Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Małałąką

Masło czy margaryna- co jest zdrowsze??

Polecane posty

Gość Małałąką

Jak w temacie.

Gość anatemkas
Masło. Margaryny, nawet miękkie, mogą zawierać znaczne ilości tłuszczów trans. Jeśli ogólnie cała dieta jest przemyślana, jest w niej dużo zdrowych tłuszczów z innych źródeł (olej lniany, oliwa, orzechy) i mało tłuszczów zwierzęcych to spokojnie można sobie zrobić przyjemność kawałkiem masła (bo że masło jest 10 razy smaczniejsze od jakiejkolwiek margaryny to nie ulega wątpliwości)

Gość masło czy margaryna
myślę, że tu znajdziesz odpowiedź http://wyborcza.pl/1,75248,7717475,My_chcemy_masla_a_nie_margaryny.html?as=1&startsz=x#ixzz0kDfmYZXA, a jeśli nie tu, to poszukaj jeszcze innych źródeł

oczywiście, że masło. choć przyznać trzeba, że większość tych kupnych w sklepie tak naprawdę nic z masłem nie ma wspólnego - trzeba czytać etykietki. najlepsze wiejskie masełko, ja sobie zamawiam od sąsiada z wioski, w której mam domek letniskowy - niebo w gębie !

Gość popieram midowocynamonową
całkowicie :)

Nie wiem co zdrowsze wiem co smaczniejsze;-) Jak czuje zapach margaryny to już tego nie tknę. Porządne masełko kosztuje ale i smakuje 1000 razy lepiej niż margaryna.

Gość gryczka
Zdecydowanie prawdziwe masło.

Gość szaszu 18
maslo, bo margaryna jest sztucznie zatwardzana przy pomocy twardego metalu. male dzieci nie powinny jesc w szczegolnosci margaryny, dopiero kiedy podrosna ale tez nie warto tego spozywac

Gość i'[9i
Maslo, ale takie prawdziwe, czyli jest napisane na opakowaniu 82/3%. Takie maslo kosztuje 3.8, 4zl. Te wszystkie tansze to zwykle miksy utwardzane.

Gość i'[9i
kant, moze tak sie nie wypowiadac jak sie nie ma pojecia czym jest margaryna?

Gość ogami
i'[9i kant, moze tak sie nie wypowiadac jak sie nie ma pojecia czym jest margaryna? Aż jad się sączy . Ludożerca .

Gość gatna
nic z dwoch, posiadaja cholesterol tzw." zly " LDL . polecam olive extra vergine.

Gość Małałąką
Dzięki dziewczyny za info, od dziś kupuję tylko i wyłącznie masełko :D

Gość masło górąaaaaa
masło, margaryna jest sztuczna, a reklamom bym nie wierzyła że z super witaminami:/ tzn czasami zdarzy mi się użyć margaryny na szybko, bo masło ciężko się smaruje a ja nie lubie za grubo tylko cieniutko muszę mieć. W smaku też wole margaryne, ale staranm się jednak używać masła, niewielka ilość jest potzrebna bo wit. A dzięki temu się lepiej wchłania czy jakoś tak...z resztą nam nawet na wykł mądry prof. mówił że nie może być zdrowe to, co sztuczne ( w tym wypadku margaryna)