Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prezenciorrr

Synowe i teściowe liczę na waszą pomoc ;)

Polecane posty

Gość prezenciorrr

Słuchajcie, mam mały problem. Zbliża się Dzień Matki i w tym czasie akurat odwiedzi nas teściowa. Z tej okazji chcielibyśmy kupić Teściowej jakiś ładny prezent, najlepiej coś do nowego domu (który właśnie się buduje). Liczę na waszą pomoc, bo kompletnie nie mam pomysłu. Najchętniej kupiłabym jej mikser, coś do kuchni, bo w zasadzie nic do niej nie ma. To chyba byłoby najbezpieczniejsze, bo inne pokoje mebluje sama i możemy nie trafić w gust (tak było z meblami). Ale z drugiej strony głupio takie sprzęty kupować... Budżet mamy nieco okrojony, dlatego liczę na waszą pomoc. Może teściowe też zabiorą głos?

Gość fghnzg
jak to nie ma miksera? czy ktos normlany w obecnych czasach nie ma w domu miksera? :o

Gość ja nie mam miksera i
na dodatek jestem matką i teściowa ale moje dzieci nie kupią mi go bo to za drogi prezent, i wcale nie uwazam ze jestem nienormalna

Gość fghnzg
za drogi przent..jezu, miksery chodza po kilkadziesiat zlotych juz.. :o

Gość prezenciorrr
Ej, czytajcie uważnie. Teściowa dopiero co wybudowała nową chatę, nie ma nic do nowej kuchni. Sytuacja jest trochę skomplikowana, nie chcę jej tu opisywać.

Gość nowa chata nowa rzecz:D
jak na nową chate to kup je halogen oven:D

Gość jestem teściową
Kupcie coś osobistego-biżuteria,perfumy/jezeli wiesz jakich używa/,a moze karnet do kosmetyczki? Nie lubię dostawać praktycznych prezentów,takie kupuję sobie sama,ale wiem ,że to nie jest regułą;)

a ja serio napisałam .

Gość Dusiak
Skoro teściowa nic nie ma jeszcze do kuchni,to macie ogromny wybór!Tyle rzeczy może się przydać.Jeśli mikser jest dla Was za dużym wydatkiem to kupcie coś innego.Wbrew pozorom dobry mikser to spory wydatek.Teściowa się ucieszy,że o niej pamiętacie,nawet jak prezent będzie skromniejszy.

Gość prezenciorrr
Kupienie czegoś do kuchni uważam za najbezpieczniejszy wariant. Pisałam wcześniej, że kupiliśmy jej meble do gościnnego pokoju (parę miesięcy wstecz kupiliśmy moim rodzicom sypialnię i chcieliśmy, aby te nasze prezenty były mniej więcej na równi i za taką samą kasę), ale te meble nie za bardzo jej się spodobały. Tzn być może spodobały, ale ona ma bardzo dziwny sposób okazywania radości. I teraz chcę kupić coś, co będzie dosyć neutralne ale i potrzebne. Perfumy, ubrania, dodatki - odpadają, niestety nie znam jej na tyle. Możemy nie trafić w gust. Teraz mamy dzieci i na takie konkretne prezenty nas już nie stać, bo mamy swoje wydatki. A wiem, że przywiezie na pewno górę prezentów dla naszych maluchów i będzie mi głupio, że dla niej nic nie mamy. No i akurat będzie jej święto. Z drugiej strony aby było sprawiedliwie, chciałabym mojej mamie kupić coś w podobnym tonie i podobnej cenie. Karnet do kosmetyczki czy do fryzjera wg mnie super pomysł, ale teściowa w PL ma mało czasu i zanim skorzysta to znowu wyjedzie do siebie. Poza tym mogłaby to odebrać nie tak jak powinna - że jest zaniedbana czy coś.

od dzieci (czyli wnuków) śliczną ramkę z ich fajnymi fotkami a od Was zegar do kuchni :D

Gość prezenciorrr
Hm niezły pomysł, niezły!

Gość 222222
sprzętów do kuchni jest pełno, może ekspres do kawy? jak lubi...

Gość teściowa to nie matka
Prezent dla teściowej powinien wybrać Twój mąż a jej syn. Ja zwracam się do teściów na Ty (mój mąż tak samo do moich rodziców). Nie składam więc im życzeń na dzień matki i ojca bo nie są moimi rodzicami. Rodzice są jedni i im należą się życzenie i prezenty.

Gość nawa chata nowa rzecz:D
teściowa to nie matka w każdej rodzinie jest inaczej:D

Gość prezenciorrr
Ja też się do niej nie zwracam per mamo, ale póki siedzę z dziećmi w domu i mam czas na zastanawianie się nad prezentem, wolę odciążyć mojego ciężko pracującego męża. Obdarowywanie teściowej to jedynie mój gest w kierunku męża. Wiem, jak go cieszy moja inicjatywa (moja teściowa to bardzo trudna kobieta i nie zawsze było między nami kolorowo)

Gość prezenciorrr
drzewiecki To fakt, ale istnieją neutralne prezenty, które pasują dla każdej kobiety. I takiego właśnie szukam. Czegoś ładnego, przydatnego, zarazem niedrogiego. Teściowa mieszka daleko od nas, widzimy się 2-3 razy w roku, zwykle 2-3 dni, więc bardzo trudno jest wybrać prezent osobisty.

Gość teściowa to nie matka
Moja teściowa jest osobą niezwykle wredną więc rozumiem, że gdzie indziej te relacje mogą inne. My oboje pracujemy, ja mam bardziej odpowiedzialne stanowisko więc jest oczywiste, że mąż sam szuka prezentu.

Kup jej ten mikser z miską ,moja matka przez 30 lat nie miała miksera nawet zwykłego ,zawsze napierniczała gałka do ucierania albo ubijaczką ,potem ten zaszczyt spadł na nas /dzieci .Jak dostała na urodziny mikser z miską to bardziej się ucieszyła niż z kuponu do kosmetyczki ,a wiadomo większość kobiet lubi piec ,więc mikser jest najbardziej trafny ;) Kurde ja sama ma 30 na karku a miksera nie mam do tej pory :D teraz sama czekam aż mi dzieci kupią na urodziny :D

Gość prezenciorrr
teściowa to nie matka Ja również do niedawna pełniłam odpowiedzialną funkcję i pracowałam od rana do nocy, ale te parę chwil na szukanie czegoś dla teściowej zawsze znalazłam. I nie mamy wspólnych tematów, różnimy się w poglądach, denerwuje mnie jej sposób bycia i zachowanie, ale to matka mojego męża i należy jej się szacunek. Od niedawna również babcia moich dzieci. Tyle dla męża mogę zrobić, jak zagadałam o prezencie na jej przyjazd to od razu się uśmiechnął, że o tym pomyślałam. Bo on nie pomyślał.

Gość prezenciorrr
No ja właśnie pierwsze co pomyślałam o tym mikserze, tego na bank sobie nie kupi. To w sumie wydatek ok 150 zł, moja mama dostała na urodziny od koleżanki taki fajny, z misą. http://allegro.pl/item1002601058_mikser_robot_zelmer_381_61_robi_3_kolory.html Trochę drogo, 150 zł to 3 sesje synka u rehabilitantki... ale nie ma co przeliczać. Jeszcze na tyle nas stać. Raz do roku można. Muszę pogadać z mężem co o tym myśli, jeśli powie, że za drogie to wtedy kupimy jej ten zegar :)

Gość mikser jest super
sama mam taki i rewelacja :Dz tym,ze ja dostalam od tesciowej :D my kupilismy cisnieniomierz taki pol-automatyczny i widze,ze im sie przydaje :D

Gość prezenciorrr
No ja właśnie też sama chciałabym taki dostać :)