Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a dlaczego

Wytłumaczcie mi... DLACZEGO młodzi ludzie chcą głosować na Kaczora???

Polecane posty

Gość PIS FAN
"a dlaczego" ---> nie będzie możliwości, bo nasi rodacy nie kręcą dobrego biznesu! Nie potrafią... Nie ma z kim współpracować. Tyle w tym temacie. Poza tym zapraszam do lektury... Radze się zapoznać z tym o co WALCZY PO... Jeśli jesteś sredniakiem bez kasy, który nie żyje za cudze podatki a PO wygra szykuj się na jeszcze większą nędze.

Gość londyn11111
dlatego ze wielu zrozumialo ze jestemy sterowani przez jak to ktos ladnie okreslil Polsko jezyczne media...TVN,GW i niektore portale tez....ktorym tak naprawde zalezy na wlasnym interesie a niekoniecznie na interesie Polski.

Sory, że się wtrącę.Ja mam 17ście lat więc nie mogę głosować. Ale muszę to powiedzieć, bo się we mnie gotuje! LUDZIE WOŁAM O KONKRETY! CO MACIE PRZECIW J.KACZYŃSKIEMU?! Ja mogę wypisać cała litanie co mam do Donalda Tuska i nie będą to dziecinne mrzonki tylko konkrety! A Wy wielcy fani obłudnego PO? Tylko PiS nas nie sprzeda.

Gość a glosujemy na PIS
bo to jest mniejsze zło niz ta cała PO, która dba tylko o interesy szeroko pojętego "miedzynarodowego biznesu. To nie jest partia zwykłych ludzi tylko elit oderwanych od rzeczywistości PO - partia bogatych i dla bogatych, oraz nawiedzonych i oślepionych telewizyjną propagandą

Gość bo PO to krętacze
i nie ma innej alternatywy która może coś zdziałać i nie chce aby PO wprowadzało swój postępowy program wyborczy :D :classic_cool: czyli * wprowadzenie „prorodzinnego podatku liniowego, aby „wspierać najbiedniejszych; :D * ograniczenie świadczeń socjalnych, by „pomóc najbiedniejszym; * zastąpienie języka polskiego innym, bardziej postępowym np. niemieckim; * lekcje seplenienia dla wszystkich (by oczywiście żyło się tym wszystkim lepiej);

Gość poslanka
Dlaczego na Kaczynskiego? Bo spodobał mi sie cytat z jego wczorajszego wystapienia: ,, aby Polacy podnieśli głowy,,

Gość majcia podawaj te
konkrety!!!od mamusi usłyszałaś?nie masz dziecko pojęcia na temat polityki,musisz jeszcze pożyć trochę,albo bardziej uważać na historii(o ile nie prowadzi jej pisowiec...),a tak swoja drogą młodzi głosują na kaczora bo nie maja doświadczenia,jak pewne zachowania hamują reformy,idealizują zachowawcze poczynania ,które do niczego pozytywnego nie prowadzą,nie piszę już o elokwencji kandydata,bo to słowo jest mu obce!

Gość marta1232
ja tylko czekam na 20 czerwca zeby móc zaglosowac na kaczynskiego i podkreslam ze mam 19 lat

Gość agnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Musztarda-a Ty jak zwykle wulgarna i tylko krytykujesz!!!! Opamietaj się dziewczyno.

Gość poslanka
Musztarda Nie nigdy nie mialam spuszczonej glowy , choc tak chcieliby Twoi idole z PO. To oni kazali mi sie wciaz wstydzić , kiedy moj prezydent ,godnie jak nikt przed nim , reprezentowal nasz kraj. Czyzbys juz zapomniala jak Komorowski darl morde, za powinnismy sie wstydzic , bo na Jamajce napisano cos niepochlebnego o Polakach . Mam w d...e , to co pisza o mnie na Jamajce , tak jak maja to w d...e Niemcy, Amerykanie, czy Anglicy. Dośc wpedzania narodu w jakies chore kompleksy.

ja zamierzam głosować tak jak w poprzednich wyborach na drugiego z braci Kaczyńskich, żeby mógł kontynuować politykę która została rozpoczęta. W poważaniu mam co jacyś idioci z zagranicy znowu zaczną wypisywać-już się niemcy popisali po tragedii wyśmiewając sie z domniemanych przyczyn jej nastąpienia. chce mieć wykształconego i dobrze wychowanego prezydenta a nie pierdołę z koziej wólki która historii uczyła i nie ma szacunku do ludzi. Śmieszą mnie komentarze zwolenników POpaprańców którzy potrafią tylko napisać "co ty dziecko wiesz o polityce'

Gość bozena22
PO tylko chce wszystko sprywatyzowac aby bogaczom sie dobrze zylo a na innych ludzi ktorzy straca prace juz nie patrza

Gość edziaaaaaaaaaaaaaaaa23
u mnie na uczelni zbierali dzisiaj podpisy dla olechowskiego nikt nie chcial podpisac. ludzie mają dość tych sprzedawczyków pokroju tuska

Może dlatego, że NA SZCZĘŚCIE została jeszcze pokaźna liczba młodych ludzi dla których takie słowa jak SUWERENNOŚĆ, OJCZYZNA, PRAWDA, WARTOŚCI MORALNE nie są czcze. Może dlatego, że rodzice wychowali ich w duchu patrIotyzmu (ostatnio często używamy tego słowa i dobrze, może co niektórzy zastanowią się jak ważne przesłanie za sobą niesie...). Zamiast jeździć po byłym prezydencie i jego bracie, pouczcie się trochę historii. Zobaczcie co robili Ci ludzie w czasach prl, kiedy większość podkulała ogony, byleby się władzy nie narazić...Jak rónież dowiedzcie sie skąd wywodzą się i kim byli jeszcze kilkanaście lat temu przedstawiciele tkich ugrupowań jak po czy sld...Naprawdę chcecie żeby krajem rządzili ludzie dla których nie jest ważny interes naszego kraju-stocznia, złoża gazu, zakłady Police o których ktos już wspomniał to tylko niektóre przykłady... Dlaczego jeżeli ktoś chce dociec prawdy, bronić interesów naszych jest od razu równany z błotem? Dyskredytujecie ich przywiązanie to prawdy i wartości - a na czym ma naród swoją jedność budować? Powtarzacie kłamliwe teksty pseudodziennikarzy i pożal się Boże polityków, iż Lech wstrzymywał wszelkie reformy,. Ale przykładów już nie podajecie - on wiedział, ze nie ma możliwości odciąć się od UNII, nie jesteśmy niestety tak silnym państwem jak choćby państwa skandynawskie, ale to nie znaczy że mamy się całkowicie "zunifikować". Wstrzymywanie się z podpisaniem traktatu lizbońskiego niektórzy podają jako przykład takiego zacofania - tu się kłania karta praw podstawowych. Nie wiem jak Wy ale ja nie chciałabym żyć w kraju gdzie występowałyby taki anomalie jak małżeństwa homoseksualne, legalna aborcja i eutanazja. No ale jeżeli ktoś nie widzi w tym problemu to nic dziwnego, że z uwielbieniem patrzy na to całe anty polskie PO :O Przykłady możnaby mnożyć, ale ja chciałabym aby ktoś kto obraża już chociażby przez określenie "kaczory" byłego prezydenta i jego brata jak również cały PiS niech poda konkrety dlaczego są tacy źli. Ps. Z Donalda jest naprawdę niezły aktor a wy się na to łapiecie, Komorowski ma przynajmniej problemy z udawaniem dlatego mam szczerą nadzieję że przegrają te wybory! Szkoda wielka szkoda że dobrali się od razu po katastrofie swoimi brudnymi łapskami do IPN, o czym od dawien dawna marzyli. Wiem tylko że prawda prędziej czy później zwycięży!

Gość chyba wiekszośc tego
forum nie pamięta rządów Bieleckiego i Tuska w pierwszej połowie lat 90. Tak rządzili że z sejmu wylecieli w wyborach dostając ok 4% poparcia. Ale ludzie maja krótka pamięć. :O

Gość chyba wiekszośc tego
PO = Krzaklewski Po = Buzek PO/UW Balcerowicz Bielecki Tusk Suchocka Wałęsa itd... Wszystko członkowie lub sympatycy PO I co osiągnęli przez swoje rządy?? tylko kraj zadłużali i wyprzedawali co się dało... Juz nie pamiętacie rządów AWS i UW ?? A kto jest w PO ?? Prawie cały AWS i Unia Wolności

dlaczego wszyscy się tylko z lekka podśmiewywali jak Kwaśniewski wystąpił pijany w Katyniu, parodiował papieża? Dla mnie to są rzeczy niewybaczalne już nie mówiąc o kłamstwie jakoby miał wyższe wykształcenie -oszukał własny naród który nadzwyczaj szybko mu to wybaczył :O i jakoś nagonki nie było :O Natomiast Lechowi zarzucacie brak elokwencji, a wsłuchaliście się naprawdę co ten czlowiek miał do przekazania? Media w tym na pewno nie pomagały, bo przecież gnoiły go, chyba jak nigdzie na świecie prezydent nie był tak traktowany jak u nas. I mimo, że widziałabym kogoś innego na stanowisku prezydenta z pisu, będę głosowac na J.K., skoro on postanowił startować. Nie sądzę aby marzył o byciu prezydentem, zapewne wolałby po prostu swięty spokój, ale nie dziwię się że staruje i ma szczera nadzieję że wygra. Ludzie obudźcie się i zacznijcie sami myśleć i uczyć się, a nie posługujcie się pustymi sloganami rodem z GW i TVN.

chyba wiekszośc tego ---> masz rację, ale jak widac pamięć ludzi jest faktycznie krótka i wybiórcza, wystarczy zmienić nazwę partii i nazwać się modnym i takim "na czasie" przymiotnikiem "partia liberalna", żeby ślepy lud poszedł za nimi jak w ogień... liberalizm -to dobrze brzmi, ale zastanówcie się czym jest ten "liberalizn w pojeciu po"....

do osoby powyżej -nie zaśmiecaj forum takimi wypowiedziami, zero merytoryki i jakichkolwiek argumentów - jak na wszystko srasz to proponuję bilet na księżyc - w jedną stronę, tam nie będziesz miał święty spokój :O