Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blacckcurrant

Overdraft

Polecane posty

Gość blacckcurrant

Wiekszosc z moich znajomych ma mozliwosc-overdraftu-wybieram sie na dosc dlugie,drogie wakacje i zastanawialam sie czy w razie czego nie skorzystac z tego? macie jakies doswiadczenia? czy oplaca sie jesli skorzystam z tego tylko przez miesiac a pozniej zrezygnuje?

Gość ja ososbisice poelcam
unikac tego typu ''dogodnienie'' bo sie mozna w niezly shit wpakowac...

Gość blacckcurrant
ale nie chce wydac wszystkiego-tylko w razie czego miec takie zabezpieczenie. bo jesli bede miec overdraft na 500 - ana 6mies-a wykorzystam tylko 50, ktore przeciez pokryje w mgnieniu oka?

Gość blacckcurrant
ale co jesli wezme tylko w razie czego i nie wykorzystam wcale-albo na 500 na 6mies a, wykorzystam tylko 50-przeciez ta kwote splace w mgnieniu oka. Bo chyba nie musze splacac calego limitu?

Gość w jakim banku masz konto
??

ja mam overdraft na 2000 miesiecznie, jesli potrzebuje to wyciagam i splacam przy nastepnej pensji, nie widze problemu. jesli sie systematycznie splaca zadluzenie to nic ci nie grozi, podobnie z kartami kredytowymi. tylko trzeba tego pilnowac i operowac takimi narzedziami w ramach rozsadku:) bardzo przydatne sa jak potrzeba nagle wiekszej kasy

Gość w jakim banku masz konto
miesiecznie?? overdraft po prostu jest i tyle, a nie miesiecznie

Gość blacckcurrant
konto mam lloydsie-tak samo karte kredytowa-tylko z karty oprocentowanie jest wyzsze-wiec pomyslalam o overdrafcie-na 3-6mies tylko-w ramach wyjazdu.

to zalezy od banku, ja mam umowe na ongoing overdraft do wysokosci pensji . jak sobie bedzie robic samodzielnie overdraft to bank ci naliczy procent ze hoho

no to jak z karty masz wyzsze oprocentowanie to jasne ze over ci sie bardziej oplaca:)

Gość blacckcurrant
to jednak sie zdecyduje na ten overdraft :) -na wszelki wypadek,by w razie czego nie pozostac na nieplanowanym-a wtedy to sie placi niezle. Wezme nieduza kwote-i w razie czego jestem pokryta na te kilka mies:) a jak nie skorzystam to tez dobrze;) dzieki za porady :)

Gość nie wiem od czego to zalezy
ale w tym tygodniu aplikowaliśmy przez internetową bankowość w LLoyds na 2 tys over bo jedziemy do PL na miesiac i chcemy żeby było i od razu przyznali 2k, wszystko zajmuje jakieś 3 minuty.

Gość nie wracam do Polski
ja wzielam tylko 100 funtow overdraftu glownie dlatego ze nie jest oprocentowane. po prostu uzywam za friko. maz z kolei ma przyznane 800 funtow - pierwsza 100 za free i 700 oprocentowane. ale sa do jakies smieszne pieniadze szczerze. mamy konta w barlcaysie. overdraft jest pokrywany automatycznie z wyplaty. czyli jesli dzis masz balance -780 i jutro dostajesz 1000 wyplaty to jutro twoj balance bedzie wynosil 220 na plusie. niestety nie mozesz wybrac ile z wyplaty chcesz uzyc na pokrycie overdraftu. dlatego jak juz sie rozkrecisz i utkniesz na minusie to splata troche zajmie, chyba ze zarabiasz min 2 tysiaki miesiecznie.

Gość moj facet tez ma konto w
Barclays ale Premium i do 1000f ma overdraft za darmo

Gość hdh
ja też mam w lloyds -3000f ovedraftu.to jest mój fundusz awaryjny,jak nie skorzystam to nic nie zapłacę.korzystałam z 3000f w całości to zapłaciłam ok 30f odsetek miesięcznie.

Gość bankbank
nie wiem od czego to zalezy ale w tym tygodniu aplikowaliśmy przez internetową bankowość w LLoyds na 2 tys over bo jedziemy do PL na miesiac i chcemy żeby było i od razu przyznali 2k, wszystko zajmuje jakieś 3 minuty . dostaliscie bez problemu, ale czy wiecie na jaki procent? Ile bedziecie musieli oddac wiecej???

Gość ja76
ja mam w lloydsie overdraft 1300f i wzięty w całości i płace po 20f miesiecznie.

Gość ja76
20f oczywiscie odsetek i na tym koncie nie mam żadnego przepływu pieniedzy-to takie dodatkowe konto