Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rerekumkummm

4 miesiące- jaki rokład dnia?

Polecane posty

Gość rerekumkummm

Witam, mój synek niedługo skończy 4 miesiące, jest karmiony sztucznie i zgodnie z zaleceniami należy mu rozszerzyć dietę o nowe produkty, jednocześnie zmniejszając ilość mleka z 6 do 4 butli. Zastanawiam się, jak rozplanować dzień, żeby mały nie był głodny, kiedy dawać zupkę, a kiedy deserek. No i jak zrobić, żeby przespał noc. Obecnie śpi od około 21 do 3, ale miał już 4 noce, gdzie dotrzymał do 5-6 rano po wieczornym karmieniu. Może Wasz rozkład dnia podpowie mi jak tu mądrze rozplanować dzionek...

Gość krakers23
ja robiłam tak: 6:00 butelka z mlekiem modyfikowanym 9:00 butelka z kaszką na przykład malinową po 4 miesiącu ( lekarka powiedziała, że mały szybko zaakceptuje nowe smaki jak zacznę od kaszek, ale to twój wybór) 12:00 deserek na przykład tarte jabłuszko a resztę mleko tak, żeby po godzinie nie był głodny. 15:00 zupka i resztę mleko, ale tylko 2 dni, potem już sama zupka. oczywiście godziny mogą sie przesunąć w zależności jak długo mały śpi.

Gość krakers23
aha i możesz robić też tak, że najpierw zupka, potem deserek i to podczas jednego posiłku, ale wiesz najpierw stopniowo.

A ja powiem że to sprawa indywidualna dziecka. Moja mała kończy za kilka dni 7 miesiecy i do dnia dzsiejszego nie ma czegos takiego ze np zje obiadek nie musze dawac jej mleka. Czasami zje caly obiadek czasami pol wiec musze dokarmic mlekiem a czsami chce tylko mleko i nie ruszy obiadku.