Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dzusti

przestrzegam!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Chodzi o Babeszjozę,chorobę,ktorą przenoszą kleszcze.Dziś musieiśmy uśpić naszą suczkę,którą zaatakowała ta choroba przez kleszcza.Pilnujcie swoich pupili,po każdym spacerze sprawdzajcie czy nie ma kleszcza,a jeśli się tak zdarzy,że wykryjecie kleszca to nie zwlekajcie idzcie natychmiast do weterynarza.Nie popelnijcie tego samego błedu co my :(

Gość ta co wyzejjjjj
a co to ta beszezjoza:D

Gość Hę? babesz co???

Gość szalona wrona
do pani wyżej - jak już to borelioza, pierdolisz, a nie sama nie wiesz o czym :o a babeszjoza to odpowiednik boreliozy, tyle że u psów, więc się radzę zapoznać z tematem zanim się kogoś wyśmieje 🖐️ i popieram apel, bo moja suka też była prawie po drugiej stronie, na szczęście w porę zareagowaliśmy.

to sobie przeczytajcie.Choroba podobna to boleriozy z tym,ze dużo gorsza.Atakuje wszystkie organy.nasza sunia nie miała już szans :(

Gość szalona wrona
a sama nie wiesz o czym*

i proszę was pilnucie swoich puilków.Zwracajcie uwagę na kleszcze i reagujcie jak naj szybciej

Gość a mnie udziabal kleszcz
a ludziom tez to grozi?

my zrobilismy wielki błąd.pojechaliśmy prawie 24 h po tym ja wyjęliśmy jej kleszca.Próbowaliśmy ją ratować,dostała 2 kropiówki i kilka zastrzyków,ale to ni pomogło.lekarz był na nas zły,że tak późno przyjechaliśmy zpsinką i teraz mamy straszne wyrzuty :( :(

Ludziom grozi bolerioza [ i inne choroby przenoszone przez kleszcze] Trzeba być ostrożnym podczas leśnych spacerów, sprawdzać odzież i własne ciało po powrocie.

Gość dzustki to nie wasza wina
zobacz tu nikt nie slyszal o tej chorobie! wiec skad mogliscie wiedziec?

ludzie mogą się zaszczepić i sami się przejżeć w lusterku czy nie mają kleszca,a psy tego nie zrobią,są takie bezbronne :( Mamy jeszce jednego pieska,z który jutro jedziemy na tzw. smarowanie sierści jakimś specyfikiem,który odstrasza te wstrętne,perfidne kleszcze

Gość moją Vikusie
też zabila babeszjoza

wiem ,że to poważny temat i dziękuję za uprzedzenie , ale muszę przyznać za przeproszeniem ,że jolkaza rozbawiła mnie do łez z głuchym telefonem :D do teraz siedze i się śmieje do monitora :D

camp kill yourself czwarty ban - jak nie interesuje cie ten temat to się nie wypowiadaj.Jak nie masz co robić to sobie pracy poszukaj,a nie pewnie na PGR siedzisz i od rana do nocy krowy doisz,aż ci palce powykrecalo GŁĄBIE!!!!!!!!!!!!!!

Camp Kill Yourself CZWARTY BAN płytka osóbka z ciebie buraku :)Na wsi wychowany:) No cóż takich to tylkom żałować :)

Gość tajemnicezycia
ludzie ze wsi tez moga byc sparalizowani przez kleszcza!!!niestety