Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie_wierze

opuchnięta powieka (zaczerwienienie & krostka)

Polecane posty

Gość nie_wierze

Witam! Od jakiegoś tygodnia zauważyłem na swoim prawym oku krostkę. Z początku myślałem, że to mógł mnie komar ukąsić, natomiast niedawno ktoś mi powiedział, że może to być jęczmień. Wedle zaleceń na forum stosowałem gorące jajko oraz rumianek przykładałem na całą noc, efekt niestety jak był tak został, dla lepszego zrozumienia dodaję zdjęcie jak to wygląda.. Dodam, że w całości nie mogę otworzyć oka przez to. http://zapodaj.net/0842fea9ad5f.jpg.html Pozdrawiam i bardzo dziękuje za wszystkie porady i sugestie.

Gość katarynka 21
to jest jeczmien:) lepiej go wylecz bo zmieni sie w gradowke :)

Gość jajajaa...a
u mnie w rodzinie znane jest zawiazywanie czarnej nitki na srodkowy palec u tej reki co jest oko np. prawe oko- srodkowy palec u prawej reki. Ja sie z tego wysmiewalam ze jakies glupie zabobony dopoki nie mialam tego jeczmienia. I rzeczywiscie pomoglo! Nic nie zawadzi jak sprobujesz:)

Gość katarynka 21
posmaruj mascia oxycort A:)pomoze odrazu:)

Gość baranie jeden
idź do lekarza albo ogólnego, albo prosto do okulisty, zależy gdzie łatwiej się dostać. przepiszą ci antybiotyk w formie maści, bardzo szybko pomaga i kosztuje parę zł. Nazwa chyba detreomycyna, ale musisz mieć na to receptę. Moje dziecko miło już jęczmień kilka razy i zawsze pomogł ten lek.

Gość baranie jeden
tfu, to chyba oksykort a. W każdym razie jest to antybiotyk i na bank na receptę.

Gość katarynka 21
detramytrex tez dobry jest:)

Gość katarynka 21
mi tak kiedys okulista powiedzial ze nieleczony jeczmien zamienia sie w gradowke Hmmm ... i ja teraz lecze ta gradowke co jest bardzo uciazliwe:(

Gradówkę można usunąć tylko przez zabieg:( Ja mam od roku, ale zgubiłam skierowanie od okulisty na tenże zabieg:( Mój tata kiedyś miał i sama mu zeszła, ale już w to nie wierzę.

Gość katarynka 21
a probowalas zastrzyki sterydowe? ja dostalam 2 i zmiejszyla mi sie ona w 70%

Nie, nawet nie wiedziałam o takiej możliwości. Ale czy to nie za dużo zachodu? Myślę, że lepiej jednak poddać się zabiegowi i mieć spokój. Bo ona chyba nie idzie na żadne maści?

Gość katarynka 21
te zastrzyki sterydowe nie sa podobno tak bolesne jak zabieg i ja je polecam:) bo efekt widac odrazu i tylko przez jeden dzien ma sie spuchnieta powieke:) i nie trzeba na nie czekac tyle co na zabieg bo okulista w przychodni robi go odrazu a zabieg to ostatecznosc

A ile one kosztują i jak wiele trzeba ich wziąć, żeby gradówka zniknęła i czy też masz informacje od okulisty, że to samo nie zniknie? Bo, jak pisałam, mojemu tacie zeszła sama.

Gość katarynka 21
one sa darmowe:) ja dostalam na przyklad skierowanie na zabieg no i poszlam sie umowic na niego do przychodni :) obejzal to okulista i powiedzial mi ze zabiegi to ostatecznosc w przypadku gradowek:) tego samego dnia mialam wstrzykniete sterydy :) zastrzyk powtorzylam po 2 tyg i teraz praktycznie tego nie mam:)bo sie wchlania:) okulista tez mi powiedzial ze tylko zabieg mnie ratuje ale w przychodni powiedzieli mi co innego:) to zalezy jak wyglada twoja gradowka czy jest splaszczona czy wypukla?

Gość katarynka 21
jak mialam 12 lat tez mialam gradowke i nic nie pomagalo a mama nie chciala zebym miala zabieg i sama zniknela:)

Gość Pablogggggggg
oko ci wyplynie

Gość nie_wierze
A długo Ci ona znikała?