Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia545

wyjazd dziecka zagranice

Polecane posty

Gość kasia545

Witam..Bardzo prosze o radę...Moja sytuacja wyglada tak: Jestem w trakcie rozwodu z orzekaniem winy męża...(Zdradzal mnie notoorycznie jeszcze w czasie trwania mojej ciazy, a kiedy prawda wyszla na jaw zostawil mnie i 2 miesieczne dziecko) wnosze takze o ograniczenie mu praw rodzicielskich w zakresie widzen z dzieckiem (Pije, ma zatargi z prawem, dzieckiem od urodzenia praktycznie sie nie interesowal,a odkad nas zostawil chec spotkania z corka przejawil tylko raz, zasadzonych alimentow nie placi). W tej chwili corka ma pol roku. Po zakonczonej sprawie rozwodowej chcialabym wyjechac z corka zagranice ( mieszka tam i pracuje moja mama).Tutaj jestem sama z malutkim dzieckiem,cały czas nachodzona, obgadywana i poniżana przez rodzine męża, pracy podjac nie moge poniewaz nie mam przy kim coreczki zostawic na ten czas, a zlobka nie ma w poblizu.A tam mieszkałabym z mama. Moglabym podjac prace, z moja mama na zmiany i wtedy podzielilybysmy sie opiekna nad coreczka. Moj maz nie wyrazil zgody na paszport dla dziecka i wiem ze na wyjazd corki tez nie da zgody.On jest sterowany przez swoja rodzina, ktora robi wszystko aby zrobic mi na zlosc mimo ze nie jestem winna rozpadowi naszego małżenstwa. Dlatego mam pytanie... Czy jest szansa ze po rozwodzie, kiedy zloze wniosek o pozwolenie na wyjazd dziecka, Sąd przychyli sie do mojej decyzji? I jak wtedy wyglada sprawa widzen ojca z dzieckiem? Bede zobowiazana przyjezdzac w wyznaczonym czasie aby ojciec mogl widywac dziecko? Bede wdzieczna za pomoc...

Gość kasia545
prosze o rade...