Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Początkująca Kuchareczka 19Lat

Początkująca Kucharka nauczycie mnie czegoś?

Polecane posty

Mam zamiar dziś zrobić obiado-kolacje dla chłopaka :) A więc ziemniaczki schabik i marchewke z groszkiem taka gotowaną. No właśnie ziemniaki wiadomo umie się schaba tak samo ale ta marchewka z groszkiem ,,? nie bardzo wiem jak zrobić? Mam w sloiku kupioną marchewke i groszek.

no nikt nie pomoze poczatkujacej ?:) prosze was:)

myslalam ze moge na was liczyc eh musze szukac gdzie indziej chyba:( a taki chcialam pycha obiadek zrobic

Uhm nie pomogę, ja robię marchew z groszkiem na parze, mieszam to z olejem z winogron plus przyprawy

Musisz ugotować marchewkę i groszek, dodać mąkę . ;) Sól, cukier, masło może być.

A taką typową to się robi na masełku, tzw zasmażkę, sprawdz w internecie, jest masa przepisów

własnie sprawdziłam w internecie i wszystko jest o mrozonych albo ze trzeba pokroic marchew .. a ja mam w sloiku z wodą. i nie wiem czy to mam w garnek wlozyc i gotowac i zrobic zasmazke na patelni i pozniej to wlac i mieszać. czy bedzie odbre

Tak, powinno być dobre. ;) Tylko najpierw odlej tą wodę z tego sloika i później wlej wody do garnka i włóż marchewkę i gorszek. ;)

znaczy jak bo jzu sie pogubilam:D najpierw sam groszek z marchewka? i pozniej ta wode ze sloika? bo slyszalam ze gotowac z woda ze sloika bo jest dobra

UWAGA!! JA mam prosty sposób :D Wlewasz marchewkę z groszkiem CAŁĄ do garnuszka. Podgrzewasz aż się zagotuje. Jak zacznie lekko wrzeć, dodajesz sół, pieprz mielony oraz łychę masła. Czkeasz aż masło się rozpuści. Jak się rozpusci, odkładasz garnek z ognia i na boku zaczynasz mocno mieszać wsypując po roszeńku łyżeczkę mąki *nie krupczatki raczej, innej, wrocławiej czy coś I mocno mieszasz by nie było grudek I znowu stawias zna malutkim ogniu i minutę dwie gotujesz - GOTOWE :D i jest PYCHA !! :D