Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pelno ziarnista

Doradzcie jakiego laptopa kupic

Polecane posty

Gość Pelno ziarnista

bo zastanawiam sie juz od kilku tyg. :( czy 4GB memory i 500GB Hard drive to nie za duzo?

Gość zależy do czego
bedziesz go uzywała

Gość gupeek
nie ma "za dużo" - dzisiaj to jest troche powyżej standardu (jakim jest 2gb ram i 320gb hdd, a za rok to bedzie minimum ;)

Gość gupeek
ogolnie - napisz ile masz pieniedzy do przeznaczenia i jakie glowne zastosowania komputera. bo jesli tylko przegladasz internet, to byle zlom z allegro za 500 zl da rade ;) idzie kupic komputerek z 1gb ramu, 40gb hdd i prockiem 1,6ghz (czyli praktycznie taki jak dzisiejsze netbooki za naprawde smieszne pieniadze :classic_cool:

Gość jniun
A propos netbokow. Czy warto kupowac z netbooka z procesorem 1.6? Czy na takim da sie w ogole zainstalowac programy i zeby szybko dzialalaly?

Gość Pelno ziarnista
Sluzyc ma mi do tzw. domowki :), czyli : -internet -muza, filmy - office a i moze obrobka zdjec

Gość Pelno ziarnista
Jezeli chodzi o fundusze to tym sie nie martwie. Moge wydac nawet 8000zl. Martwie sie tylko parametrami :( Przeciez filmy moge zgrywac na przenosny hard drive. Ach..... juz sama nie wiem :( Moze dajcie jakies przykladowe parametry, bardzo mi tym pomozecie :) prosze :)

Gość Pelno ziarnista
Procesor: NEW 2010 Intel Core i3-330M 2.13GHz (3M cache) lub NEW 2010 IntelCore i3 - 330M Czym one sie roznia?? :(

Ostatnio mialem okazje z fajnym laptopem pracowac. W kazdym razie. Procesor 2 rdzeniowy, core i3, core2duo lub AMD Athlox X2 (ten ostatni najmniej wydajny ale do Twoich zastosowan wystarczy). Dysk obojetnie, kazdya pojemnosc Ci styknie. Na co zwroc uwage - pamiec. Jezeli do 3GB to kazdy system bedzie dzialac podobnie. Jezeli 4GB lub wiecej, to musisz miec system w wersji 64 bitowej (Windows Vixta lub Windows 7 w wersji x64). Zwracaj uwage na gwarancje, oby jak najdluzsza. Na czas dzialania na baterii. Zastanow sie tez, czy chcesz klawiature numeryczna (z cyerkami, tak jak w stacjonarnych) czy bez. W Twoim wypadku karta graficzna tez moze miec znaczenie (obrobka zdjec). Fajnie zeby to nie byl zintegrowany uklad Intel GMA (czyli GMA950 albo jakis X4500HD itp. wynalazki). najlepiej ATI 4650, lub GeForce serii 9600 lub nowszy.

Te procesory co wymienilas, sa takie same. Czyli Intel (producent) Core i3(nazwa modelu) 330M (seria, 330M, literka M to Mobile, czyli wersja mobilna do laptopow). 2.13GHz to predkosc (czyli 2130MHz). To ten sam procesor, niczym sie nie roznia. W jednym po prostu dodatkowo podali predkosc i pamiec CACHE procesora (taka do szybkiego przerabiania danych, cos jak pojemnosc silnika w samochodzie).

Gość czy do laptopa
mozna "wlozyc" karte graficzna? nie dziala mi SIMS:(( co zrobic?

Gość czy do laptopa
zalamalam sie tym,ze nie ma karty graficznej,chce tworzyc grafike (zachcialo mi sie) i grac w gry...co robic?

Gość czy do laptopa
nikt nie pomoze?

Gość Pelno ziarnista
Hept -dziekuje bardzo za te wskazowki :) Duzyyyyyyyyyyyy buziakkkkkkkk dla Ciebie :)

Gość Kondorkakl
a jaki desktop do gier i grafili polecisz?

Gość Pelno ziarnista
Acha i jeszcze jedna sprawa, a mianowicie: Wiem, ze niektore laptopy sa glosne i wolno sie otwieraja, tzn system. Wiadomo, ze ja chce odwrotnie, czyli: szybki i w miare cichy laptop. Na co zwrocic uwage, zeby tak wlasnie bylo

Gość ale oszust
ale gono ci polecil haha