Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasssss

nie przyjeli do szpitala mimo skierowania i zaburzeń rytmu serca

Polecane posty

Gość kasssss

Witam, lekarz kardiolog stwierdził u mnie tachykardie zatokowa (tętno non stop w przedziale 100-140). Dostałam skierowanie do szpitala ale tam zrobiono ekg i wysłano do domu z karteczka: zaburzenia rytmu serca. Nie wiem co robić dalej. Chodzić i prosić o kolejne skierowanie czy jak kardiolog powiedział "można robić wszystkie badania samemu w przychodniach ale to trochę zajmie" i nie mylił się, morfologia itp to sprawa do załatwienia w ciągu tygodnia ale np. na echo trzeba czekać do listopada. Na dodatek dzisiaj byłam w swojej przychodni, żeby dostać skierowania. (wcześniej mieli mi zrobić lipidogram a zrobili biochemię choć na skierowaniu wyraźnie był wpisany lipidogram a skoro był to nie dadzą drugie skierowania. I tak każdy zwala winę na kogoś innego: lekarz na pielęgniarkę, pielęgniarka na laboratorium itd.) Zastanawiam się czy nie spróbować jeszcze raz ze szpitalem, czyli pójść po kolejne skierowanie i znowu na izbę przyjęć. Chodzi mi też po głowie wezwanie karetki ale już byłby chyba przesada. Z góry dziękuje za poradę.

Gość sarsowa
nie bądz głupia albo jedz do szpitala albo wzywaj karetkę jeśli żle się czujesz ,nie daj się splawić

Gość alicja z krainy deszczu
taka jest nasza słuzba zdrowia. Wczoraj mówili w informacjach jak potraktowali goscia który miał zawał.. Chdź narzucaj się, w końcu będą musieli cię przuyjąc. Ja mam to samo co ty ale u mnie było odwrotnie. Dostałam skierowanie do szpitala ale nie poszłam bo nie chciałam. U mnie akcja serca jest nawet do 160. Moze popros o jakies leki na obniżenie rytmu serca? Ja biore i jest ok, po co od razu szpital....

ale jeżeli źle się czujesz to dzwoń po karetkę. Z sercem nie ma żartów. Brałaś taki lek na obniżenie rytmu np. popranolol?

Gość kasssss
gdyby jeszcze ktoś chciał się zainteresować i dać jakieś leki. Kardiolog nie chce przyjmować na wizytę bez wykonanych badań, lekarz nie chce wypisać skierowania bo to dla niego za duży problem.

Gość kasssss
tak dostałam od lekarza pierwszego kontaktu propranolol wzf ale on u mnie działa tak, że obniża ciśnienie a tętno zostaje wysokie co w takim połączeniu 90/60 tętno 115 jest dosyć nieprzyjemne

idź prywatnie do lekarzai poprosu powiedz że przyszłaś po leki na obnizenie rytmu serca. Prywatnie musi ci napisac albo bym nie zapłaciła za wizytę ;)

Gość zaślepka
sratykardię nerwica hipochondryczna - to leczy psychiatra nie szpitale ani kardiolog :o

Zaślepka, a nie uwazasz że żeby stwierdzic czy to naprawdę nerwica to nie trzeba zrobic badań? Autorka piszę że jej tego odmawiano.

Gość kasssss
zapomniałam dodać, że wszystko zaczeło się od infekcji która się przeciągała (zapalenie zatok później oskrzeli i ucha). 10 minut temu mierzyłam ciśnienie: 138/97 tętno 130 oczywiście mierzone w spoczynku (jakieś pół godziny siedziałam przed tv)