Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawska alinka

BYł ktoś nad morzem w Karwii?

Polecane posty

Gość gość
Jakie ceny w tym roku w karwi?? Średnia cena za 100g dorsza, gdzie polecacie jeść?

Gość gość
Byłam kilka lat temu w Karwi, wtedy plaża była cudna,szeroka (> 150 m),teraz plaża jest o połowę węższa.Karwia faktycznie mała i nie za bardzo ciekawa.Polecam JASTARNIĘ,jeżdżę od 8 lat i wtedy "odwiedzam" Karwię,tak na "chwilę". I to wystarczy.

Ja byłam w tym roku i na pewno jeszcze nie raz tam wrócę. :) Piękna miejscowość, bardzo malownicza. Wynajęliśmy pokój, który bardzo przypadł mi do gustu- ładnie urządzony, hotel zadbany, położony blisko morza. Jakbyś ktoś chciał skorzystać to wklejam link- http://www.karwiajantar.pl/ Pogoda bardzo nam dopisała, ciągle spędzałam czas na plaży.

Gość gość
Właśnie wróciłam z Karwii - generalnie nie polecam. Byliśmy z małym dzieckiem, na szczęście pogoda nam dopisała , bo inaczej naprawdę nie ma tam co robić. Oczywiście można zwiedzać okoliczne atrakcje i miejscowości, ale korki są nieziemskie. Plusy: - ładna, szeroka plaża - blisko do morza Minusy: -jedna ulica, brak deptaka - brak toalet ( nie wliczając paskudnych toi-toi) - brak dobrych knajp z jedzeniem - mało atrakcji dla dzieci - w sezonie tłumy na plaży - bardzo, bardzo drogo My już tu na pewno nie wrócimy:-)

Gość gość
Właśnie wróciłam z urlopu, który spędziłam w Karwii. Jestem zawiedziona i nie polecam tej miejscowości na spokojny wypoczynek. Bardzo dużo ludzi, plaża szeroka ale wciąż zapełniona, las strasznie zaśmiecony, hałas w nocy przez pijaków wracających z dyskoteki - ogólnie same minusy.

Gość gość
Właśnie wróciłam z Karwi. NIE POLECAM!!! Dojście do plaży zaśmiecone i śmierdzące. Mnóstwo ludzi. Nie polecam też pensjonatu JASTA przy ulicy Kolorowej! Robiłam rezerwacje sugerując się zdjęciami pokoi ze strony internetowej, to co zastałam na miejscu to śmierdzący pokój, stare łóżka, meble, zagrzybiona łazienka. Zmarnowany czas, nerwy, urlop, pieniądze........ Za darmo nie chciałabym tam mieszkać z malutkimi dziećmi. Cena za dobę jaką proponowała właścicielka to 150zł. Jedyny plus to plaża, która jest piękna, biały mięciutki piasek, świetny do zabawy z dziećmi.

Gość gość
Do gosc z 5.08.14 My wlasnie jestesmy domu goscinnym JASTA i absolutnie nie zgadza sie z twoja opinia!!!!!! Pokoje sa zgodne z opisem i Galeria ze strony internetowej, nowe sosnowe mebelki, nowe lazienki, lodowka i telewizorem w pokoju!!!! Wie. Nie mam pojecia skad twoja opinia!!!! Moze obiekty ci sie pomylily???

Gość gość
a może była by chętna na spotkanie w Karwii wyjeżdżam jutro i będę do końca miesiąca

Gość gość
Polecam bardzo mialam 3 minuty do morza cisza spokoj.

Gość gość
Do gość 2014.08.15 W tym dużym budynku, może mieliście dobre warunki. Na podwórku, za tym pięknym domem ze zdjęcia internetowego, była jeszcze jakaś nadbudówka nad garażem (szopą) i tam były jeszcze pokoje - po prostu syf, kiła i mogiła. Wierz mi gdyby warunki były przynajmniej normalne nie przerwałabym urlopu i nie wróciła do domu. Właściciel powinien się wstydzić wynajmować taki chlew!!!

Gość HepiKasia
Karwia jest super! Spędziłam tam wakacje. Na plaży nei ma dużo ludzi, można spokojnie czytać książkę (przerobiłam 3 tomy o Greyu) i pograć na telefonie (Sleepwalker time to wake up). Polecam gorrrrąco!

Gość gość
A dla tych co się do Karwi już przekonali - polecam bazę noclegową www.karwia.com/wszystkie-noclegi.php

Byłam w tym roku w Karwii. Jechaliśmy we dwie rodziny z dziećmi, wynajęliśmy mały domek pod lasem, ogrodzony, 2 km od plaży. Nie przepadamy za pensjonatami, dlatego dla nas to było wymarzone miejsce. Plaża w Karwii piękna, nie zatłoczona. W samej Karwii faktycznie atrakcji za bardzo nie ma, ale zjeść można w cenach całkiem przyzwoitych. A na atrakcje to 8 km do Jastrzębiej Góry, 16 do Władysławowa, tylko korki spore, ale to chyba nic dziwnego.

Gość Andzia1234yyyy
Jaki pensjonat wybrac w karwi do 60zl os? Jak ogolnie jest w karwi i gdzie można dobrze zjeść?

Gość wojtex
Byłem w Karwi tydzień w lipcu 2015 r. z żonką i 2 dzieci w wieku 8 i 11 lat w domu gościnnym "RYBKA"Polecam-cena świetna i warunki również.Miejscowość mała ale klimatyczna.Knajp niewiele ale zawsze da się coś zjeść i to smacznie.Kurczak z rożna,owoce z ulicy a reszta z okolicznych sklepów. Nie trzeba jeździć po polo marketach i biedronkach-w Karwi nie ma ich ale są sklepy.Jest małe wesołe miasteczko ale atrakcji niewiele lub prawie brak.Zwiedzać też nie ma co.Są budy z drobnicą,alkoholami,sprzętem plażowym i "pamiątkami"oraz sezonowe namioty.Albo plaża albo do malej knajpy zjeść i spić piwo lub nasiadówa w obiekcie.Plaża duża,ładna,szeroka i czysty piasek.Za to dojście do niej to żenada-wokół pełno "papierzaków"smród sików i kału.Płatne toalety po 2 zeta często po przepełniane i kolejki do nich zmuszają do pójścia na"strone".Ceny jak nad morzem-na plaży zawsze tanio nie było.

Gość gość
Karwia , polecam jestem tu juz drugi raz ,i bardzo miło mozna spedzic czas .Czym sie wyróżnia Karwia od innych a no tym ze to wymarzona miejscowosc wypoczynkowa dla osob z dziecmi , a dlaczego , a dlatego ze tu sa tylko takie rodziny , nie ma tu zadnych nocnych lokali, dyskotek i.t.d. , co za tym idzie nie ma tu młodzieży , pijanych grup osob , łysych cwanikakow "co to nie oni" . Generalnie spokój i jeszcze raz spokój .Niezle to sobie wymyslili ..po co im grupy pijanej hebry ..lepiej miec rodziny spokojnych ludzi z dziecmi , i tak to wyglada na ulicach , plaży ...kultura w 100% . To ka ktos chce misc spokoj ład to tylko Karwia , jak ktos chce lokale dyskoteki to 10km dalej Władysławowo

Gość gość
Jestemy w Karwi. Nie polecam dla osob szukajacej ciszy to juz nie ta karwia. Polecam rodzinom z dziecmi tu tolerowane jest doslownie wszystko. Pensjonaty to skupiska dzieci i halasu. Ceny w tym roku bija rekordy, niczym nie odstaja od sopotu czy helu. Parkingi przy plazy platne, las zasmiecony i smierdzi. Plaza szeroka, zimna i brudna woda, zadbana i masakrycznie zatloczona, 100x lepiej wsiasc w auto i jechac do ostrowa lub isc na karwienskie blota, to samo ale woda czysta i cieplejsza bez doplywu z rzeki.

Gość gość
byłam w zeszłym tygodniu w Karwi i uważam, że to bardzo spokojna, zadbana miejscowość my nocowaliśmy w Pokoju Albatros

Gość gość
Miejscowosc brudna, drogi w deszczu nieprzejezdne (piaszczyste, wielkie kaluze), brak chodnikow idac w kierunku zachodnim, brak miejsc do parkowania, wiec ludzie staja gdzie popadnie. Przejechac sie nie da, a isc niebezpiecznie. Dziwie sie, ze wladze lokalne nic nie robia. I tak jest od lat - jezdze tam od 20 lat, bo tam zainwestowalem, ale gdybym mial inwestowac dzis, wybudowalbym sie gdzie indziej. Nie polecam nikomu. Poza tym plaza przepelniona - w sloneczne dni nie ma miejsca na rozlozenie koca. Mnostwo osilkow, lysoli, piwoszy wszelkiej masci zwabionych nizsza cena. Gmina Wladyslawowo chyba calkiem odpuscila sobie kwestie wizerunkowe Karwii. A to moglabybyc perelka. Jeszcze 20 lat temu zachwycalismy sie lasem nadbrzeznym. Dzis nie da sie tam wejsc - smierdzi niemilosiernie, a pod nogi (na g....) trzeba patrzec, bo latwo wdepnac. Przeciez ten las to byla wielka atrakcja Karwii !!!

Gość gość
Czegoś mi tam brakowało, nie umiem powiedzieć ale odpocząć można.

Gość gośćJAŚKO
witam. mam działkę w karwi . po rybkę polecam dębki . najsmaczniejsza ryba w bałtyku !!!. można kupić w krokowej, w sklepie rybnym ale trzeba się pytać z kont jest , nie polecam ryb z zatoki nie z łeby śmierdzą fekaliami !!! tylko dębki !!!. polecam także wyprawy na rybkę z panem jankiem z karwi na ul. 12 marca . pensjonat lidjan. więcej info 798606443