Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkrótce mama

Pajacyki "niedrapki"

Polecane posty

Gość wkrótce mama

Niedługo zacznę kompletować wyprawkę i stąd moje pytanie do mam już doświadczonych. Czy lepiej sprawdzają się rękawiczki niedrapki czy pajacyki? Jakie są wasze doświadczenia i opinie.

Gość rekawiczki to porazka
ewentualnie mozesz 1 sztuke kupic (pare), kupilam wiecej i leza nierozpakowane, jak jest cieplo to dziecku za gorąco w takich rekawicach, zreszta ciagle je sciaga Pajacyki sa super! sama zobaczysz. Lepsze niz spiochy. I body zapinane na calej dlugosci.

Gość nie kupuj rękawiczek
specjalnie. moim córkom kompletnie się nie przydały, załóż po prostu skarpetki na raczki :)

skarpetki wyglądaja brzydko, niedrapki kosztują ok 2 zł za parę (więc nie majątek!!), moja siostrzenica przez pierwsze 2 miesiace miała niedrapki prawie cały czas

my uzywalismy pajacykow niedrapek, rekawiczek niedrapek, a pozniej skarpetek przez jakis czas. Wszystko sie sprawdzilo a pajacyki bardzo wygodne :)

Gość rtghj
według mnie be3z sesns. Ja wogole nie potrzebowałam niedrapek. Skorzystasz może tydzień, a póżniej będzie to denerwowało.

Gość nie kupuj rękawiczek
Magda Ewa Maria-eee tam, nie przesadzaj ;) moje dzieci na przykład były i są tak śliczne, ze nawet "brzydko wyglądające" skarpetki im nie zaszkodziły ;)

Gość po co niedrapki
przez 2 m-ce???????? Po to sa nożyczki,żeby dziecku obcinać paznokcie :D a niedrapkach mu goraco i niewygodnie. Ty bys chciala chodzic w rekawiczach w lato? :D Kompletnie nieprzydatne :D wystarczy ci 1 para na sam początek.

Gość po co niedrapki
Mialam takie pajacyki, nawet nie wiedziałam,ze to sa niedrapki :D mam uzywane jak chcesz :D moge ci tanio sprzedac :D mam nawet taki spiworek GAP z takimi wywijanymi rekawkami :D a na dole gumka, nie krepuje ruchow dziecka. Moge Ci sprzedac za 20 zl spiworek i pajacyki rozne 0-3. Wysylka wtedy gratis :D

a nie wystarczy paznokietki dziecku obciąć? z krótkimi nie powinno sobie krzywdy zrobić ;) ja mam 1 parę łapek niedrapek, na wszelki wypadek

Położna w szpitalu mnie zbeształa gdy założyłam dziecku niedrapki na ręce, zapytała czy ja chciała bym nosić coś takiego na rękach bo w tym jest dosyć ciepło. W sumie miała rację, paznokcie lepiej obciąć i już się nie podrapie.

Gość wkrótce mama
Ja mieszkam w Irlandii a tu średnia temperatura latem to 16-18 stopni więc nie sądzę aby maluszkowi było za gorąco :) Wiem, że wystarczy obciąć paznokcie ale przecież nie będę tego robiła jako pierwsza rzecz po porodzie :D po co niedrapki dzięki za propozycje ale koszt wysyłki do mnie byłby wyższy. Wystaw na allegro na pewno chętni się znajdą :)

Gość ,,,,.............,,,,,,,,,,,..
Nie używałam niedrapek, ani skarpetek. Mała miała od początku "gołe" dłonie ;) Przez pierwsze dni w szpitalu się nie podrapała, a po powrocie jeszcze tego samego dnia po kąpieli paznokietki obcięłam :) Teraz jej się zdarzy drapnąć, kiedy jest starsza i wymachuje łapkami, świadoma że je posiada :P

Podobno pierwszych paznokci się nie obcina. Powinny same odpaść bo inaczej płytka paznokciowa będzie brzydka to raz, a dwa to nawet obciętymi pazurkami (a może szczególnie takimi bo wiadomo, ze nikt nie będzie pilniczka używał) dziecko najbardziej się drapie. Ja polecam pajacyki bo rękawiczki spadają.

Ja zakladalam corci niedrapki przez pierwsze moze 3 tygodnie zycia - oczywiscie nie non stop. Jednak najlepiej sprawdzaly sie wlasnie pajacyki ze specjalnie wywijanymi rekawkami - super praktyczne. Niestety corka potrafila sie bardzo podrapac nawet obcietymi pazurkami.

Wychowałam dwoje dzieci z niemowlęctwa (teraz mają 9 i 3 ) i nie przyszło mi nawet do głowy ubieranie rekawiczek "niedrapek" :D Kurcze, i nigdy zadne sie nie podrapało.

Gość zalaaaamana
ja tez polecam pajacyki czy tez inne body, kaftaniki itp z funkcja niedrapek, beda potrzebne to ok, nie beda to nie przeszkadzaja, a tradycyjne niedrapki spadaja wiec..

Moja potrafila sie podrapac do krwi, ale ma takie paznokietki, ze koncza sie jej rowno z palcem. Teraz obcinamy co 2 dni , ale i tak sie drapie...trudno:-) Nie uzywamy juz niedrapek, bo takie malenstwo poznaje swiat przeciez rowniez przez dotyk.

Jestem własnie na etapie przygotowań do kompletowania wyprawki i rzeczy jakie trzeba zabrać do szpitala. Dowiedziałam się wczoraj na szkole rodzenia, że niedrapki powinno się stosować tylko kilka pierwszych dni - powiedzmy w szpitalu, a już w domku pozwolić dzidzi na odkrywanie świata również przez dotyk :) Mam nadzieję, że teoria się sprawdzi w praktyce, bo nie wyobrażam sobie trzymania łapek w rękawiczkach w lipcowe upały.

Gość Aaaby
Skarpetki na łapki. :)

Wkrotce Mama__ Tez jestem w Irl i polecam Ci bardziej spioszki z wywijanymi rekawkami i Dunnes Stores zamiast mothercare(to zdziercy a ich ciuszki szybko sie niszcza..).W dunsie mozna kupic sliczne sposzki i trzymaja bardzo dlugo i kosztuja ok 6e za 4-5 sztuk-uwazaj tylko na Early days,bo oni maja duza rozmiarowke(najpierw obejrzyj).Mozesz tez kupic w Penny's,ale w spioszkach maja maly wybor :) Moj maluszek czesto w nocy mial zimne raczki to wtedy odwijalam rekawki i juz raczki byly cieplutkie ;) Przydaje sie tez jak jest chlodno-zamiast rekawiczek.Nie wiem jak w Pl,ale tu te niedrapki sa cieniutkie

nigdy moje dziecko nie miało żadnych niedrapek, obcinałam jej paznokcie i po bólu.

Gość wkrótce mama
Anka 323 a myślałam, że mothercare to taka dobra firma :/ A co myślisz o Next'cie wiadomo cena wyższa ale czy za tym idzie jakość ?

Kupilam pare rzeczy w Mothercare i zaluje.Dla porownania kombinezon(taki mis z uszami na kapturku) w mothercare 39e,a w dunsie 9e.. Skarpetki skurczyly sie w praniu,spioszki sie zmehacily...A z dunsa kupilam 0-3 i nic sie z nimi nie dzialo przez te 3 miesiace. W Nextcie maja super ciuszki i wlasnie jutro wybieramy sie na zakupy :) Synek juz wyrosl z niektorych rzeczy. ze tak sie zapytam-z ktorej czesci Irl jestes? wiesz juz czy bedzie chlopiec czy dziewczynka?

Gość wkrótce mama
Ja jestem z Carlow. Jeszcze nie znamy płci, rodzę za 4 m-ce :)