Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

cukierkowa

wypowiedzenie umowy o pracę-proszę o pomoc

Polecane posty

Witam!!! Z dniem dzisiejszym to jest 28 kwietnia podpisałam wypowiedzenie umowy o pracę z okresem wypowiedzenia 2 tygodniowym.Wypowiedzenie obowiązuje od 1 maja tj od soboty. mam pytanie: chciałabym iść na czas wypowiedzenia na L4, tzn jutro ide do lekarza. czy okres wypowiedzenia to dalej czas 2 tygodni do 15 maja czy moze jeśli L4 bede miała od dnia 29 kwietnia nie bedzie mozna mnie zwolnic?Jak to wyglada? Dodam ze nie zależy mi na ciagnieciu L4 i dalszej pracy,wczoraj wróciłam z tygodniowego L4,po chorobie-zapaleniu oskrzeli i dostalam wypowiedzenie... Bardzo prosze o pomoc!!!

Gość patrykkkk
z tego co mi wiadomo l4 nie wydłuży ci okresu wypowiedzenia. okres wypowiedzenia jest konkretnie od dnia do dnia. tak ze po okresie tym juz l4 nie obowiazuje do dostania składek od pracodawcy

rozumiem....ale moja watpliwosc polega na tym, że wypowiedzenie bedzie od 1 maja a ja na L4 pojde od jutra tj od 29 kwietnia....wypowiedzenie posdpidsane z dniem dzisiejszym....wiec wg mnie nic sie nie zmienia ale....kolezanka w pracy troche mi pomiesząła w głowie i juz nie wiem:)

Gość patrykkkk
aha:) to normalnie zapłacą ci l4 bo według prawa do 1 maja jesteś normalnym pracownikiem a od 1 maja obowiązuje cie okres wypowiedzenia. nie słuchaj co mówi ci koleżanka bo sie myli :):)