Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ratunkuuuu help meeee

do best_bra, czy 60E jest faktycznie wiekszy od 65D???

Polecane posty

jestem na drodze uswiadamiania sie w kwestii dobrze dobranych biustonoszy, na razie kupuje w milenie, rozm rozne zaleznie od fasonu. ostatnio kupilam 65C, w sumie to jest dobry bez miseczek, nastepny model zamowilam 65D - gdyz chcialam miec mozliwosc noszenia go czasem z wkladkami, okazalam sie za luzny i jakies 1,5 rozm za duzy (mam 69cm pod biustem i niespelna 82,5 w biuscie - niestety w rozmiawowce "pomiedzy"). postanowilam wymienic na mniejszy obwod i miske, wiec wzielam 60E - jeszcze na niego czekam), ale wczoraj gdzies wyczytalam ze 60E jest wiekszy niz 65D :O:O, bo 65D to 82-65 czyli na ok 17 cm roznicy, a 60E to 81,5-60 czyli na ponad 21cm roznicy :O:O. kurcze, i nadal jestem 100% laik, czy ten stanik faktycznie bedzie wiekszy od tego ktory odeslalaM????

mialo byc, ze 65C jest na mnie dobry bez wkladek.

Gość marmur to kamień na płytki
właśnie najpierw sie pomierz dokładnie

nie co sorry, a te cyckonosze to niby bez zmierzenia kupilam :O:O razu pewnego spadlo na mnie olsienie, ze powinnam nosic obwod 65!!! przeciez te wyzej kupione tez wychodza mi z tych obliczen!!!! ale no wlasnie, one nie trafiaja 100%, stad moje pytanie do best bra.... nadal aktualne:)

Gość yo masz problem z głowy
wyszło mi 65C z tego przelicznika. jak to możliwe, skoro zawsze 75B kupuje:(

Gość wwrrr
też jestem laik, i nawet nie wiem, czy 60e jest większe od 65 d, wiem tylko, że tym, jaka jest różnica (aż 21 cm itd) nie masz co się przejmować, to, że ta różnica przy mniejszym obwodzie radykalnie się zwiększy jest całkowicie logiczne rada jest jedna - przymierzaj, przymierzaj, przymierzaj. Wyliczenia to jedno, ale musisz też sprawdzić na sobie, co Ci pasuje, nawet Best Bra na oko tylko nie dobierze Ci idealnego rozmiaru

IMHO 60 z Mileny może być na Ciebie za ciasna (zresztą, przy niewielkim biuście nie ma potrzeby dużo zaniżać jeśli te 69 cm pod biustem to wynik pomiaru ścisłego, to 65 powinno Ci zupełnie wystarczyć :) ). A co do miseczki to wg tabeli Mileny 65D jest na 84-85 cm w biuście, 60E na 81-82, więc różnica w cm niewielka, miseczka w 60E będzie troszkę głębsza i jeśli 65D była za duża, to 60E też najpewniej będzie. Ty powinnaś w Milenie celować w 65C, i jak napisałaś taki Ci właśnie pasuje. Jeśli w tym samym modelu 65D jest za duże w misce do noszenia z wkładkami to znaczy, że wkładki są za małe by wypełnić różnicę jednego rozmiaru, a zmiana obwodu i związana z tym zmiana kształtu miski (większa głębokość) niekoniecznie sytuację poprawi. Może zamiast kombinowania z wkładkami i rozmiarami kup po prostu stanik, który je już ma w standardzie, np. Opulence Gel z Pour Moi albo LaSenza (brytyjska, www.lasenza.co.uk)? == yo masz problem z głowy, 90% kobiet nosi źle dobrane rozmiary staników ;) Jakie masz wymiary pod biustem (ciasno) i w biuście?

best bra, wiem ze 65 w obwodzie mi zupelnie wystarczy, ale ten konkretny model mial jakis felernie rozciaglowy ten obwod :P, stad chcialam wymienic z 65 (w ktorym zapinalam sie od razu najciasniej a i tak podjezdzal) na 60 w tym konkretnym jednym modelu, a ze przy okazji miska byla za duza, miast 60F, wzielam te na 81 w biuscie. no nic, tylko zostaje mi czekac na przesylke, ewe. bede probowac z 60D :)

a moze inaczej, wiec jaka miseczka przy obwodzie 60, odpowiada objetosci tej C przy obwodzie 65?? bo 65C lezy z reguly dobrze, tylko wlasnie z obdowem roznie, i jesli chce wziac 60 to z jaka miseczka? jesli w biuscie mam ok 82cm?

Tabelkowo 60E, ale jak napisałam wyżej IMHO raczej będzie za duża, próbowałabym 60D (jeśli z kolei nie będzie miało za wąskich fiszbin, bo i to się może zdarzyć). Ogólnie jak się nie jest pewnym to najlepiej zamawiać 2-3 sąsiednie rozmiary i odesłać niepasujące - w ten sposób masz najlepsze porównanie, no i oszczędzasz na kosztach wymiany :)