Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Chester

Enterosgel - opinie ?

Polecane posty

Ktoś z was stosuje ten preparat ? Jeśli tak to czy może wypowiedzieć się o jego skuteczności ?

Gość uper
posnosze

Gość mmmmama
Ja stosowałam i szczerze poczułam się lepiej. Dobże zrobić sobie raz na czas taką kuracje. Co prawda używałam w profilaktyce ale enterosgel jest pomocny również w przypadku chorób. Przy zażywaniu antybiotyków i innych substancji. Polecam.

Enterosgel ma silne działania przeciwgrzybiczne (candia, grzybice stóp), likwiduje lub łagodzi łuszczycę, przyspiesza naprawcze i regeneracyjne procesy przy zapalnych i nadżerkowo-wrzodowych procesach przewodu pokarmowego. Łagodzi skutki choroby wrzodowej. Po zastosowaniu Enterosgelu u cierpiących na choroby nerek, lub u osób z powikłaniami związanymi z chroniczną niewydolnością nerek, wyraźnie zmniejsza się kwasica i azocica (wskaźniki kreatyniny i mocznika zmniejszają się odpowiednio - 1,7 i 2,2 razy), odbudowuje się wodorowęglowy potencjał krwi, polepsza się amoniogeneza nerek. W zwalczaniu chronicznego zapalenia pęcherza moczowego wykorzystanie Enterosgelu (przystosowuje się wewnątrz pęcherzowo) przyspiesza kliniczno-laboratoryjną reemisję. Przy zwalczaniu wirusowego zapalenia wątroby daje pozytywny efekt, który przejawia się w poprawie samopoczucia chorych, podwyższeniu apetytu, zmniejszeniu albo zaprzestaniu skórnego swędzenia i słabości, obniżeniu koncentracji bilirubiny i aktywności aminotransferazy, poprawie wskaźników tymolowych. Enterosgel jest także skuteczny przy zwalczaniu atonicznego zapalenia skóry i innych skórnych alergii. Łagodzi bowiem swędzenie i nie pozwala tworzyć się nowym ogniskom zapalnym, wysypce i moknięciom. Stosowany w trakcie grypy i innych ostrych zakażeń wirusowych pozwala bezpiecznie wyleczyć chorobę, średnio w ciągu 2-3 dni i nie dopuścić do niepożądanych komplikacji. Enterosżel ma także zastosowanie w kompleksowej terapii astmy oskrzelowej, gdzie pozwala obniżyć ciężar albo zapobiec zaostrzeniu choroby, zwiększyć długotrwałość okresu pomiędzy atakami, znormalizować wskaźniki immunologiczne, wskaźniki funkcji oddechowych.

Gość gość
Świetny preparat. Razem z Microflorem i candida support wyleczyl mnie z grzybicy jelita i AZS.

witam mnie candida dopadła nawet oczy ,czyli takie mroczki przed oczami mam pytanie co do tego zelu ponieważ tez go zamówiłam a zazywam , microflor już trzy miesiące i jak na razie wszystko stoi w miejscu jak długo się leczyłeś dodam ze mam na wszystkie produkty nietolerancje pokarmowa juz nie mam siły z tym walczyc waze 45 kg i jestem załamana bo czuje jak z dnia na dzień to cholerstwo mnie zjada a najgorsze ze mam dzieci dla których chce zyc wygląd mojej skóry jest cały siny

Gość gość
a badałaś się na boreliozę?

Gość gość
tak wyniki ujemne, swedzenie dolnych czesci sie nasilaly tak wiec zaprzestalam stosowania tego preparatu .

Gość gość
Widze, że b. mało osób Enterosgel stsouje, a mo.że znajdzie się ktoś komu pomóg i napisze coś więcej. Ja od 4 dni biorę i przyznam się, że nie widzę róznicy a potrzebuję wyleczyć b. bolesne zmiany skórne na głowie.

Gość gość
I co zadziałał na ciebie?

Gość gość
Podawałam entrosgel mojej córce. Miała pasożyty, ktore osłabiła jej organizm. Od tego czasu mniej choruje. Zaczęłam od badania żywe j kropli krwi. I to tam dowiedziałam się o żelu

Gość gość
Naprawde pomaga na wiele dolegliwości nawet w zespole jelita drażliwego; polecam

Gość gość
Zapewne pomaga ale przy regularnym i dłuższym stosowaniu,a nie po tygodniu :) ja skonczylam pierwsza tubie,też różnicy nie czuje ale może cos od środka zdziałał.Smak rzeczywiście mdly,albo raczej ta struktura.

Gość gość
Podawałam dzieciom 7 i 2 latka po odrobaczanie, nie wiem czy pomogło. Starszy syn dostał po nim straszny apetyt. Ale tak ogromny, że aż się przestraszyłam, mógłby cały dzień jeść, ale zauważyłam większą chęć życia u niego więcej energii, wrócił do żywych, bo od 4 roku zycia nagle z dziecka bardzo zywiolowego, ktore nigdy w domu nie moglo usiedziec, zrobil sie zmeczony bez chęci do życia chłopiec. Nikt mi nie mógł pomóc. Mówili że wszystko ok. Starszemu podawałam żel rano i wieczorem przez 2 tyg 2 łyżeczki. Młodszemu tylko wieczorem jedną łyżeczkę, ale miał po nim bóle brzucha i bardzo źle spał po 4 dniach odstawiłam. U małego zniknęło AZS, ale po około miesiącu troszkę pojawiło się znowu na pupie. Mąż brał żel 2 dni i przestał bo ciągle jadł i powiedział że to nie dla niego. A ja brałam też 2 tyg i miałam zaparcia i straszne uczucie nadętego brzucha które utrzymywało się około miesiąca. Po 2 miesiącach starszy syn złapał biegunki po 2 dawkach przeszła. Młodszemu też dawałam 3 dni i dostał takich zaparc, że musiałam z nim jechać do szpitala, strasznie się wystraszyłam. Z małymi dziećmi trzeba uważać ja już nie będę podawać bo za bardzo zapycha. Pozdrawiam

Gość Szczęśliwa

U nas świetnie się sprawdził przy biegunce 3 latki. Kupki były wodniste i częste. Po dwóch niepełnych dawkach [po pół łyżeczki w 50 ml herbaty) wszystko ustąpiło i mała zaczęła jeść posiłki. 

Gość Szczęśliwa

Ja polecam na biegunki. U mojej 3 latki juz 2 porcje rozcienczone w herbatce zatrzymały wodnista i bardzo częsta kupkę. 

Gość Jagon

Posiadan enterosgel ukrainski 405 Jagon100@wp.pl

Gość Jagon

Posiadan enterosgel ukrainski 405 Jagon100@wp.pl

Gość kupie

poszukuje do kupna 2-4 opakowania ukraińskiego 

prosba o info na it63@wp.pl

dziekuje