Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niekrakowianka

Zamieszkam niedługo w Krakowie... napiszcie

Polecane posty

nie ma sprawy jak lubisz pizze to trzy papryczki na poselskiej rewelacja mniami mniami. zaraz onok taco po przeciwnej stronie albo w rynku Co do dzieci to juz masz jakis poczatek bedzie ok 3mam kciuki jeszcze chwilke tu bede wiec jakby co pisz :)

Ejże, Nowa Huta jest piękna, tylko specyficzna. Nie da się zostać huciakiem, trzeba nim być. To miasto w mieście, żaden huciak nie powie, że jest z Krakowa :D Pozdrawiam całą ekipę ;)

Gość Niekrakowianka
To mam jeszcze pytanie: jak najlepiej szukać pracy? Przez ogłoszenia w lokalnej prasie, internet, czy osobiście chodzić, a jak w Krakowie z agencjami pracy tymczasowej?

wejdz na www.krakow.pl tam masz zakladke praca urzedy itp przez portale internetowe gazete codzienna anonse jesli tuptasz uliczka i widzisz ogloszenie wejdz zapytaj pogadaj z bossem

Gość Niekrakowianka
hmm... wynika z tego, że Krakusy w połowie- kaciaaa:) to zaprzeczenie obrazu Krakusa jaki się jawi w społeczeństwie:P a "całe" Krakusy chyba też miłe się znajdą?;)

www.itcgrupa.pl polkrwi ale sercem dusza zaprzedana temu pieknemu miastu ;) wyzej kolejny link

Gość Helmut4
Krakusów jako takich to już nie ma. 95% ludzi w Krakowie to po prostu ludzie przyjezdni z małopolski. Stąd też i ogólny klimat jak w małopolsce. Czasem wiejski. Z pracą jest ciężko ale zależy jaką. W knajpie czy sklepie to pewnie łatwo znaleźć ale zarobki marne mogą być. Na szukanie pracy to się przygotuj i miej cierpliwość. Ludzie są różni. Jedyna zasada jest taka że poruszają się wolniej niż np. w Warszawie. Bo i nie ma się do czego spieszyć. Jedynie rzeczywiście ludzie podmiejscy mogą być bardziej zadufani. Ludzie z samego miasta są przyzwyczajeni do innych i współżycia ze sobą. Nowohucianie i sama nowa huta też jest spoko - jest tam taniej ale specyficznie. Np. mało jest sklepów bo ludzie nie mają pieniędzy. itp. Jest trochę dziwnej młodzieży ale nie oznacza to że na rynku bezpieczniej. Są spore korki więc przy poszukiwaniu pracy zwraca się uwagę na dojazd!!! bardzo ważna rzecz!! Powietrze jest dosyć trujące, szczególnie zimą jest sporo pyłów. Jak masz alergię to może Ci się nasilić. W MPK tłok (zależy jaka linia jeszcze). Ogólnie to nie będziesz mieć problemów z ludźmi - są po prostu obojętni. Z pracodawcą - większość może chcieć cię wyodić i oszukać ale to jak wszędzie!

Gość Niekrakowianka
Dzięki Helmut:) Własnie z tą praca to najbardziej się dygam... co prawda tu gdzie mieszkam i pracuję tez o pracę nie jest łatwo, ale zawsze bardziej u siebie jestem:) Mam juz parę lat doświadczenia zawodowego, maturę i 2 szkoły pomaturalne, gadam trochę po angielsku i powiem szczerze, że szukam czegoś za 1300-1600 zł na rękę... żeby dołozyć się za mieszkanie i mieć na spłatę kredytu i waciki:)

Gość truskawkowapolewa
Ja co jakiś czas odwiedzam Kraków ponieważ mam tu wielu znajomych i muszę przyznać, że klimat tego miasta bardzo mi się podoba. Zawsze ze znajomymi odpoczywamy na Kazimierzu i zaglądamy do restauracji Le Scandale gdzie serwują ciekawe i smaczne dania. Poza tym letnią porą można tu spędzać długie godziny na spacerach.