Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

damulcia

Dzieci - przekleństwo czy święty dar od Boga ???

Polecane posty

Więc niektórzy ludzie uważają, że dzieci to największy skarb , ale inni mówią, że to jakaś kara .. Co wy na to ?? ??

długo sie starałam by je mieć i dla mnie jest darem od Boga :) moim szczęściem kosmatym małym :D

Gość gracja nie dziś prowokacja
kara zdecydowanie kara :P a bunt dwulatka to juz przeklenstwo :P

gracja nie dziś prowokacja - a nie pomyślałaś, że gdy będzie starsze to będzie z niego pociecha ?? ??

Gość mamuska82
dlugo czekalam na to malenkie cudenko...od 7 tyg jestem najszczesliwsza osoba na ziemi:) dzieci to najwiekszy dar od Boga!

Gość banko
co za debilne pytanie . równie dobrze mozesz zapytać - głupota - błogosławieństwo czy przekleństwo ? wiadomo ,ze głupi ma gorzej , bo wielu spraw nie rozumie i cięzej mu w życiu , ale z drugiej strony jak siena czymś nie znadsz , nie interesujesz sie tym - to masz mniej problemów do zmartwień .czyli głupszy = szczęsliwszy

Gość mama synka 8,5 miesiaca
Zdecydowanie szczescie i dar od Boga, choc nie powiem, wkurza mnie czasem ten moj dar, bo taki maly berbec, a juz czasem uparty jak sto osiolkow, ale niewazne. Dla nas jest calym swiatem, szczescie i calym zyciem :D

mam nadzieje ze bedzie lepiej bo drugie juz w drodze :D hyhy z ta kara to przeciez widac ze to żarcik (nie widac?) pewnie ze jak podrosnie to juz w ogole luzik bedzie, mysle z najgorze sa pierwsze 3 lata a poznie to juz z górki :)

Gość werwer
Hehe, moim zdaniem dzieci to zjawisko które nas mobilizuje do takiej pracy (nad swoją psychiką, nad organizacją, nad zaspokajaniem potrzeb) żeby częściej postrzegać je jako dar niż jako przekleństwo. :D

Gość werwer
Co do tego "przekleństwo" to nie mówcie że żadna nie miała chwili załamania. :D Mi się zdarzało myśleć "Za co (np piąta godzina marudzenia)?? Za tą chwilę przyjemności parę miesięcy temu?!"

ja mam co godzine ale któz wlasnie tego nie doswiadcza... :D takie to jest te cale MACIERZYŃSTWO

Gość ani jedno ani drugie
ot, kolejne zwykłe chlebozjady (w 99,999999999% przypadków) - efekty uboczne seksu rodziców. Wielka mi filozofia. A kotek czy piesek to przekleństwo czy dar od boga ? :O

Gość mama synka 8,5 miesiaca
Osoba bezdzietna z wyboru i matka nigdy nie dojda do porozumienia w tej kwestii i zawsze beda komunikowac sie rownolegle czyli klocic :), bo matka nigdy nie zrozumie wyboru tej pierwszej, a ta pierwsza nigdy nie zrozumie tego, co czuje matka.

Gość dziecko to wg mnie
ani dar Boga, anie porzekleństwao, tylko istota, ktora przyszła na świat w wyniku polczenia sie plemników z komórka jajowa. Dobrze, jesli ten plemnik i komórka naleza do osób, ktore siebie swiadomie wybrały na rodziców. Na szczescie udało mi sie własnie w taki sposób miec dzieci.

Gość dziecko to wg mnie
dodam do wypowiedzi matki 8,5. matka jest w stanie zrozumiec bedzietną, poniewz sama nią była, im dłuzej, tym bardziej ten stan pamieta. W druga stronę, siłą rzeczy, tak prosto to nie działa.

Gość jkhjhkjh7654321
dla mnie największy dar od boga i chć nie staraliśmy się długo ( 2 miesiące) jest największym skarbem.

Gość do gracja nie dziś prowokacja
no uważaj jak będziesz miała później luzik, zacznie się szkoła, pały, wagary, różniej późne przychodzenie, seks w wieku 14 lat, jeszcze gorzej, także nie licz na luzik. Mam koleżankę, 4 dzieci i całymi nocami nie śpi, jeden syn pojechał samochodem, drugi przyprowadził dziewczynę do domu i z nią śpi, jedna córcia panna z dzieckiem poza domem u kolejnego faceta, a ona jako babcia opiekuje się wnukiem, kolejna córcia w drugom pokoju z fagasem. Także o luziku zapomnij. Chyba, ze nie będziesz zwracała w ogóle na dzieci i na to co oni robią, najwyżej będziesz bawić kolejne "przyniesione" wnuczę.