Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Joasia.19

Czy warto iść na studium ?

Polecane posty

Gość Joasia.19

Tak jak w temacie, czy warto wybrać studium po liceum? czy lepiej iść na studia? W przyszłym tygodniu będę pisać maturę, ale już teraz zastanawiam się co dalej... doszłam do wniosku, że w sumie może być dobrym pomysłem pójście do szkoły policealnej, gdzie dzięki 2letniemu studium zdobędę zawód, a dopiero później ew. poszłabym na studia:) co o tym myślicie? AA właśnie, czy szkoła policealna na Ogrodowej w Warszawie na prawdę jest całkowicie za darmo? Matura ponoć też nie jest konieczna żeby się w tej szkole uczyć, słyszeliście coś ?

Możesz sobie przejrzeć stronkę http://copoliceum.blogspot.com/ - tam jest fajnie opisane co po szkole średniej wybrać:) Ja osobiście wybrałabym studium, a dopiero później jakieś studia, bo dużo osób tak robi teraz, więc chyba warto...a szkoła na Ogrodowej na pewno jest za darmo, bo mój kolega się tam uczy

Gość dsFdsFDS
ja wybralam studium i zaluje. przewazyly aspekty ekonomiczne a takze lenistwo no i cóż... wybralam jedne z tanszych i nie dosc ze czuej sie niedouczona (male wymagania, niski poziom itd.) to uznaje to za stracony czas :O mysle ze ze studium za darmo ebdzie podobnie, mialam kolezanke ktora robila studium za ktore płaciła niemal jak za wyższą szkołę i miałą zupełnie inne odczuucia - jak najbardziej pozytywne wiec mysle ze niestety im wieksza dajesz kase tym na wyzszym poziomie nauka - przynajmniej w przypadku szkół policealnych