Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zakłopotana przyszła młoda

Kogo na świadka

Polecane posty

Mam problem .Ja mam brata a mój narzeczony siostrę,więc logicznie było by aby oni byli naszymi świadkami.Tylko problem w tym ,że ja nie mam z nią dobrego konktaktu.Ciągle się focha i jest taka ,,nie przystępna'',mam z nią sporadyczny kontakt tylko w czasie urczystości rodzinnych.Tak jak moj narzeczony. Chcielibyśmy na świadkową moją przyjaciółkę ale wypada alby 2 świadkó było z mojej strony? Proszę pomózcie!!

nie ma sie czym stresowac. swiadek to ktos, kogo CHCESZ miec blisko. jesli twoj narzeczony nie ma nic przeciwko, to dlaczego by nie mialo byc tak, jak mowisz? :) naszymi swiadkami byli dwaj faceci :D i tez poczatkowo wszyscy sie dziwili, ale ja zawsze chcialam miec dwoch chlopakow na swiadkow, a zyciowo akurat tak sie ulozylo, ze i ja i moj maz mamy braci, wiec... :) :) :)

o ciekawie :))

bylam na takim slubie, gdzie za świadkow bylo dwóch facetów i szczerze mówiąc, niby mamy XIX wiek itd ale widac było pominach KAŻDEGO z gości, że to wygląda bardzo nieteges i wszyscy się potem po cichu przyznali, ż eim na myśl przychodziła tlyko i wyłącznie para gejowska, chociaz wiaodmo było, że to byli faceci hetero...No ale tka czy siak naprawde dwóch facetó wna światków może wywołas spore kontrowersje, zwłaszcza u starszych osób, ja sama, jako dośc ...ekhm..młoda ;) osoba byłma nieco zdziwiona tkaim wyborem, starsi to już byli zniesmaczeni totalnie (tka, jakby było czy?) no ale...

zakłopotana przyszła młoda - a może to będzie okazja żeby lepiej poznać szwagierkę? Wciągniesz ja w ślubne przygotowania i poznacie się trochę lepiej.

ale to ma być Twoja rodzina i to nawet bliska...Co na Twoją postawę mówi Twój przyszły mąż? Pasuje mu Twoje podejście?! Gdyby mi chłopak przed ślubem strzelał takie fochy to bym się wkurzyła na niego - w końcu chodzi o rodzoną siostrę a nie o pierwszego lepszego kupla od piwa!!

ale on też ma do niej takie podejście! ja nie strzelam fochów .Moj narzeczony nie ma z siostra dobrego kontaktu .Jest starsza od niego o 15 lat. Szwagierke znam i jest to osoba której wiecznie coś nie pasuje,zupa za słona, dziwi się ,że bierzemy orkiestre na wesele.Próbowałam naprawdę nawiązać z nią kontakt ale ona ma popsortu swoje dni.Jednego dnia wszytsko extra a na drugi dzien chodzi z fochem na wszystkich,że az strach podejść.Chodzi i tylko wrzeszczy.

Jak najbardziej możesz mieć obu świadków ze swojej strony :) Nic nie szkodzi na przeszkodzie :) A jesli z jego siostra oboje nie macie dobrych stosunków, to nie ma co się martwić skrupułami :) To ma być Wasz dzień i najważniejsze by był radosny :D Powodzenia! :)

sękata, to bardzo ciekawe :) nie wiem, czy owi oburzeni starsi panstwo przypadkiem nie powinni pamietac, ze dawno dawno temu slowo kobiety nie mialo specjalnego znaczenia i tylko faceci mogli o czyms swiadczyc (np. w sadzie -> slowo jednego faceta mialo wartosc zeznan dwoch kobiet...). w mojej rodzinie to akurat dosc normalna sytuacja - moi rodzice nie mieli dwoch facetow na swiadkow tylko dlatego, ze oboje mieli wylacznie siostry (wiec tata wzial ze swojej strony kuzyna), ale juz owym siostrom swiadkowali sami faceci. :D nawet gdyby ktos mial krzywe skojarzenie z gejami, to nie widze w tym nic zlego. gej tez czlowiek :). ja bylam zadowolona, ze otaczali mnie sami mlodzi, przystojni mezczyzni :D

Gość Zrobić, aby było dobrze
Masz prawo wziąć na świadka, kogo chcesz. U mnie będzie to przyjaciółka bo nie mam siostry, ale narzeczony nie bierze brata, tylko swojego kuzyna bo po prostu ma z nim lepszy kontakt, jest młody (Jego brat też dużo starszy), zna większość znajomych mojego narzeczonego, jest wesoły i potrafi zabawić, a poza tym lepiej będą pasować z moją świadkową wiekowo. A co do świadków 2 facetów - bywało tak w mojej rodzinie, ale ostatnio chyba z 15 la temu ;p

Gość następny temat
faceci mogą być, jak będą mieli dystans do sytuacji i poczucie humoru to ok. tylko żeby orkiestra nie wyskoczyła z gorzko dla świadków, bo mogą się poczuć w obowiązku ;)