Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mmmmmmmmmmmmmm

zdrabnianie imienia przez kobiety

Polecane posty

Gość mmmmmmmmmmmmmm

Dlaczego kobiety zdrabniają imię jednych facetów a innych nie, pomimo tego, że faceci mogą mieć to samo imię. Przykładowo większość kobiet nie zdrabnia mojego imienia, natomiast imię mojego kolegi tak, pomimo, że nazywamy się tak samo. Do mnie mówią przeważnie Piotrek a do niego Piotruś. Z czym to jest związane???

Gość mmmmmmmmmmmmmm
mamy po 24 lata

Gość do mmmmmmmmmmmmm
moze jestes bardziej powazny stwarzasz dystans, a tamten jest jakby bardziej otwarty ?

Gość mmmmmmmmmmmmmm
problem w tym, że to ja staram się być bardziej towarzyski, natomiast on jest bardziej typem samotnika. Ogólnie mało się w towarzystwie odzywa

Piotrek to taki Łotrek...Piotruś...jak taki Mysio-Pysio :P:P Piotrek mozna roznie zdrabniac...zależy czy to dorosłe zwierze czy maleńkie...:P nie wiem co widzisz nie tak ,jesli mowią do Ciebie Piotrek...brzmi chyba całkiem alright...jak sie zdenerwuje na mojego brzdąca to odmieniam Piotrek na Pytong:P

Gość jania to jest złoty
jedno i drugie jest zdrobnione bo chyba imię brzmi Piotr;)

Gość mmmmmmmmmmmmmm
pytam się bo mi się wydaje, że jak dziewczyna mówi Piotruś to chyba oznacza sympatię, natomiast Piotrek to tak chyba neutralnie. Dlatego pytam się dziewczyn zeby mi wyjaśniły.

Gość następny temat
sympatię też, ale u mnie w pracy jest Pawełek (lat 30)i to raczej oznacza, ze gapcio i trochę ciota z niego, ale nadal lubiany

to znaczy,ze jak do kumpla powiem powiedzmy Marcineczku...to bedzie znaczyło,ze zdrobniłam to odczuwam meega sympatię???ogólnie,sa kobiety co zdrabniaja co idzie,takie co zdrabniają co bliższe i takie co nie zdrabniają prawie wcale...brzmienie imienia niekoniecznie bywa oznaką mniejszej lub wiekszej sympatii...a w zasadzie mozna bardzo przejechac sie na takim odbieraniu kobiet...