Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość candymenka

POMZOCIE OKROPNY BOL PECHERZ CEWKA I WOGOLE HEELP

Polecane posty

Gość candymenka

juz nie wytrzymuje tak boli :( pije jak szalona i dalej boli :( piecze kluje juz nie wiem co robic

Gość candymenka
przepraszam za caps loka

Gość candymenka
a to nie jest antybiotyk prawda??

Gość sumamed jest
antybiotykiem, a furagin chemioterapeutykiem. mają różne zastosowania.

Gość sumamed jest
ale czekaj, dlaczego dostałaś sumamed, na co? Bo jak dobrze rozumiem to łączysz to co się teraz dzieje ze złym działaniem sumamedu. A gdybyś była uczulona na azytromycynę to byś miała biegunkę a nie zapalenie pęcherza.

Gość candymenka
ja dostalam sumamed od ginekologa podobno i na bakterie w pochwie i w moczu.. po 3 dnaich bylo super nic nie bolao zero uplawow potem wzielam 2 czopki clotriamzolum bo tak kazal lekarz i myslam ze umre z bolu i sie zaczelo do teraz juz nie wiem co robic :(

Gość candymenka
no wlasnie tak mi sie wydaje je to przez ten sumamed ale juz nie wiwm :( mialam problemy z pecherzem ale nigdy nie taki ;/ a biegunke i wysypke tez mialam hehe ;/

Gość sumamed jest
coś twój ginekolog pojechał za mocno. Clotrimazol jest tylko i wyłącznie przeciwgrzybiczy. Sumamed działa na bakterie i owszem, ale raczej to się daje w schorzeniach górnych dróg oddechowych. A miałaś robione badanie moczu? Ogólne albo posiew?

Gość sumamed jest
a ile dni brałaś sumamed? Domyślam się że w dawce 500 mg?

Gość candymenka
tak 2 dawki po 500 mg na czczo jednorazowo a posiew wlasnie dzis robila za tydz wyniki ;/

Gość candymenka
i tak jak mowie fajnie bylo tylko przez 3 dni potem wysypka na calej twarzy wygladalam strasznie plus dekolt i plecy no i biegunka ;/ od nd zaczelam brac te czopki mialam brac je 6 dni ale po 1 juz mnie cos zaczelo piec myslalam ze zabijaja sie bakterie wzielam drugi i dostalam silnego ataku pecherza boli jak nie wiem a ja nie wiem co mam robic

Gość sumamed jest
hmmmm, sumamed bierze się najczęściej 3 dni po jednej tabletce w tej dawce. Nie slyszalam o takim dawkowaniu jak piszesz. Poza tym to najpierw sie robi posiew a potem bierze antybiotyk. Lekarz mogl pomyslec ze po antybiotyku powinnas przyjac clotrimazol zeby nie bylo grzybicy, ale raczej powinnas wziac doustnie lacibios femina albo dopochwowo lactovaginal. A na infekcje bakteryjne jest furagin. I od tego powinien zaczac. denny jakis ten lekarz. Przeciez ty teraz bedziesz w weekend po scianach z bolu chodzic, kobieto :(

Gość sumamed jest
ta biegunka faktycznie sugeruje ze masz uczulenie na azytromycyne. A jak masz jeszcze wysypkę to juz z całą pewnością nie możesz tego przyjmować. Mów o tym każdemu lekarzowi bo to bardzo wazne. Po prostu ta grupa antybiotyków w twoim przypadku zupelnie odpada. A wysypkę masz teraz bo to antybiotyk o przedłużonym uwalnianiu, gdy bierzesz go 3 dni to on stopniowo sie uwalnia w organizmie i dziala przez 7 . Dlatego teraz sie meczysz. A dawke dostałas 1 gram na raz. Kto to slyszal.....

Gość candymenka
no dokladnie :( juz chodze mecze sie w pracy jeszcze siedzacej :( zamierzam isc do lekarza prywatnie po pracy ale boje sie ze zas dowlai antybiotyk ;/ a gin naprawde tak mi to przepisal a niby bardzo dobry prywatnie a mnie potraktowal ;/

Gość sumamed jest
i tak jak czytam, to po pierwsze infekcja bakteryjna ktora niewatpliwie masz po prostu sie rozwija i temu czujesz sie coraz gorzej bo nie dostalas w pore dobrych lekow, a po drugie lekarz jeszcze przez przypadek ci dolozyl antybiotykiem w duzej dawce na ktory masz ewidentne uczulenie

Gość sumamed jest
kobietko, pij wode tylko mocno zakwaszaj ja cytruna. Oprocz tego kup w aptece urosept, jest bez recepty i wcinaj. Mozesz tez kupic cos z zurawina. do tego wit C po 200 mg tak ze trzy razy dziennie. I popros lekarza wprost o recepte na furagin Kosztuje 4 zl, jest tylko na recepte, ale mam wrecz pewnosc ze ci pomoze. Bedzie dobrze.

Gość candymenka
poradz mi prosze co ja mam mowic dzis lekarzowi?? bo musze isc ale nie wiem juz nic :(

Gość sumamed jest
jeszcze wyjasnie, bo nie wszyscy wiedza - furagin dziala tylko i wylacznie w srodowisku kwasnym, inaczej nie dziala tak dobrze, stad ta wit C. Natomiast dobrze by bylo zebys wziela przez pare dni cos tak jak pisalam - Lacibios femina doustnie albo Lactovaginal dopochwowo, bo w efekcie koncowym po tym antybiotyku mozesz dostac grzybicy pochwy i bedzie znow problem.

Gość sumamed jest
tak jak mowie, popros lekarza tak konkretnie o furagin. Nie powinien krecic nosem, teraz dlugi weekend i dobrze wie ze bez tego nie wytrzymasz. Wlasciwe dawkowanie furaginu to 3 razy dziennie po 2 tabletki + do tego za kazdym razem witamina C. Reszta preparatow o ktorych pisalam jest bez recepty. No i mozesz mi zaufac, jestem farmaceutka od paru ladnych lat :)

Gość sumamed jest
jeszcze jedno - po furaginie bedziesz miala baaaardzo zolty mocz. Nie wystrasz sie, tak ma byc :)

czytam i czytam i jestem w szoku. dokładnie poproś wprost o furagin i zobaczysz, że bół od razu minie. lepszego leku na wszelkie zapalenia etc. nie widziałam.

Gość sumamed jest
oj dziewczyny, jak ja czasem czytam recepty ktore mi ludzie przynosza i patrze na te wypociny lekarzy i ich pomysly to czasem tez jestem w ciezkim szoku :))

Gość candymenka
summaned jest ja Ci bardzo dziekuje naprawde :* musze sie udac do lekarza bo nie wytrzymuje kupie ten lacibios i wit c pije tez urosan i duzo wody tylko to jakos nie pomaga :( dosdatkowo swedzi mnie tam wszedzie :(

Gość candymenka
naprawde bardzo mi pomoglas dziekuje ja powoli trace sily juz z tym pecherzem zobacze co mi wyjdzie z tego moczu

Gość sumamed jest
mam nadzieje ze pomoglam :) Urosan to tylko ziolowa herbatka wiec duzo nie zdziala, ale po jednym dniu zazywania furaginu wrocisz do swiata zywych :) A uczucie pieczenia masz wlasnie od tej infekcji i wiem o czym mowisz, sama to przerabialm. Zyc sie wtedy odechciewa, chodzic zle, siedziec zle, polezec tez sie nie da. Ale te leki co napisalam to taki zmasowany atak ze "nie ma bata na Mariolke" - pomoze na 100 % :))

Gość jsixjhisahjxisa
Ja ci proponuję iść do lekarza, ale oprócz tego kup sobie UROSAN( na mnie działa świetnie) i Tantuum Rosa.

Gość jsixjhisahjxisa
I jeszcze piecie wody z cytryną jak ktoś wcześniej wspomniał baardzo pomaga.

Gość sumamed jest
urosan wspomagajaco jak najbardziej, ale to tez ziolka:) a autorka ma bardzo rozwinieta infekcje wiec tu juz trzeba ciezszy kaliber. A tantum rosa fajnie dziala znieczulajaco na infekcje POCHWY a nie cewki moczowej czy pecherza. Fajnie dziala po porodzie do irygacji. No i wedlug wszelkich prawidel dla efektu leczniczego trzeba te irygacje robic przez 5 dni, a nie tak jak niektore panie kupuja 2 saszetki, lekko cos tam podlecza i dziwia sie ze za moment infekcja wraca.