Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość goga26111

Ktory CTF wybraliscie dla dziecka??(Anglia)

Polecane posty

Gość goga26111

j/w na polskich stronach polecaja Children Mutual ale na angielskich review dostal kiepskie noty.Zjechano go.Praktycznie wszyscy na nim stracili i do tego podobno obsluga do kitu???Poradzcie!!

Gość kolorek67543
no ja jeden mam założony w lloydsie,a oni to maja w Children Mutual.Teraz musze znowu zaczac dla malutkiej i nie wiem gdzie.Tak naprawde to nie jest tak,że wszystko jest w Ch mutual? podnosze temat

Gość magdamanchesterrr
Ja tez mam w children mutual dla syna, a teraz sie zastanawiam gdzie zalozyc corce

Gość sprezynka
o dobry temat ,dziewczyny te co maja napiszcie jak to dziala .bo ja wlasnie spodziewam sie dzidzi i zastanawiam sie czy zawracac sobie glowe .nurtutje mnie glownie jedno co sie dzieje z kontem jesli decydujesz sie na powrot do kraju ? jakie jest prawdopodobienstwo ,ze za kilkanascie lat przyjedziesz do anglii zeby pobrac te pieniazki . i jak to jest z tym kontem oni zakladaj czy samemu trzeba ?

Gość goga26111
dostajesz voucher na 250 funa kiedy zostaje ci przyznany Child Benefit. Masz okolo roku (data waznosci na voucherze) na otworzenie konta jak tego nie zrobisz to panstwo to zrobi za Ciebie (losuje u kogo otworzyc konto).Pieniadze moze tylko wyplacic dziecko jak skonczy 18 lat.Nic nie przepada jak wrocisz do Polski. Duzo tych info.trzeba poczytac o rodzajach konta i o tych co nimi zarzadzaja.

Gość kolorek67543
zapytanie 1) wracam do Polski i co? przestaję wpłacać,likwiduję direct debit? a dziecko pełnoletnie odbiera ta resztę co pozostała? zapytanie2) państwo zakłada po roku konto i co? wpłaca te 250f i co dalej? przecież nikomu nie narzucą wpłat zapytanie3) są 3 opcje oszczędzania do wyboru jak zakłada się konto-która jest najlepsza? :-)

Gość goga26111
Naprawde chcesz duzo wiedziec:) Ktore konto najlepsze?zalezy co kto lubi,musisz poczytac i wybrac czy chcesz opcje bezpieczna ale maly zysk czy miej bezpieczna i mozliwy wiekszy zysk lub strata. Co do wplat to mozesz nic nie wplacac to beda obracac tylko tymi 250 funtami ale wiadomo kokosow sie nie spodziewaj. Wplaty zaleza tylko i wylacznie od ciebie ale nie moga przekraczac 1200 funta rocznie

Gość kolorek67543
dzięki za pomoc :-)