Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość googler

mieszkanie poznań proszę o odp

Polecane posty

Gość taa niedobra pupa
blisko jest posterunek policji. No to rozwalający argument, he, he :) Mi się podoba bardzo to nowe osiedle ułańskie, tylko niektóre mieszkania sa drogie, bo są to lofty... Ale w pobliżu jest kilka innych nowo pobudowanych budynków.... Lokalizacja - w pobliżu domków jednorodzinnych, bardzo zielono - tereny spacerowe na Arenie, tramwajem do centrum - chyba 2- 3 przystanki. Sklepy -pełno, do tego w ogóle ciekawa okolica...

Gość oligarch
mi się bardzo podoba osiedle long bridge'a "przy kościelnej" - dobra i fachowa firma która wykańczała inwestycję, ładnie zaprojektowane, fajna lokalizacja, dobre połączenia komunikacyjne z resztą miasta. śmiało mogę polecić!

Zalezy czego oczekujesz... ja sama mieszkalam na wildzie , grunwaldzie, junikowie, ratajach, dębcu, i na winogradach... i najbardziej podoba mi sie na junikowie ale tylko dlatego ze jest na obrzeżach miasta...

Gość polecam strzeszyn
zapomniałaś dodać o smrodzie spalin i notorycznych korkach na koscielnej :D

Gość realista_racjonalista
co takiego ? korki są w całym mieście, dodatkowo spaliny nie występują miejscowo a przecież rozkładają się równomiernie więc czy przy kościelnej czy gdzie indziej to wszędzie spaliny są i już. tak więc nie wiem co miałeś na myśli

Gość patologia spoleczna
Jeżyce, Rumba na Wilczka lub Piątków!

Gość taa niedobra pupa
przecież rozkładają się równomiernie więc czy przy kościelnej czy gdzie indziej to wszędzie spaliny są i już. tak więc nie wiem co miałeś na myśli Nie wydaje mi się, żeby równomiernie. Budynki przy głównych ulicach są szare i brudne, a trawa nieraz jest nawet czarna... Także roślin iglastych, które źle znosza nadmiar spalin nie sadzi się raczej przy głównych ulicach. Zupełnie nie ma tego problemu w bardziej kameralnych miejscach. Ja na moim ogrodzie nie czuję w ogóle żadnych spalin, mimo że mieszkam 4 km od centrum. prawie wcale nie słysze ruchu ulicznego

Gość oligarch
kto powiedział że na tym osiedlu są czarna trawa i smoła ? jest zieleni i to dużo, spalin nie czuć tak jak w centrum, zupełnie bez porównania

Gość nikt_a_co
nikt nie powiedział o smole na trawie. sam przyznam że często jestem w tamtej dzielnicy i muszę stwierdzić że oddycha się przyjemnie, ilość spalin bez porównania z centrum lub innymi dzielnicami.

Gość z_kurnika
wszyscy co pierdziela o spalinach chyba nigdy nie zyli ani w centrum ani na obrzezach, pierdzielicie bez sensu wymyslacie jakies brudne powietrze, czarne trawniki. moze dolaczycie do bandy ekolożków i poprzypinacie się do drzew w ramach protestu? dajcie spokoj, niech kazdy mieszka tam gdzie chce !

Gość nujh
Ja najbardziej lubie Winogrady i tutaj wlasnie mieszkam. Jest bardzo spokojnie mimo iz to rzut beretem do centrum.

Gość googler
witajcie znowu, widzę że temat się rozwinął a mnie trochę nie było tutaj. mam pytanie - są jakieś szkoły/przedszkola w pobliżu inwestycji Przy Kościelnej ?

Gość jakis_gosc
zawsze się na pewno coś znajdzie, nie ma dzielnicy która nie miałaby szkoły czy przedszkola.

Gość piotrus_pann
czy to jest główne kryterium które decydować ma o tym czy kupisz tam mieszkanie czy nie ? dzieciak wyrośnie, pójdzie do gimnazjum, liceum, na studia, wtedy to czy obok domu jest przedszkole nie ma znaczenia, weź to pod uwagę, przyszłość a nie teraźniejszość tylko

Gość charger
w dodatku pewnie poruszasz się samochodem, więc podrzucenie młodego do szkoły nie jest problemem gdyby takowej nie było w pobliżu prawda ?

Gość googler
w zasadzie to macie racje, jednak chodziło mi o to że gdy młody będzie już trochę większy to sam mógłby wracać ze szkoły do domu, i bym się tak nie martwił

Gość charger
hehe to jak wtedy się nie bedziesz przejmować, to po co teraz się martwisz ? o dziecko chyba zawsze człowiek się martwi, nie zmienia się to z wiekiem dziecka ;)

Gość justyna_bb
wiecie co, nie można tak na to patrzeć. a tam gdzie aktualnie mieszkasz to jak się znalazłeś ? masz już dziecko ? nie przeszkadzało Ci do tej pory to że nie było przedszkola/szkoły w pobliżu, po prostu się przystosowałes. i tak samo z nowym mieszkaniem - nie wszystkie będzie blisko, pod nosem, ale można wierzyć że z czasem na osiedlach takich powstają sklepy, budują nowe szkoły. przecież tamtych szkół kiedyś też nie było a i tak ktoś tam zamieszkał ;) trochę więcej luzu, nie wszystko dograsz, a jak dograsz to i tak na chwilę, bo po czasie dziecko urośnie, i pójdzie do gimnazjum/liceum, gdzie się dostanie, a nie gdzie rejon będzie miało

Gość googler
doszliśmy do podobnych wniosków z żoną na spokojnie :) tak więc mieszkanie już prawie nasze

Gość googler
Witajcie, Pragnę po czasie podzielić się z Wami swoimi opiniami o mieszkaniu. Jak wiecie, znalezienie mieszkania nie było wcale takie łatwe. Może nie tyle mieszkania, co dewelopera który potraktowałby nas uczciwie. Szczęściem w nieszczęściu trafilismy początkowo na firmę, której nazwa zaczyna sie na literę D i ma 3 litery, ale tam jak zobaczyłem umowę wstępną to podziękowałem. Druga oferta - znaleziona poprzez biuro nieruchomości w moim mieście - okazała sie być bardzo trafiona. Dostałem namiary na dewelopera na literę L, w nazwie ma most po angielsku (małe nakierowanie, żeby nie było że spamuję!). Oglądnąłem mieszkanie, dograliśmy szczegóły, wpłaciłem zaliczkę. Potem zostały kolejne sprawy finansowe, jak podatek, notariusz itp. Po trzech (dokładnie to po 3,5) miesiącach wprowadziliśmy się do nowego mieszkania. Standard wykończenia - bardzo dobry. Odbiór mieszkania bez najmniejszego problemu. Umeblowaliśmy je już prawie całkiem do konca. Nie było żadnych poprawek, choć nasłuchałem się że w mieszkaniu może być wilgoć do roku od wybudowania, bo ponoć budynek osycha czy jakieś takie teorie spiskowe. Z ręką na sercu - nic takiego nie zauważyłem, zero wilgoci. Okolica co ważne także spokojna. Chciałem podzielic sie z Wami swoim udanym wyborem, który rodził się także tutaj na forum (częściowo).

Gość chivy
w takim razie gratuluję, i życzę dobrego mieszkania przez długie lata :) swoją drogą miło przeczytać czasami , że nie wszędzie są kombinatorzy i nieuczciwe duże firmy

Gość googler
nikt z forum nie mieszka/lub nie jest z okolic tego osiedla ? mam jedno pytanie do mieszkańców tej okolicy

Gość feter
zadaj tak ogólnie, jak się ktoś trafi to odpowie, proste nie ?

Gość googler
a więc pytanie jest następujące - jest gdzieś w okolicy dobre przedszkole, najlepiej publiczne, chociaż wiem że może być problem z zapisami do niego, jednak mamy jeszcze trochę czasu więc szukam z wyprzedzeniem, bo nie powiem - okolica mi bardzo odpowiada na dzień dzisiejszy.

Gość extenser
przecież podobnie pytanie padło wyżej, a Tobie google padły ? Patrz tutaj, jest tego dość sporo - http://maps.google.com/maps?hl=pl&rlz=1G1GGLQ_PLXX256&prmd=ivnscm&resnum=1&um=1&ie=UTF-8&q=przedszkola+pozna%C5%84+ko%C5%9Bcielna&fb=1&hq=przedszkola&hnear=Ko%C5%9Bcielna,+Pozna%C5%84,+Polska&ei=LRhPTaeRKcrqOa2flAw&sa=X&oi=local_group&ct=image&resnum=1&ved=0CAcQtgMwAA&iwloc=7433270781719513382 masz szczęście bo lokalizacja dość atrakcyjna

Gość extenser
było pytanie już wyżej, a także widzę że google Ci coś nie chca działać. Tutaj sprawdź, http://maps.google.com/maps?hl=pl&rlz=1G1GGLQ_PLXX256&prmd=ivnscm&resnum=1&um=1&ie=UTF-8&q=przedszkola+pozna%C5%84+ko%C5%9Bcielna&fb=1&hq=przedszkola&hnear=Ko%C5%9Bcielna,+Pozna%C5%84,+Polska&ei=LRhPTaeRKcrqOa2flAw&sa=X&oi=local_group&ct=image&resnum=1&ved=0CAcQtgMwAA&iwloc=7433270781719513382 jest tego sporo, masz to szczęście że jest to dobra lokalizacja

Gość extenser
Leśny coś tam - przeczytałeś jego pytanie ?

Gość feter
myślę zeby zostawic lepiej ten wątek, pytający dostał odpowiedź na temat, szkoda miejsca na zaśmiecanie

Gość googler
dzięki sprawdziłem na mapie, telefony odpisane, bedę się rozeznawał już na własną rękę