Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosia198888

pozytywny wynik

Polecane posty

Gość gosia198888

Sprawa jest taka od 3 miesiecy staramy sie z moim facetem o dziecko. od 4 miesiecy nie biore proszkow anty. wiem ze po nich nie jest latwo zajsc w ciaze. moje pytania sa takie: test ciazowy zrobilam po 5 dniach stosunku wiem ze to troche za wczesnie, czy jak zrobie test po 14 dniach inbedzie negatywny to czy to bedzie pewne? nie wiem czy moja niecierpliwosc pozwoli mi wytrzymac do pierwszego dnia okresu. Jedno pytanko jeszcze gdy to robimy i moj facet spusci sie we mnie jak wyjmie to czesc wyplywa czy cos jest nie tak cz to normalne. probowalam juz nawet zakladac nogi na sciane (kumpela sie ze mnie smieje) slyszalam ze to pomaga.

ja słyszałam ,żeby po wytrysku podnosić pupy i biodra do góry [ tak jakbyś robiła świece ] i naprawdę słyszałam już to nie raz jak kobietki starające się o dziecko tak pisały :) powodzenia 👄

Gość gosia198888
wlasnie tez tak robie. nawet od kilku dni zaczelam brac kwas foliowy.

Gość DominikaM
Gosia ja nie mogłam zajśc w ciąże przez ponad rok i mój lekarz zrobił wszystkie potrzebna badania i powiedział,że wszystko jest super. najlepiej kochac się od tylu, bo członek głębiej wchodzi i wypróbowałam... przy tej pozycji udało nam się za pierwszym razem a nie lubie sie kochac od tyłu bo mój partner ma dużego członka i mnie strasznie bolało. no cóż. jeżeli to miała byc jedyna pozycja przy której mogliśmy począc nasze dzieciątko to opłacało się pomęczyc. mam nadzieję,że i tobie pomoże. daj znac co i jak :D

Gość gosia198888
dzieki za rade bardzo chetnie spróbujemy ;)

hej.... chyba co sie dzieje od 2 dni mam mdlosci a dzis wieczorkiem pobolewalo mnie brzucho jak na @. a le do @ jeszcze z tydzien. pozatym mam takie dziwne uczucie ciezkiego zoladka jak by cos na nim lerzalo i miala bym zaraz wymiotowac. dzis nawet kum pela zuwarzyla ze cos nie tak mow ze pobladlam... miejmy nadzieje ze wkoncu sie udalo. p.s dominika wyprobowalismy ta poze co polecilas powiem ci ze nawet mi sie spodobala

czemu wczesnie ? ja nie mowie ze musialo dojsc do tego po tym stosunku z ta poza tylko wczesniej. dzis wstalam i tez boli mnie podbrzusze jak na @...

ponieważ to są objawy które mogą sugerować zarówno ciąże jak i okres, a rozumiem że okres powinnaś dostać na dniach.

nie na dniach bo za tydzien pozatym nigdy nie mialam takich objawow przed okresem. takie bole mialam tylko w czasie okresu.

Gość DominikaM
Gosia trzymam za Was kciuki. mi się udało to i Tobie się uda :D

Gosiu -oczywiście -trzymam za Ciebie kciuki -ale tak jak pisała Aquana -za wczesnie na objawy ciąży... My z mężem staramy się o dziecko od ponad 0,5 roku i co miesiąc mam "objawy" jak Twoje -doszukuję sie mdłości, bólu piersi czy nudności -i co? i nic -zawsze przychodzi @. Pierwsze objawy ciąży pojawiaja sie w zasadzie dopiero ok 6-7 tyg. od zapłodnienia -więc jakieś 2 tyg. po terminie @ Moja kolezanka jest teraz w 9 tyg ciąży -i dopiero od tygodnia pobolewaja ją piersi i ma nudności, tak więc radzę nie "nakręcaj" sie za bardzo -bo potem tym większe rozczarowanie (wiem po sobie :-( ). a jeśli chcesz mieć pewnosc -to idź zrób test z krwi (beta HCG), bo te "sikane" też nie zawsze tak wcześnie wychodzą...

Gość DominikaM
Kachna 79 masz racje. ja też po każdym stosunku myślałam,że się udało a tu zonk. powiedziałam sobie koniec tego,że spróbujemy za kilka tygodni, cały czas się kochaliśmy bez zabezpieczenia. ale juz byłam bardziej wyluzowana i nie myslałam podczas stosunku,że to może właśnie teraz zajdę w ciąże. a tu pieknego ranka obudziłam się z potwornym bólem migdałków i postanowiłąm isc do rodzinnego po antybiotyk,ale cos mi mówił,zebym wcześniej poszła się upewnic czy nie jestem w ciąży i wtedy mój lekarz prowadzący powiedział,że musi się obejsc bez antybiotyku bo zaszkodzziło by to maleństwu... także nie warto tyle o tym myślec, poprostu się kochajcie i myślcie o tym co robicie a nie czy sie tym razem uda :D

hej!!! pewnie ze macie racje nie ma co sie nakrecac i ja sie staram i wspiera mnie w tym moj facet. wiem ze jak za duzo sie o tym mysli to tym bardziej nie wychodzi... moja kumpela starala sie rok az wkoncu stwierdzila ze da sobie spokuj na jakies pol roku i po miesiacu okazalo sie ze jest w ciazy mi sie nie spieszy poczekam na bobaska nie bede sie nakrecac bo to nie ma sensu... pozatym jestem świeżo po anty. wiec tak szybko sie nie uda... o tych objawach napisalam b o naprawde nigdy tak nie mialam. pozdrawiam

hej... mam takie pytanie od 3 dni mam kolerzanke pania ospe wietrzna czy to moze wplywac na opoznienie miesiaczki?

Moim zdaniem może.Na opóźnienie może mieć też wpływ stres,osłabienie organizmu i przyjmowane leki.Może ale nie musi. Dla własnego spokoju jednak sprawdziłabym czy to nie ciąża.Zrób test,będziesz miałą pewność.

hej!!! chcialam sie podzielic ze wszystkimi tym ze UDALO NAM SIE!! zrobilam test i sa 2 kreski!!! zrobie jeszcze 1 i lece do lekarza jak bedzie na tak... nareszcie

Gość anka87
gosiia19888 i nasienie wypływałio a ciąza jest :)

Gość jestem zacofana
Czytałam że nasienie podczas wytrysku osiaga prędkość ok 60km/h więc to że trochę wypłynie to nie szkodzi...co ma dolecieć do celu to doleci:)

nie taka szczesciara bylam u ninekologa zrobil mi usg dopochwowe i powiedzial ze nic nie widac. zrobilam 2 testy oba na tak. jeden przed usg drugi po. sama nie wiem co mam myslec dal mi proszki na wywolanie okresu ale do okresu mam jeszcze z 6 dni musze je stosowac? bo nie bardzo chce.czytalam w necie ze to usg czesto sie myli na poczatku ciazy lub lekarz zle odczytuje... pomocy

Gość gosia gratuluje
Ci :) ten pomysł z tą pozycją mi sie podoba;D wyprubójemy:)

Gość gosia gratuluje
nie bierz tych tabl! dziwny lekarz... skoro testy wyszły na tak to powinien ci dac na bete... bo testy w tą strone sie nie mylą.. idz sobie sama do labor. i zrób bhcg koło 20 zł kosztuje. I nie martw sie bo pewnie na usg jest za wczesnie zeby cos pokazalo:) dbaj o siebie;*

Gość gosia gratuluje
dobrze Ci radze:) zrób jutro bete.. ale do gina idz za dwa tyg. :)

gosia198888 no to gratulacje jeszcze się upewnij czy nie jesteś w ciąży bo te tabletki mogą zaszkodzić maleństwu ja też się staram :)

na innym forum troche mnie nastraszyly dziewczyny mowiac ze to torbiel. ale lekarz chyba by to zobaczyl prawda?

Gosia gin przepisal Ci luteine i jest to progesteron w tabletkach i powiinas go brac jezeli jest malenstwo to ona na pewno nie zaszkodzi i pomoze w podtrzymaniu ciazy jezeli nie ma dzidzi to przyjdzie @. I wcale Cie nie straszylysmy tylko zdziwilo nas ze wyszedl Ci pozytyw 6 dni przed terminem okresu. przeczytaj ulotke testu co moze procz ciazy dawac pozytywny wynik. Oczywiscie zycze Ci zeby to byla ciaza :) I POWTORZE SIE : BIERZ SLONCE LUTEINKE NA 1000000% NIE ZASZKODZI, JEZELI JESTES W CIAZY MOZE JEDYNIE POMOC W PODTRZYMANIU:)