Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość .zestresowana..

pierwsza wizyta u "tesciow"

Polecane posty

Gość .zestresowana..

mam jechac do chlopaka(jestesmy ze soba pare miesiecy) na weekend majowy, to bedzie moja pierwsza wizyta u jego rodzicow, mam watpliwosci czy powinnam na pierwszy raz przyjezdzac od razu na pare dni. chlopak zaproponowal to zaponowal, mowil ze jego rodzice sie ciesza ze przyjade. a ja jestem zestresowana nie wiem jak mam sie zachowac, on mowi ze nie wyobraza sobie ze nie przyjade. a ja nie wiem czy to dobry pomysl, nie wiem czy powinnam cos zabrac/kupic dla jego rodzicow, czy tak z pustymi rekami, jak sie zachowywac jak tam bede itp. czy ktos mial podobna sytuacje?? jestem na maxa zdenerwowana:/;/i nie wiem co robic;/

Gość klhnivfu
a daleko mieszkacie od siebie?? Bo jeżeli "daleko" to z ciastem może być problem.

Gość .zestresowana..
potrafie upiec, tez o tym pomyslalam, ale pojade tam pociagiem ok. godzine i nie wiem czy uda mi sie to przewiez w calosci;/ nie wiem jak mam sie tam zachowywac, czy pomagac jego mamie w kuchni? czy to bedzie odebrane jak niepotrzebne wtracanie sie? chlopak zaplanowal weekend ze mamy duzo gdzies wychodzic do jego znajomych albo na imprezy, wiec w domu nie zaduzo

Gość katarynka 21
mialam taka podobna sytuacje w swieta wielkanocne ale dalam rade i bylo naprawde milo:) ja kupilam bukiecik kwiatow:)

Gość klhnivfu
Kurcze, ciasto więc odpada. Godzina pocięgiem, to nie mało:) a jak będzie ciepło, to ciasto szlag trafi:P. Może kup jakieś dobre wino, likier:)

Gość pomysł z ciastem jest
bardzo dobry, pomoc też zaproponuj, bądz miła, grzeczna, naturalna, rozmawiaj, słuchaj co oni maja do powiedzenia. I pamiętaj, ze to także dla nich duże przeżycie.

może jakieś wiosenne kwiatki? Coś uniwersalnego najlepiej - z czekoladkami bym nie ryzykowała, może 'teściowa' jest na diecie?? :) Ja się boję mamy mojego faceta... :P

zestresowana, a gdzie będziesz spać (wiesz o czym mowie?) jak tą kwestie rozplanował twój chłopak...

Gość .zestresowana..
no niby z nim z pokoju, jego rodzice sa niby spoko, on do mnie czesto przyjezdzal i nocowal i jego rodzice nie mieli nic przeciwko temu

Gość .zestresowana..
*w pokoju

Gość agata bbb
a po ile macie lat?

wiek jest mało znaczny... Myślę że jeśli nie będziecie spędzali za dużo czasu w domu, tylko tak jak mówiłaś gdzieś na dworzu, to nie ma większego problemu.. tylko nie obłapujcie się i nie ślińcie zbytnio na ich oczach :)

Skoro ciasto na taki upał nie pasuje to może kruche ciasteczka ale ważne ,żeby to było coś od siebie :) Bądź miła i staraj się nie robić bałaganu np w przedpokoju nie rozrzucaj butów tylko ułóż ładnie :) wyjdziesz na dobrze wychowaną. Jeśli będziesz w domu podczas gdy teściowa będzie robić obiad to zaproponuj pomoc jeśli jednak przyjdziecie na gotowe to po jedzeniu zaproponuj pomoc w zmywaniu. Słuchaj o czym ona opowiada i Ty też mów dużo o sobie i swojej rodzinie dzięki temu dobrze się poznacie. Żałuje ,że ja nie mam kontaktu dobrego z moimi teściami. :o

jejku, ja się boję mamy mojego faceta, jakoś dziwnie się na mnie patrzy jak przychodzę :P I czuję ze nie pała do mnie wielką miłością ;)) Ale 'oficjalnego spotkania' (obiadek itp) to jeszcze z nią nie miałam i unikam tego jak diabeł święconej wody...

manianka- ja też ze swoją nie mam zbytnio kontaktu bo mieszka za granicą obecnie. Wraz z moją mamą zaprosiłyśmy ją do siebie kiedyś i szczerze mówiąc trudno z tą kobietą nawiązać kontakt :o przynajmniej dobry czułam się tak od początku spotkania jakby chciała już wyjść :D

Gość .zestresowana..
a ja sie boje ze nie bede wiedziala o czym rozmawiac i ze zapanuje jakas glupia cisza, albo ze ze zdenerwowania powiem cos glupiego, albo nie zrozumiem , boje sie ze moge zrobic cos co oni odbiora jak cos negatywnego (kazdy jest wychowany inaczej)

Co prawda facet (obecnie narzeczony) jego siostry jakoś przeżył z nią spotkania bliskiego stopnia, podobno jest dość fajnie, ale nie wiem teraz, czy to ja mam uprzedzenia, czy ona go łatwo nie odda :P A ja się staram być miła i ułożona, rzeczy wpycham do pokoju faceta a nie na korytarzu zostawiam, buty też gdzieś w kącie, sama staram się być mało widoczna, ale kurde sama nie wiem :D muszę ją chyba jakoś w końcu przekonać do siebie :P Gorzej jak się dowie o różnicy w wieku między mną a nim :P (7 lat), tyle że ja wyglądam na starszą niż jestem... eh :D Ciężkie jest życie 'synowej' :P :P

No unikaj tematów dotyczących polityki - każdy ma swoje zdanie, a wybijanie oczu łyżkami przy obiedzie nie jest fajną sprawą. Zapytaj się faceta, o czym nie należy z nimi rozmawiać, a jak jakiś temat będzie dla Ciebie krępujący - naprawdę go przemilcz. Ale rozmowa potoczy się sama, twój facet samej Cię nie zostawi :)

Mój siostrę ma świetną :) spotykamy się nawet często sama zanim jeszcze mój chłopak nas zapoznał dopominała się o poznanie mnie :) teraz mamy świetny kontakt i sama twierdzi ,że gdybym tylko rozstała się z chłopakiem ona by stała za mną. Ale jego mamuśka .... ech ta kobieta nie pała do mnie sympatią:o ale dlaczego?? ja dobrze się uczę ubieram się schludnie staram się być miła ale ja wiem ,że ona dla swojego syna chciała by wiejskiej dziewuchy z pola:D

Też ma świetną i miłą siostrę... Przyzwyczai się do Ciebie, (mam nadzieję że moja do mnie też ;P ) i jej przejdzie, jak zobaczy, że zależy Ci na jej ukochanym synku ;) . Ja tam swojego łatwo pod rozkazy mamuśki nie oddam, więc albo będzie dobrze, albo tragicznie :P Szkoda, że nie ma takiej mamy jak moi rodzice :P

Gość .zestresowana..
pytalam sie chlopaka co powinna przywiesc dla jego rodzicow zeby nie przychodzic z pustymi rekami, to powiedzial mi "ze mam zabrac tylko siebie" i ze nic nie trzeba ehhh ale mi pomogl

hehe, zapytaj się czy mamuśka na diecie nie jest, jakie kwiaty lubi... Jak nie powie to kup stokrotki i będzie git :P najwyżej na niego będzie ;) nie martw się, będzie dobrze ! :)

Gość .zestresowana..
no fajnie macie ze znacie siostry swoich chlopakow, przynajmniej wtedy kontakt z rodzicami nie jest taki stresujacy. rodzenstwo mojego mieszka daleko, brat zagranica, i nie widzialam sie jeszcze z nikim;/ wiec bedziemy sami tylko z jego rodzicami;/

Nie bądź sceptyczna, jak się teraz nakręcisz na 'nie' to będziesz tak jak ja - unikać spotkania przez cały czas (a jesteśmy ze sobą dość długo)... Odradzam stanowczo :P

Gość .zese
nadal sie stresuje, w koncu tam nie pojade:(