Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pyta zaloZycielka topiku'

ZDROWIE BEZ WARZYW I OWOCÓW??????!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość pyta zaloZycielka topiku'

Moje pytanie jest takie jak w temacie. Co prawda mnie ten problem nie dotyczy, jednak znam osoby, które po prostu nie cierpia warzyw i owoców i ich nie przełkną. Jest to dla mnie tak samo niezrozumiałe, bo soczystą brzoskwinię czy pomarańczę traktuję przecież jak pyszny deser... jednak jeśli ktoś faktycznie nie zdzierży tych produktów i nie jest sie w stanie do nich zmusić..co wtedy? Czy mozna żyć zdrowo i zdrowo się odżywiać? Co sądzicie i co byście poradziły?

Gość hm?????????? nikt
nie raczy?

Niestety dla mnei to też nie zrozumiałe ..... A dlaczego te osoby nie jedzą warzyw i owoców? Po prostu nie lubią, czy moze mają wzdęcia, alergię itp.?

Gość nie chłopak
ja znam takiego kolesia, je tylko mięso, ryby, jajka. Nie je żadnych warzyw czyli ziemniaków też nie, nie je tez chleba, ryżu, makaronów. Nie wiem jak on funkcjonuje, ale wiem, że jest zdrowy i strasznie chudy :)

Gość nie chłopak
aaa teraz ma ok. 50 lat, ja znam go już ponad 10 i je tak cały czas, ale nie wiem kiedy zaczął.

Gość hm?????????? nikt
w sumie to problem mojej przyjaciółki. Chyba najbardziej nie odpowiada jesj nie tyle smak, co konsystencja, mówi, ze czuje się, jakby zyła liść z drzewa:P ale soku pomarańczowrgo z tymi pludrami po owocu też nie wypije szkoda mi jej, bo wiem, ze bardzo CHCIAŁABY jeść warzywa, ale nie potrafi...hehe moze to kwestia przyzwyczajenia, we mnie mama od dziecka pchała brokuły:)

Gość jioj
Owoce i warzywa w dzisiejszych czasach maja tyle silnej chemii, ze chyba zdrowiej ich nie jest. Zobacz jak wygladala i smakowala kiedys marchewka(ktos pamieta jak mozna bylo ja tak obgryzc, aby zostaly kolce?) a jak teraz.

Gość hm?????????? nikt
o, właśniejedyne akceptowane przez nia warzywa to ziemniaki...niezbyt to zdrwe, wpieprzac codziennie na obiad schabowego z ziemniakami..

Gość jioj
Wiesz, moj tata w ogole nie jada warzyw, zywi sie glownie chlebem z duza iloscia masla, twarogiem z tlusta smietana, jak miesa, to na duzej ilosci tluszczu, ma 60 lat i jest zdrowy jak ryba, a jego rowiesnicy wygladaja jak dziadki i stoja w aptece w kolejce po lekarstwa. Mysle, ze kazdy instynktowanie je to, czego potrzebuje i nie ma co na sile zmuszac sie do jakichs konkretnych produktow.

Gość hm?????????? nikt
zgadzam się, że mają duzo chemii, ale nie wszystkie, można się starac jesc sezonowe owoce i warzywka a juz najlepiej z własnego ogródeczka:) ja i tak uwazam ze to najzdrowszy pokarm, w końcu diety oczyszczające organizm polagają na jedzeniu warzyw i owoców (OPRÓCZ ZIEMNIAKÓW:) ), a nie nap, mięsa. Chyba xD

Gość hm?????????? nikt
u facetów to chyba inaczej wygląda..w końcu która kobitka może być szczupła żywiąc się hamburgerami i kebabem...a mężczyźni tacy istnieją...a szkoda, szkoda, zjadłoby się hot doga...:)

jijoj - owszem sporo owoców i warzyw ma chemię (ale oprócz niej mimo wszystko ma także witaminy i błonnik!), ale myślisz, że mięcho nie ma chemii? ALbo chelby? Jeśli Twoj tata piecze sam, z ciemnej mąki, to OK, ale jeśli je kupny chlebek, to nawet nie chcę mysleć ile w nim polepszaczy, spulchniaczy itp. Zgadza sie - nie powinno się do niczego zmuszać. Jeśli ktos dostaje obrzydzenia na widok warzyw, to może i nie ma co, ale mimo wszystko jakos trudno mi sobei wyobrazić, aby być zdrowym bez witamin, mikroelemenów i błonnika ......