Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ola =)

POmocy :(

Polecane posty

Gość Ola =)

Mam pytanie odnośnie wyboru szkoły po gim. :P Otóż chciałabym zostać w przyszłości policjantką lub pracować w policji. W czerwcu kończę szkołę i bardzo chciałabym iść do Liceum o profilu policyjnym a następnie do szkoły policji ale się dowiedziałam, że jeśli się ma jakiś uszczerbek na zdrowiu to do policji nie przyjmują a w moim przypadku tak jest ,że mam niedosłuch na lewe ucho i niedosłyszę zawsze co ktoś mówi , nie to ,że jestem zupełnie głucha ;p bo słyszeć słysze :) Do tego jeszcze dochodzi skrzywienie kręgosłupa ;/ często się garbie jak chodzę i siedzę na lekcjach ;/ i nie wiem czy jak bym skończyła te szkoły to czy mnie do policji później przyjmą? ;(( jak myślicie ? może ktoś się orientuje w tym temacie ? myślałam jeszcze gdybym się właśnie do tego liceum niedostała to żeby iść na fryzjerkę ale nie wiem czy składać papiery do zawodówki czy do technikum? ;| część osób mówi ,że przez zawodówkę sobie życie całe zmarnuje ale słyszałam ,że to właśnie w zawodówce lepiej przygotowują do zawodu , jest więcej praktyk już od 1 klasy , a w technikum dopiero od 3 klasy i to tylko miesiąc :( już nie wiem co robić , jaką szkołe wybrać i w ogóle mam mętlik w głowie i nikt nie potrafi mi pomóc :( POMOCY ! ;(

Gość Ja Ci powiem
tak,moja corka chodzi do liceum policyjnego i uwierz mi nie zawracaj sobie glowy,chyba ze zrobisz studium policyjne i dostaniesz sie jako pracownik administracyjny policji. W tej szkole jest duzo zajec sprawnosciowych w tym dodatkowe,trzeba przejsc bilans lekarski w ciagu roku szkolnego,na koniec szkoly egzamin sprawnosciowy i psychologiczny( oprocz matury),no i w koncu,nie chcac zostac kraweznikiem,trzeba robic studium 2-letnie. Przedmiotow tez jest sporo,wlacznie z prawem,aha no i jeszcze w trzeciej klasie strzelanie i czyczczenie broni dodatkowo raz w tygodniu,tak ze zastanow sie dwa razy zanim podejmiesz decyzje,i zadaj sobie pytanie czy podolasz na dluzsza mete?

Gość Ola =)
Dziękuję bardzo za rade ;) To teraz muszę się dokładnie zastanowić nad tym i przemyśleć sobie to wszystko. A córka jest zadowolona z tej szkoły ? :P To , że będzie ciężko to wiem ale pytanie czy w ogóle by mnie później do tej policji przyjęli z tym niedosłuchem i skrzywieniem kręgosłupa :( tak się właśnie zastanawiam...( bo jeśli nie to bez sensu żebym na ten profil policyjny szła ) i jakbym skończyła szkołę i ten egzamin sprawnościowy i psychologiczny zaliczyła .Sama nie wiem coś mi koleżanka mówiła , że jej kuzyna nie przyjęli bo miał jakiś uszczerbek na zdrowiu :P i teraz jakimś ochroniarzem jest bo nigdzie go nie chcą przyjąć , a ja tak nie chcę :( A wie pani może co eliminuje z możliwości wykonywania pracy w policji i jakie są przeciwwskazania do wykonywania tego zawodu ? zupełnie nie wiem z kim porozmawiać na ten temat żeby mi wszystko wyjaśnił kurcze :(