Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Adeeelajda

niemiecki..ktoś pomoże..?

Polecane posty

Gość Adeeelajda

hej mam do Was prośbę, napisałby ktoś dla mnie 2 przykładowe dialogi po niemiecku..?? :) na poniższe tematy: 1)Gościsz u koleżanki w Szwajcarii. Nie czujesz się dzisiaj dobrze. W rozmowie z nią: opisz objawy swojej choroby; zapytaj o radę; zapytaj o środek na ból głowy. 2) Twoja koleżanka z Drezna prowadzi bardzo niezdrowy tryb życia(nie uprawia sporu, niezdrowo się odżywia, pali papierosy). W rozmowie z nią: przedstaw argumenty, dlaczego powinna zmienić swój tryb życia; nie zgódź się z jej argumentami; zaproponuj sposób pomocy z twojej strony. Naprawdę będę wdzięczna za odpowiedź ;) z niemieckiego jestem strasznie słaba, proste, wręcz banalne zdania sprawiają mi trudność.. :(

Gość patii333
1)du sollst deine lebenstyl andern.e gesundheit ist am wichtigsten.In zukunft kannst du viele Probleme mit gesundheit haben.Du sollst umsichtig sein. 2) deine argumente sind falsch.ich bin dagegen.ich bin andere meinung 3)ich will dir helfen.wir konnen zusammen laufen,Sport treiben,spazierengehen to jest na drugie ale na pewno tu jest pelno byków to jak cos to popraw:)

Gość patii333
Lebensstyl

Gość Adeeelajda
ok dzięki:) może ktoś jeszcze coś doda od siebie?? to mają być KRÓTKIE kilkuzdaniowe dialogi :)

Gość Adeeelajda
ok dzięki może ktoś jeszcze coś doda od siebie??:) to mają być KRÓTKIE kilkuzdaniowe dialogi:)

Gość Adeeelajda
ok dzięki może ktoś jeszcze coś doda od siebie??:) to mają być KRÓTKIE kilkuzdaniowe dialogi:)

Gość jkjjkjk
heute ist mir ganz schlecht,ich habe kopfschmerzen,alles tut mir weh.darfst du mir helfen?wie leicht hast du die mittel gegen kopfschmerzen oder grippe?ich denke dass ich werde krank pewnie cos pomylilam w szyku albo w pisowni,ale orlem jak ity nie jestem

1. Ich fuhle mich heute nicht gut. Ich habe Kopf weh und mir ist schlecht 2. Kannst du mir vielleicht was empfehlen? 3. Hast du vielleicht irgendwelche Kopfschmerztabletten im Haus?

ich bytelle humtelle is belire mitire nawistinire und deutschland poland und fajlanf polish vodka give me gleich!!!

2. magt mir veselle kachundol bombolo kutasione sol te zore ku tese toalete e rondes prondes ube yve. 3. alteze freze klejzo prejzo magt mir deutsch klaine nicht gut.

nie umiem zbyt perfekcyjnie niemieckiego ale muszę stwierdzić ze żadna z wypowiedzi nie miała w sobie rażących błędów.

Nie umiem perfekcyjnie niemieckiego i dlatego nie biorę się za tłumaczenia ale z tego co widzę, to jak do tej pory żadna z wypowiedzi nie obyła sie bez rażących błędów

CC87 a jak powinno być? Jak tłumaczę to w taki sposób sie ucze a jak możesz mnie poprawić to byłabym wdzięczna :)

Gość Adeeelajda
CC87: a gdzie konkretnie są te błędy??:) i które to są w ogóle..??:P

Gość Adeeelajda
mało kto jest perfekcjonistą, jak widzisz gdzieś jakieś błędy to napisz, o które chodzi:) będę wdzięczna za to:)

wie leicht hast du die mittel gegen kopfschmerzen oder grippe?ich denke dass ich werde krank Vieileichthast du DAS (RACZEJ EIN) Mittel gegen Kopfschmerzen oder Grippe? Ich denke dass ich krank werde

miedzy Vielleich a du, ma być "hast" du sollst deine lebenstyl andern.e gesundheit ist am wichtigsten.In zukunft kannst du viele Probleme mit gesundheit haben. Du sollst dein Lebensstil andern. Die Gesundheit ist am wichtigsten. In der Zukunft kannst du viele Probleme mit der Gesunheit haben.

Gość nie mogeee posikam sie
CC87 (aih222@wp.pl) wie leicht hast du die mittel gegen kopfschmerzen oder grippe?ich denke dass ich werde krank ?????co to za zdanie ? bo nie mozna tego nawet do kupy posklejac :) wie leicht ??? eeee? nie o co ma chodzic w tym zdaniu Vieileichthast du DAS (RACZEJ EIN) Mittel gegen Kopfschmerzen oder Grippe? Ich denke dass ich krank werde powinno byc tak : hast du vielleicht die mittel (albo medikamenten ) gegen kopfschmerz oder grieppe

1. Ich habe Kopf weh und mir ist schlecht 1. Mien Kopf tut mir weh/ Ich habe Kopfschemrzen.

dobra jeszcze raz hast du vielleicht mittel gegen kopfschmerzen oder grippe

nie moge posikam się, własnie cytuje po kims to zdanie, to nie jest mojego autorstwa :D

haha coo?? kłopoty z niemieckim??? trzeba bylo uwazac na lekcjach a nie myslec o niebieskich migdalach...:D

9 [zgłoś do usunięcia] CC87 (aih222@wp.pl) 1. Ich habe Kopf weh und mir ist schlecht 1. Mien Kopf tut mir weh/ Ich habe Kopfschemrzen. dokladnie mozna rowniez tak : ich habe kopfschmerzen und mir ist shclecht .

ein mittel jeżeli już bo jest nieokreślone w zdaniu jaki to konkretnie lek dopiero jak już wiadomo jaki to konkretnie lek można dać das mittel... dobrze mówie czy coś przekręciłam?

C87 (aih222@wp.pl) nie moge posikam się, własnie cytuje po kims to zdanie, to nie jest mojego autorstwa aaaaaaaaaaa :D mitteln * "n " zjadlam :)

zle to robicie to ma byc tak: 1. Mien Kopf tut mir weh Ich habe Kopfschemrzen durschfall.