Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dazy

Wzrost

Polecane posty

Gość Dazy

Cześć. Mam 18 ( wkrótce 19 lat) 50 kg i 161 wzrostu. Nie miesiączkuję regularnie jescze. Czy ma to coś do wzrostu i czy w wogóle jest jeszcze szansa, że urosnę ???? Proszę o odp.

Gość ppp........
raczej nie urośniesz, a co wzrost ma wspólnego z miesiączką to nie wiem chyba nic

Gość niewidoma
Idz do endokrynologa. Dostaniesz skierowanie na rentgen nadgarstka, na tej podstawie oceni się Twój wiek kostny i czy nasady kości długich są już złączone, wtedy się dowiesz, czy jest szansa, że jeszcze urośniesz

Gość niewidoma
Możesz się spodziewac pytania o to, kiedy miałas pierwszą miesiączke (ponoc wtedy rośniemy juz tylko przez pięc lat), ale zawsze mogą byc wyjątki...

Gość Dazy
Hej niewidoma - dziękuję Ci. A ty byłaś z tym u endokrynologa :) ?

Gość Dazy
Chodzi mi o to - czy się płaci za takie zdjęcie i ile...

Gość niewidoma
Dazy, tak chodziłam do endokrynologa prywatnie, płaciłam 100 zł za wizytę, dostałam skierowanie na rentgen, za to badanie nic nie płacisz, chyba, że skorzystasz z możliwosci zrobienia go natychmiast, wtedy płaciłam 25 zł a wynik był po dwóch dniach

Gość Dazy
A czy ktoś stosował hormony wzrostu (mówię o tych tańszych z allegro) ? Daje to coś ???

Gość Dazy
O dziękuję Ci prześlicznie. Może się udam....

Gość niewidoma
Możesz się również spodziewac pytania, o to ile wzrostu mają rodzice, endokrynolog policzy wtedy Twój oczekiwany wzrost.... zresztą to nawet sama możesz sobie wyliczyc :)

Gość Dazy
O, tego nie wiem, nie pamiętam. Teraz są starsi i niżsi nawet ode mnie, za to brat - ponad 190, siostra ponad 172....tylko ja od 3 lat ani cm nie urosłam :(

Gość niewidoma
Oj dobrze Ci radzę, w tym wieku nie próbuj tego robic bez konsultacji ze specjalistą, jeżeli przestałas już rosnąc, a będziesz brała te hormony to intnieje duże ryzyko, że urośną Ci uszy, stopy, dłonie, rozrosną się narządy wewnętrzne, co może doprowadzic do deformacji ciała... Tak mi powiedziano...

Gość fhyjyt
a po co ci wyzszy wzrost? dla kobiety taki jest idealny...

Gość Dazy
Chciałabym wyglądać jak modelka i grać w siatkę. Ogólnie to jestem najniższa w swojej klasie....

Gość ja mam 162
i nie narzekam

Gość Dazy
Niewidoma - ty też miałaś problem ze wzrostem ? Co z tego wyszło ? Opowiedz prosze troszkę

Gość niewidoma
Też uwielbiam siatkówkę...Ah ten wzrost:(

Gość Dazy
Hehe - wybieram i wolę wzrost. No wiesz - ciuchy lepiej leżą :)

Gość copythat
kochaniutka nie przejmuj sie:) ja mam 172 co prawda bylo to moja udreka teraz bardzo lubie moj wzrost:) zawsze mozesz kupic wyyysokie szpile i bedziesz wygladac jak modelka Eva Longoria byla modelka a jest nizsza, a tak na marginesie to mam juz praiwe 19 lat i juz raczej NAPEWNO nie urosne:)

Gość Dazy
O 172 to o tym właśnie marzę, nawet 170 wystarczy...

Gość Dazy
Czyli Endokrynolog , tak ?

Gość copythat
hmm tak z mojego punktu widzenia:) kocham szpilki a raczej nie moge ich nosic bo jestem wtedy malo nizsza od chlopaka i wygladam nieciekawie przy nim a Ty laseczka wskoczysz w szpile i masz juz wiecej wzrostu i szczuplej wygladasz i chlopak Ci nie marudzi mam wiele atrakcyjnych kolezanek tego wzrostu wiec naprawde nie stresuj sie tym laseczka:)161 jest to sredni wzrost kobiety wiec niska nie jestes aaaaa i jeszcze jedno niejedna niska dziewczyna z mojej klasy ra w siatke o wiele lepiej niz wysoka :):)

Gość niewidoma
U mnie to długa historia, zawsze należałam do niskich osób, ale wszyscy mówili " czym Ty się martwisz jeszcze urośniesz" Jakies 4 miesiące temu zaczełam dużo czytac o hormonie wzrostu, w koncu zarejestrowałam się do endokrynologa (prywatnie, bo musiałbym czekac pół roku na wizyte!) Pierwsza wizyta- wyiwad, wzrsot rodzicow, pierwsza miesiączka, lekarz stwierdził, że kwalifikuje się na ten hormon, ale musze miec jeszcze zbadany wiek kostny, bo bez tego nic nie mozna zrobic) Druga wizyta- wynik rentgena, przegląd kart bilansów, no i zła wiadomosc- niski wzrost spowodowany niedoborem hormonu wzrostu, który najsilniej objawiał się w wieku 10 lat, wynik rentgena- wiek kostny zgodny z mertykalnym, na zdjeciu widac ze jedna nasada kosci jest juz prawdopodobnie "zrośnięta" (nie wiem jak to fachowo ujac medycznie, a nie jestem pewna czy endokrynolog tak to własnie powiedział, a nie chce nikogo wprowadzic w bład), co to oznacza? Że przez 8 lat żaden lekarz nie zauważył, że coś jest nie tak :(:(:( a, że kosci juz prawie zakonczyly wzrost ( bo nie bylo 100% pewnosci ) to nie moge juz dostac hormou, bo ryzyko skutkow ubocznyc jest zbyt duże :(:(:(

Gość Dazy
ooo...to faktycznie ! A przepraszam Niewidoma, ile masz teraz lat ?

Gość Dazy
A ten hormon wzrostu to dostałabyś tak za darmo ???

Gość niewidoma
Az się popłakałam w gabinecie, byłam załamana, może się za bardzo przejmuje , ale ja tak bardzo chciałabym byc wyższa... Ale pocieszam się tym, że endokrynolog mówił, że ta nasada kosci jeszcze powinna troszkę urosnąc, co da mi jeszcze około w sumie 3-4 cm wzrostu, nie wiem, może chciał mnie tylko pocieszyc :P zaczał mi opoiwadac, że wielu mężczyzn lubi nizsze kobiety, że zawsze łatwiej sobie buty kupic, bo mniejszy rozmiar... w sumie to takie mało istotne rzeczy, a ja i tak wyłam, ale do dziś się tego wstydzę, że nie mogłam się opanowac:(

Gość Dazy
Ja też bym się bała brać hormony, gdyby lekarz stwierdził, że mogą mieć sk. uboczne. I bym nie brała.

Gość niewidoma
Hm... nawet nie wiem czy dostałabym za darmo, prawdopodobnie tak, ale nie jestem pewna...Dokładnie za miesiąc mam 18 lat, a u endokrynologa ostani raz byłam w marcu, teraz to mam nadzieje, że urosnę te 3-4 cm i że w przyszłosci dostanę się na medycyne :) takie moje dwa małe marzenia :)

Gość Dazy
To ile masz teraz wzrostu ? Ja też ostatnio widziałam, takiego mówię Ci kochana przystojnego faceta z niską dziewczyną u boku. I to mnie nawet pocieszyło. Ale ja bym chciała być wysoka nie dla kogoś, tylko tak sama dla siebie i bym się czuła lepiej i pewniej. My kobiety lubimy zmiany.

Gość Dazy
O naprawdę ? Ja też myślałam o medycynie, ale dzisiaj wiem - idę na stomę. Czas matur mnie zmusza do zmniejszenia ambicji....