Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chłoporobotnik

pracowaliście w Holandii? Rozliczyliście się z fiskusem

Polecane posty

Gość Chłoporobotnik

Mam pytanie bo pracowalem w holandii niecałe pół roku w 2007/2008 roku. Dostałem około 1000euro zwrotu podatku a dzisiaj wyczytałem że każdy ma obowiązek rozliczyć się z polskim urzędem skarbowym z dochodów uzyskanych w Holandii. Pierwsze słysze takie coś i choć mineło już prawie 1,5 roku od mojego pobytu w Holandii to fiskus się nie odzywa. Czy może mi ktoś wytłumaczyć o co biega. Czy będe musiał zapłacić jeszcze jakiś podatek?

Gość Chłoporobotnik
czy ktoś wie coś na ten temat?

Gość Chłoporobotnik
płacił ktoś podatek w Polsce z dochodu z Holandii?

Gość hejoooł
Hej ,to już dostałeś zwrot za 2009 rok ?

Gość hejoooł
wejdź na www.niedziela.nl na forum ,tam ci udzielą odpowiedzi ;) bo dużo osób o to pyta

Gość Chłoporobotnik
dostałem zwrot za 07/09 r.

Gość hejoooł
kurde mogła by już ruszyć ta machina z wypłacaniem zwrotów ,dostałem pierwszą niebieską kopertę i tak czekam na tą drugą :p

Gość Chłoporobotnik
a czekasz na to wiesz ja nic nie wiedziałem o tym zwrocie te koperty mi przychodziły non stop a ja je wywalałem do kosza aż w końcu ktoś mi powiedział o tym. W sumie dostałem 1400euro podatku ale mi odjeli za coś tam 300 euro, w biurze mówili że będe czekał minimum pół roku na zwrot a kasa przyszła po 2-3 miesiącach.

Gość Chłoporobotnik
czy ktoś z was pracował w holandii bo chciałbym jeszcze raz wyjechać na rok ale nie wiem czy sie opłaca skoro musze płacić podatki dodatkowo w polsce. może wielka brytania.

Gość hejoooł
No pierwszą dostałem 10marca ,wiesz tą czy numer konta się zgadza i ponoć w drugiej kopercie jest info ile sie dostanie i kiedy ,a powiedz mi miej więcej ile u ciebie czasu minęło od pierwszej do drugiej koperty ? w zeszłym roku juz początkiem maja dostawali zwroty

Gość Chłoporobotnik
nie powiem ci co ile dostałem bo jak już pisałem ja nie wiedzIAŁEm o co w tym chodzi i połowe z tego wywaliłem do kosza później się tym zainteresowałem gdy aż rodzice mnie zapytali co oni chca ode mnie to to mniej więcej przetłumaczyłem i poźniej dałem to do biura rachunkowego oni to wszystko załatwiali kartę podatkową itp.

Gość prerafaelicia
Ja korzystam z posrednictwa EU Service i do tej pory nie bylo zadnego problemu:)))

Gość Moncia8
to widze,ze podobnie jak ja korzystasz z Eu. Tez nie mam zadnych zastrzezen. Z firmą jest dobry kontakt, a na kasę czeka sie krotko

Gość Jatka2
Moncia,a ile czekalas na kase z EUS?

Gość Doradca_Marcin
Trwa sezon składania rozliczeń podatkowych w holenderskim urzędzie skarbowym. Pracowałeś w Kraju Tulipanów? Jeśli tak – sprawdź, czy masz obowiązek złożenia zeznania podatkowego. Jeśli nie posiadasz statusu rezydenta w Holandii, rozliczyć się z fiskusem musisz w następujących sytuacjach: - otrzymałeś z urzędu wezwanie do rozliczenia (list zatytułowany „Aangiftebrief”); - otrzymałeś z urzędu formę C (papierowa książka w dużej niebieskiej kopercie); - nie otrzymałeś żadnego z wyżej wymienionych, ale uzyskałeś dochód w Holandii, od którego jesteś winien dopłacić w urzędzie więcej niż 45 euro podatku. Trzy wymienione powyżej warunki rodzą obowiązek rozliczenia podatkowego. Ale gdy żaden z nich nas nie dotyczy, warto mieć świadomość, że złożenie zeznania w urzędzie skarbowym mimo wszystko może być konieczne. Chodzi o sytuację, gdy spodziewamy się zwrotu podatku większego niż 14 euro lub mamy wątpliwości, czy zapłaciliśmy odpowiednio wysoki podatek. Wtedy warto dopełnić stosownych formalności u urzędników skarbowych Holandii, a to pozwoli uniknąć ewentualnych nieprzyjemności i problemów prawnych. Szczegółowe informacje na temat rozliczeń podatkowych w Holandii są dostępne na stronie internetowej tamtejszego urzędu skarbowego. Sprawę swojego zeznania podatkowego warto powierzyć Euro-Tax. Nasi doradcy za darmo odbędą konsultację z klientem, obliczając wstępną kwotę zwrotu podatku i wyjaśniając od strony formalnej cały proces rozliczenia podatkowego w Holandii. Pozdrowienia, Marcin doradca online Euro-Tax