Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość antidotum A

Ktore linie lotnicze przewoza zwierzeta?

Polecane posty

Gość antidotum A

Czy ktos z Was przewozil zwierze samolotem? Jak tak to jakie i jakimy liniami lotniczymi?

Gość uppsy Daisy
ja przewozilam kroliczka mojego ukochanego liniami american airlines

Gość 85463247
Na pewno LOT. Ale tylko psy, koty i fretki. Królika na przykład już Ci nie przewiozą.

Gość NianiaNiunia
Ale czy jest bezpiecznie dla zwierzecia? Ja mysle nad przewozem mojego psa PL-USA. Czy pies nie zdechnie w ciagu tak dlugiej podrozy?

Gość parallotnia
Psu mozesz dać środki uspokajające/nasenne. Moja znajoma ma małego psa, jack-russela, i mogła do mieć w klatce w kabinie pasazerskiej. Większe psy musż być w klatkach gdzieć w lukach, to nie są te same, w których są bagaze, ale nie jest to też tam, gdzie siedzą ludzie. Pies może się potem przez dłuższy czas źle czuć, może byc osowialy, mogą mu wypadac włosy. Ale umrzeć to raczej nie umrze.

Gość jiooi
Nie pozwalajcie na zabranie psa do luku bagazowego!! Lepiej nie poleciec niz na to pozwolic! 2 lata temu piesek zdechl latem, bo samolot nie wystartowal, ludzie musieli czekac kilka godzin, a zaloga nie zgodzila sie na to, aby wyjac z luku psa i umarl w meczarniach:O:O

Gość NianiaNiunia
Parallotnia --> ale czy znajoma leciala LOTem? Ja tez mam Jacka-Russela, wiec zalezy mi na odpowiedzi.

Gość kiedy lecialam lotem
ktos przewozil kotka w klace, wiec pewnie i malego pieska przewioza w kabinie. Jest jednak ograniczona liczba zwierzat, ktore moga leciec. A, ktos napisal,ze fretki przewoza - niestety, LOT nie. DOwiadywalam sie wlasnie o to. PS. Ja rozumiem,ze nikt nie chce sie rozstawac z pupilkiem, sama podrozowalam z fretka (ale nie samolotem, bo sie nie dalo, chociaz chcialam). Ale z drugiej strony- czasem mysle =,ze powinno to byc zabronione.. Wlasnie od czasu podrozy z kotem - mam silne uczulenie i podroz odchorowalam. Dobrze,ze trwala tylko 2 godziny.. A gdyby taki lot byl do USA? To takie luzne przemyslenie, ciekawa jestem waszego zdania..

Gość antidotum A
Tak sie pytam bo znajomi maja dylemat z kotem. Dziekuje za odpowiedz

Gość a ja z psem i to duzym
tzw groznej rasy, bo moj to grozny w ogle nie jest ;) ale wazy ok 40kg to chyba pare kola musze wybulic co?

Gość fghjkl
z 5000zl wybulisz

Gość 85463247
http://www.lot.com/Info/PL/aspx/Content__Travel_With_An_Animal.aspx Ok, LOT nie przewozi fretek, tylko tchórzofretki. Ale przecież to w zasadzie to samo (przynajmniej gabarytowo). To co, tchórzofretki przewożą, a fretek już nie? A, dowiedziałam się właśnie, że LOT przewozi fretki dopiero od około od pół roku, wcześniej tylko psy i koty.

Gość fretka czy tchorzofretka
to w zasadzie to samo - mam na mysli potoczny jezyk..Chodzilo mi o to samo zwierze w kazdym razie.. Faktycznie, dowiadywalam sie podad pol roku temu, wiec nie wiedzialam,ze sie zmienilo.To pozytywne - dzieki!

Gość wie ktos jakie sa ceny
przelotu psa??

Gość ja wiozlam psa
Moj pies(owczarek niemiecki) chyba nic nie wypil w czasie podrozy-lecialam z Miami do niemiec.Dzwonilam wczesniej do weterynarza i zalecal nie dawac srodkow nasennych (przy wiekszych rasach)gdyz moze podzialac odwrotnie.A jakiej rasy masz psa?

Gość Dinaa
Witam. Mam do przewiezienia dwa koty z Warszawy do Belfastu i nie wiem jakim sposobem najlepiej je przewieźć. Myślałam ze dobry sposób to busy które przewożą zwierzęta razem z właścicielem, ale to dosyć droga sprawa. Lot-em to znowu mamy jedną lub kilka przesiadek.. Nie wiem co zrobić, a chciałabym sierściuchy mieć ze sobą .. :]

Gość Aparat007
POczta polska. TYlko pamietaj zeby zrobic dziurke w pudelku :D:D:D

Gość Dinaa
pytam poważnie :)

My samochodem wieźliśmy koty i psa. Tak najprościej. Koleżanka wiozła psa autokarem. Musisz się dowiedzieć, która linia przewozi zwierzęta.

Gość piktrans
spróbuj tutaj, może coś wymyślicie: www.transpik.co.uk

Gość gość
Nie trzeba samolotem. Ja bym pojechał do Polski samochodem z kotem lub dwoma