Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nigre

uczucie przeszkody w gardle

Polecane posty

Gość nigre

Witam, kilka miesięcy temu pojawiło się u mnie nieprzyjemne uczucie przeszkody w gardle, byłam z tym u dwóch laryngologów, ale zrobili ze mnie histeryczkę i stwierdzili, że nic tam nie ma. kazali o tym zapomniec i zyc dalej. tak tez zrobilam, ale problem pojawil sie na nowo. tydzien temu pojawily sie u mnie krwawienia z nosa (kilka razy dziennie). wybralam sie do lekarza, ktory stwierdzil, ze konieczne sa badania i skierowal mnie na badanie krwi, rentgen zatok i do laryngologa. wyniki z kri i z rentgena juz mam i okazalo sie, ze mam polipowe zgrubienie sluzowki w prawej zatoce szczekowej. teraz czekam na wizyte u laryngologa. pomożcie mi, czy ta przeszkoda w gardle moze miec jakis zwiazek z zatokami? czy moze to byc polip lub rak krtani? bede wdzieczna za kazda pomoc.

Gość HE HE HE HE ///
niby jak ma ktoś tu pomóc? no zastanów się? nawet lekarz bez dokładnych badań nie jest w stanie postawić diagnozy a ty chcesz jej przez internet. Tutaj co najwyżej ludzie sobie pogdybają, bo nic innego nie mogą. Chyba, że myślisz, ze siedzenie na kafe daje lepszą praktykę medyczną niż studia medyczne i lata praktykowania w zawodzie.

Gość nigre
nie mysle tak, po prostu chcialam zapytac co inni o tym sądzą, czy ktoś byl moze w podobnej sytuacji. wiem ze musi to stwierdzic lekarz, co tak naprawde tam jest, ale wlasnie czekam na wizyte do laryngologa i chcialam wczesniej cokolwiek o tym wiedziec.

Gość zatoki jak nic
niestety to wszystko bierze sie z zatok. To wszystko co w nich zalega, polipy, cysty, niedoleczone stany zapalne konczy sie przewleklym gromadzeniem wydzieliny. Czasami nawet nie ma kataru ale podczas przelykania to czuc, wlasnie jakby to byla przeszkoda w gardle. powodzenia, pewnie czeka Cie czyszczenie zatok, moze wystarcza srodki farmakologiczne zeby usunac to cale badziewie

Gość nigre
dziękuję bardzo za odpowiedz. juz jestem troche mniej przerazona, bo wczesniej myslalam, ze ta przeszkoda moze oznaczac tylko najgorsze...

Gość zatoki jak nic
nie przejmuj sie ;) mozesz sobie poki co zrobic inhalacje ziołowa. np szałwie z herbata malinowa i powdychac to troche pod recznikiem, zawsze troche wydzieliny splynie i jest ulga albo wygrzac zatoki lampa na podczerwien jezli masz do niej dostep.

Gość nigre
do lampy nie mam niestety dostępu, ale inhalacje zrobię. :) mam nadzieję, że to nic poważnego...