Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość życzliwa znajoma

Czy (i jak) uświadomić znajomą, że jest zdradzana ?

Polecane posty

Gość życzliwa znajoma

Mam dylemat. Znam pewną parę. Ona świata poza nim nie widzi, on chyba trochę lżej podchodzi do ich związku. Są razem dlugi czas z wieloma przerwami (ona ciągle się o coś wścieka i "odchodzi" ,a później za parę dni pisze lub dzwoni do niego jak gdyby nigdy nic, a on po jakimś czasie się łamie i wraca LUB DRUGA OPCJA on ma już czasem dość jej awantur, i sam odchodzi, ale ona nie odpuszcza i scenariusz jest ten sam, prosi go o powrót itd.) . Wiem o tym, bo ona często się żali na niego i sama o tym opowiada (nawet tym którzy nie chcą tego słuchać). M.in. o tym ,że on nie chce z nią zamieszkać ,czy mieć dziecko (on podobno mówi że "jeszcze nie teraz" -a ona jest po 30 sporo). Ja mieszkam niedaleko niego. I parę razy (na przestrzeni długiego czasu) widziałam go z kimś innym - a raczej inną (na pewno nie z nikim z rodziny). On mnie raczej wtedy nie widział.Wcale się z tym nie krył. Raz nawet widziałam jak pakują razem bagaże i wyjeżdżają gdzieś (on ma taką pracę,że może sobie mieć niby alibi na parę dni jakby chciał) . Widziałam ich też jak szli przytuleni, całowali sie itp. Ona (to moja znajoma) opowiadała mi też że podejrzewała go kiedyś o romans, bo znalazła smsa od jakiejś dziewczyny ze słowem "kochanie" . On stwierdził, że to pomyłka, a ona mu raczej uwierzyła. A ja nie wiem co mam robić. Powiedzieć jej o tym? Nie chce za bardzo by to wyszło ode mnie. Napisać smsa z jakiegoś telefonu na kartę ? Nie wtrącać się ? Czy lepiej żeby wiedziała, że on ją oszukuje przez tyle czasu. Cały czas mnie to gryzie :O Poradźcie coś.

Gość akakkakakakaka
napisz jej anonimowego smsa, albo powiedz wprost. a ty chciałabys wiedziec? i byc w zwiazku bez przyszłosci? a moze bedzie miała kiedys do ciebie pretense ze jej nie powiedziałas? moze wteyd bedzie za pozno, a teraz jest czas ze jezcze ułozy sobie zycie z kims innym. powiedz jej. u mnie tak było. ja byłam długo zdradzana i nie wiedziałam. dowiedziałam sie moze za pozno, nie wiem. gdybym wiedziała wczesniej to bym inaczej zrobiła. a tez tkwiłam w podobnym "chorym"zwiazku. powiedz jej. daj jej szanse na cos lepszego.

Gość malutkaaaaa65555555
Nie mów jej tego!!! Nieeeeeeee

Gość życzliwa znajoma
no właśnie ja bym chciała wiedzieć. Szkoda czasu wg mnie i zachodu na kogoś kto zdradza, nie szanuje etc. I raczej nie miałabym żadnych pretensji do osoby, która by mi o tym powiedziała. Najlepiej by było jakby zobaczyła sama to co ja, ale na to szanse są raczej zerowe.

Gość misia pysia i koralgol
uświadom ją. to chamstwo wiedziec i pozwolic tkwic kolezance w beznadziejnym zwiazku. mzoe sobie jeszcze ułozy zycie

Gość misia pysia i koralgol
nie rozumiem waszych wypowiedzi "nie mow jej". niby dalczego nie?

Gość She83
skoro sama na wlasne oczy widzialas to jej powiedz. Sama kiedys bylam zdradzana przez jakis czas i wolalabym zeby mi ktos o tym powiedzial wczesniej

Gość powiedz jej koniecznie
niech nie traci zycia na kogos takiego

Gość akaakakakkakaka
daj jej szanse na cos lepszego.

Gość ewewllllina
Ja wlasnie jestem od 3 miesiescy chyba zdradzana.On sie bardzo zmienil.Kiedys prawie tu mieszkal u mnie.Teraz choc moglby byc czesciej to wciaz zmeczony,nerwowy,extra robota...itp. Stralam sie rozumiec.Czulam sie czesto zaniedbywana..:(Nawet Swieta i Sylwestra pracowal...On nie zerwal,ale tkwie w takim stanie beznadzieii i nadzieii 3miesiace...Ktos mi powiedzial,ze widziano go w innym miescie(60km.stad).Tam byla jego mieszka.On mowi,ze u znajomych byl..Nie mowil mi o tym poki sama nie powiedzialam,ze ktos go widzial...Ciagle klotnie prowokuje..Mowi,ze tak lepiej narazie jak jest..tzn.jak narazie osobno mieszkamy. oradzcie cos,prosze.Mamy male dziecko. CHCIALABYM ,by ktos powiedzial mi,gdyby widzial go z inna kobieta.!

Gość życzliwa znajoma
misia pysia i kolargol - to jest tylko moja znajoma, koleżanka to słowo na wyrost, chociaż ona może myśli inaczej, a może po prostu opowiada o sobie nawet pani ze sklepu. Ale z drugiej strony nie chciałabym jej mówic tego osbiście, ponieważ nie chce później trafić w środek piekła miedzy nich. Żebym może jeszcze przy nim się tłumaczyła z tego co widziałam. Bo ona na pewno by mu o tym wspomniała skąd wie. Dlatego chciałam jakoś bardziej anonimowo.

Gość życzliwa znajoma
ps. świąt i sylwestra też razem nie spędzali, bo : 1. święta on spędzał z rodziną (ona ich nie lubi, więc zaproszenia nie dostała) 2. W syllwestra się pokłócili (ona mówiła,że on trochę ją sprowokował do kłótni, a później wyłączył telefon na 4 dni) . A dobre też było jak wyjechali w lutym na parę dni razem. Ona po dwóch dniach się znów pokłóciła z nim ,(m.in. on z kimś rozmawiał przez tel. po kryjomu) ,to on kazał się jej spakować i z 5 dni wyjazd był na 2. To wszystko ona mi opowiada. A mi niezręcznie jest tego słuchać. Serio. I wygląda to tak wg mnie, jakby jemu w ogóle nie zależalo, a ona nie wiem po co to ciągnie. Może kwestia tylu lat ?

Gość ewellllina
Ja bym ja powiadomila,jesli widujesz go z inna kobieta.Niektorzy faceci graja na dwa fronty. U nas jest zle.Nie dopuszczam jednak,ze to koniec. Wciaz mam nadzieje,ze sie dogadamy.:(