Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nati_1309

Poród w 36 tc

Polecane posty

Zwracam się do wszystkich mam które urodziły wcześniaki. Dzis byłam u lekarza i powiedział mi że nie daje mi więcej niż tydzień do porodu. A termin mam wyznaczony na 26 maja. Zmartwiło mnie to bo jakby nie było to jeszcze miesiąc. A mam już regularne skurcze co 20 minut.Szyjka też zaczęła się skracać. Stąd moje pytanie. Czy tak wczesny poród nie jest zagrożeniem dla dzidzi?? I ile ważyły wasze maluszki?? Bo według lekarza i badania usg obecnie dzidzia waży 2400g. Już sama nie wiem co myśleć. Lekarz mnie uspakaja że 36 tydzień to nie jest taki straszny wcześniak. JA jednak mam obawy :(

mi w 35 tyg lekarz powiedzial ze daje mi 2 tyg jeszcze no i mial racje syn urodzil sie zdrowy, mimo ze polozne porod mi powstrzymywaly zastrzykami na patologii ciazy corke za to urodzilam wg swoich obliczen pod koniec 38 tyg, wg lekarzy 35 tydz, mala wazyla 2900 ale spadla do wagi 2600, nie trzymala ciepla, miala oznaki wczesniactwa, dostala lek po porodzie i grozil nam dluzszy pobyt w szpitalu wiec roznie moze byc, sadze ze jak trafisz do szpitala ze skurczami a nie bedzie rozwarcia to i tak zrobia wszystko zeby zatrzymac akcje mi tak robili w 37 tyg, mialam skurcze, 3 cm rozwarcia, ale bylam w 37 tyg i uparly sie ze jeszcze 3 tyg zostalo a jednak urodzilam tak jak gin przepowiedzial bedzie dobrze :)

Póki co to lekarz przypisał mi leki rozkurczowe. Ale powiedział że jak skurcze będą częstsze i mocniejsze to żeby nie brać żadnych leków tylko na porodówkę jechać. Dodam że pierwszego synka urodziłam w 37 tc ale ważył dużo więcej (2840g). I teraz martwię się że dzidzia w brzuszku tak malutko waży :(

Gość zupa pomindorowAA
ja urodzilam w 35 tyg syn wazyl 2kg, byl silny, zdrowy, nie lezal w inkubatorze bylismy 5dni w szpitalu. ale non stop potem wizyty u neurologa okulisty itp id :O opoznione szczepeinia..

Gość ZORRRRRO
Evi a ty ładnie jesteś porąbana za te zdjęcia!!!

Gość hryhry
że badają dzieci na wszelki wypadek, i że szczepienia opóźnione, to akurat tylko dobrze żeby te większe noworodki były tak pilnowane przez naszą opiekę zdrowotną

3 lata temu też miałam termin na 26 maja :) w sobotę zażyłam ostatnią dawkę leków przeciwskurczowych, a w poniedziałek 30. kwietnia urodzilam synka :) mały miał 3 kilo i nie został uznany za wcześniaka!

Gość ja urodziłam w 36 tyg
syn wazył rowne 3 kg,wszystko ok

Gość ja urodziłam w 36 tyg
tez miał niby cechy wczesniacze ale zadnego inkubatora,nasz pobyt w szpitalu byl zwiazany z żółtaczką,dosc mocno mial nasiloną i to w zwiazku ze wczesniejszym porodem ,termin miałam na 17 czerwca a urodziłam 21 maja,wiec prawie miesiąc przed...

A czy nasilona żółtaczka może być powikłaniem porodu przedwczesnego?? I jakie są właściwie te ozaki wcześniactwa??

Gość tralalatr
ja urodziłam w 36 tygodniu, przez kilka dni był w inkubatorze ale nic złego się nie działo, a teraz taki łobuz, że hej.

Gość urodziłam w 36 tyg
mi tak wlasnie wytłumaczono,ze nasilona zołtaczka byla przyczyną przedwczesnego porodu.....ale tez podobno nie tylko.nałozyla sie jeszcze na to jedna rzecz,a mianowicie konflikt grup-dziecko miało grupe po ojcu nie po mnie. ale ta zołtaczka to nic strasznego-mial naswietlenia i tyle. bedzie dobrze,zycze powodzenia i szybkiego porodu,jestes na finiszu wiec sie nie denerwuj.

Gość do evi
niektore ze zdjec nadaje sie do zdjec ,no wiesz jakich ja bym takich za chiny ludowe nie wystawiła do publicznego wgladu,podziwiam cie

Gość do evi
no bo dla ciebie to zadne zdziwko ale tak dla opgólu ,gdzie pozniej twarz widac ,przeciez nawet znajomi cie moga rozpoznac nie mowiac oz zboczencach internetowych,no ale coz,rob co chcesz,twoje cialo ,twoje zdjecia

Gość saleminka8
mój w brzuchu miał prawie 4kg w 36tc:) moja znajoma urodziła bliźniaki w 35tc 1900g i 2100g zdrowe,po 1,5 tyg wyszły

Ja jestem jeszcze do czwartku w 35 tc, ale mam nadzieje, ze juz urodze - nie mam zadnych konkretnych objawow, ale przeczucie, ze to juz niedlugo. Lekarz powiedzal ze spokojnie juz moge rodzic - to nie bedzie zaden wczesniak i powinno wszysto wygladac normalnie :) Termin mam na 27.05

Ja urodzilam pierwszego dnia 38 tyg. wg.lekarzy w 36 tyg. maly urodzil sie zdrowy, ale mial oznaki wczesniactwa, niepodtrzymywal temp. i lezal 5 dni w inkubatorze , mial silna zoltaczke

Moja córeczka urodziła się w 36 tygodniu z wagą 2800g. Wszystko było porządku i po 4 dobach wróciłyśmy do domu. Teraz jestem w 33 tyg i też wszystko wskazuje na wcześniejszy poród.

Gość co do wagi dzidziusia z usg
to naprawdę nie jest to miarodajne. Moje dziecko miało wage 3100 wg usg a na drugi dzień urodziłam (cc) i dziecko ważyło 3900 więc róznica ogromna.

una_mujer a ile waży Twoja dzidzia w brzuszku?? Bo mnie martwi taka malutka waga mojej dzidzi. Ja wiem że usg nie zawsze dokładnie pokazuje ale i tak mnie to martwi :( No i chyba muszę spakować torbę. Może będziecie się ze mnie śmaiły ale mam takie przeczucie że póki nie spakuję tej torby to dzidzia się nie wykluje. Głupie prawda??

Gość 222222
hehe ja też jestem w 36 tc i marzę już o rozwiązaniu, dość mam tej męczarni... ale znając moje szczęście pewnie przenoszę ciążę... :o termin mam na 30 maja

Nati_1309 Z tego co lekarz wyliczył waży 2900 :) Nie martw się - dzidzia wie kiedy wyjść, spokojnie czekaj na poród. Jak ja się zmartwiłam tym, że ponad 2 tyg temu brzuch mi sie opuścił do lekarz powiedzial, że mały jest już na tyle dojrzały, że jak bedzie chciał to mam dac mu sie urodzic hehe. A ty masz brzuszek już na dole??

Gość dgdgd
a ja mam termin porodu na 21 maja trche brzuch mnie pobolewa ale skurczy nie mam jaszcze wiec mam nadzieje ze dochodze do terminu .W 33 mialam robione usg i synus ważyl 2300g

U mnie w 33tc córcia ważyła 2000g. Skurcze mam co 10 minut. i torbę spakowaną. Co będzie to będzie. Mam nadzieję że tylko wszystko z dzidzią będzie w porządku.

Gość dgdgd
jak beda skurcze co 5 minut to nie zastanawiaj sie tylko jedz do szpitala .A dzownilas do swojego lekarza???? Mnie troche brzuch wlansie pobolewa i nie wiemc o to znaczy:/