Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość baśkkka

Czy są lampki do roweru na przód, żeby były montowane przy widełkach?

Polecane posty

Gość baśkkka

W moim rowerze mam tyle linek, że nie da się tak łatwo zamontować na kierownicy i bym chciała taką na baterie, ale do montowania w tym miejscu gdzie kiedyś były lampy na dynamo. Coś jak tutaj, ale nie na dynamo tylko LED żeby była http://sklepsportowy.pl/allegro/rowery2010/bikeland/natalia%2026/lampa.jpg

Gość chyba nie za bardzo
Nie wiem czy uczyłas się fizyki, ale natężenie oswietlenia zależy od kąta padania światła (a dokładnie do cos alfa). Lampki mocowane na kierownicy sa wyżej, więc świecą pod mniejszym kątem i lepiej oświetlają drogę. Te mocowane na stałe na dynamo są mało popularne, chociaż są też wersje z diodami LED. Tak więc albo poproś jakiegos faceta aby ci zrobił porządek z linkami - np. przy pomocy tzw. opasek kablowych, ewentualnie jak się upierasz prz tej mcowanej na dole to ktoś Ci musi dorobić uchwyt - ew. wykorzystac jakos ten z lampki jak na zdjęciu

Gość baśkkka
Jak wyżej to chyba kąt jest większy, a nie mniejszy....

A czy kąt jest najważniejszy? Kupiłam używany rower, też nie miał świateł, tylko odblaski. Dokupiłam lampy na baterie, takie mocowane na kierownicy na przód i czerwone na tył pod siodełko. Super są, bo można je zabrać i zostaje tylko uchwyt na ramie. Nikt nie gwizdnie, jak zostawisz rower pod sklepem. Za komplet zapłaciłam ok. 30 zł. I są tak proste w obsłudze, że sama zamontowałam. Poza tym, bardzo ładne;-)

Gość baśkkka
Kupiłam dzisiaj taki komplet za 18zł. Jedyna wada jest taka, że ta z przodu to jest na zwykłą żarówkę i dwie baterie R20. Z tyłu są diody. Ciekawe na jak długo starczą baterie... Ale innych nie było więc jakiś czas tak pojeżdżę, a potem kupię sobie jedną na przód jakąś taką porządną na LEDach i migającą, bo wtedy na dłużej baterie starczą. A tą co kupiłam będę miała na zapas lub jako domową latarkę.

Gość Falski
ja na przodzie mam lampę na ładowarkę Sigma Cubelight II - polecam.

Gość Rarug Wojciech
tylko taka sigma kosztuje majątek

Gość baśkkka
mówcie!

Gość ten_co_wie
nie moge stumic usmiechu jak czytam takie slodkie wywody na temat elektrycznosci, fizyki i ogolnie radzenia sobie kobiet z technika :) fajne jestescie dziewczyny ! heh

ten_co_wie , pewnie że jesteśmy fajne i radzimy sobie jak umiemy, skoro faceci nie potrafią nam pomóc:-)

Gość baśkkka
No własnie, jak na razie nikt konstruktywnej odpowiedzi nie udzielił.

Gość baśkkka
kto mi odpowie jakoś konkretnie do cholery?

Gość baśkkka
:):)

Gość baśkkka
:):):)

Gość baśkkka
:(..

Gość do Baskka..
Nie wiem jak w Polsce ale w Holandii swiatlo migajace sa zabronione.

Gość baśkkka
A nie mowie,ze ma byc migajace akurat

Gość ech wy kobity
kąt padania światła to kąt pomiędzy promieniami światła, a prostą prostopadłą do powierzchni oświetlanej :P A co do lampki to żarówkowe to dziś juz przeżytek, bo LEDy są stale ulepszane i dają coraz więcej światła przy tym samym poborze prądu z baterii. I nie trzeba ich wymieniać. Jak sporo jeździsz to lepiej jest dołożyć trochę i kupić firmowe lampki, a nie jakieś badziewia od ruskich na rynku. Jest taka polska firma Mactronic, co prawda robi swoje lampki w Chinach ale porządnie. Tu 2 przykłady: Mactronic Scream http://www.mactronic.com.pl/index.php?module=katalog&kategoria=65&id=Scream%20-%20Nowo%B6%E6!%20Lampa%20rowerowa%20przednia%20Bike%20Pro%20Scream!%20170%20lumen%F3w,%20focus.&filtr= i DIF-1W http://www.mactronic.com.pl/index.php?module=katalog&kategoria=65&id=DIF-1W&filtr= Pierwsza kosztuje na Allegro ok. 135 zł z dostawa, a druga 70 zł, ale obie mają pozytywne opinie w necie.

Gość baśkkka
Dzieki za konkretnego linka, chociaz szkoda, ze one są na kierownicę.

Gość baśkkka
upppp

Gość baśkkka
.:).

Gość gość
Oświetlenie przy rowerach to podstawa jest, zwłaszcza, jak ktoś jeździ wieczorem. Zerknijcie sobie na http://www.czesci-rowerowe.com.pl/category/oswietlenie-rowerowe - jest spory wybór oświetlenia rowerowego, LED oczywiście to dziś standard już jest, więc nie ma sensu inwestować w jakieś tanie rozwiązania na miesiąc.

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona