Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ela,ela,ela

spowolnione tętno płodu

Polecane posty

Gość Ela,ela,ela

Od kilku lat mam tachykardię i aby jej zapobiec biorę betablokery. Teraz jestem w 30 tyg. ciąży i tachykardia się nasiliła. Jak się dowiedziałam że jestem w ciąży odstawiłam wszystkie leki jakie brałam no ale niestety serducho dawało mi nieźle popalić i lekarz przepisał mi najpierw isoptin po którym nie było poprawy a teraz atenolol po którym poprawa jest dosyć duża (Serducho już mi nie stuka 160 na minutę)Rytm się całkowicie ustatkował. Martwi mnie jednak to że dzisiaj na USG pani doktor stwierdziła że tętno płodu jest niskie ale wytłumaczyła to tym że zażywam ten atenolol który również wpływa na moje maleństwo. Boję się tego że ten atenolol może zaszkodzić mojemu dzidziusiowi, że może być przez to niedotlenione.

Gość Ela,ela,ela
A i chciała bym się jeszcze dowiedzieć czy taka arytmia ma wpływ na poród bo Pani kardiolog już mi powiedziała że na 2 tyg przed terminem będę musiała odstawić te betablokery a poród to jednak bardzo duży wysiłek i wątpię żeby moje serce stukało wtedy miarowo. czy mogę spodziewać się że będę miała cesarkę? Rodziła któraś z tachykardią naturalnie i obyło się bez komplikacji?

Gość Ela,ela,ela
Nikt mi nic nie poradzi?:-( Żadna z Was nie miała problemów z sercem, Czy wasze kruszynki miały zawsze prawidłowe tętno?

Gość Ela,ela,ela
mamusie z tachykardią odezwijcie się, plisssssss

Gość Ela,ela,ela
podnoszę :-( :-( :-(

hej:) Ja trafiłam do szpitala 2 tyg przed porodem z zaburzeniami tetna płodu u maluszka miałam 3 razy na dzien ktg usg przesiewy no i chodzimy do kardiologa a maluszka po porodzie przewieziono na inny szpital .Ale ja jestem zdrowa.Mysle ze bezpieczniej dla was obyu by było jak byscie na odzział trafili

Gość Ela,ela,ela
No to znaczy że dzidzia ma chore serduszko? I wyszło to już jeszcze jak byłaś w ciąży? U mnie jest troszeczkę inna sprawa. Ale boję się bardzo ze moja maleńka prze zemnie będzie chora, tzn przez to że biorę ten atenolol. Że to on jej może zaszkodzić. Tak bardzo bym się chciała dowiedzieć że któraś z was też brała blokery a serce a dziecko urodziło się zdrowe.