Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie rozumiem tego....

Co oznacza gdy męzczyzna o oreientacji homoseksualnej przygląda się kobiecie?

Polecane posty

Gość nieśmiała i mała
JESTEM NISKI z tego linka faktycznie wynika że jest nabyty. Pisze że homoseksualizm nie ma podłoża genetycznego, czyli nie jest wrodzony, więc musi być nabyty. http://www.kosciol.pl/article.php/2009052112 3040518

Gość homoseksualiści to faceci
których skrzywdziły kobiety i ich się boją, dlatego kierują swój poped seksualny ku innym mężczyznom.

Gość nieśmiała i mała
Przeczytałam całe, ale najważniejszy jest początek napisany wytłuszczonym drukiem: "Nagle znikają twierdzenia o istnieniu gejowskiego genu. American Psychological Association rewiduje swoje stanowisko w sprawie homoseksualizmu W publikacji wydanej przez Amerykańskie Stowarzyszenie Psychologiczne (American Psychological Association) przyznaje się, że nie istnieje gejowski gen, jak podaje lekarz, który pisał na ten temat na stronie Krajowego Stowarzyszenia Badań i Terapii Homoseksualizm (National Association for Research & Therapy of Homosexuality - NARTH)." http://www.kosciol.pl/article.php/20090521123040518 A dalej jest napisane o National Association for Research & Therapy of Homosexuality - NARTH

nic nie rozumiem ...

Gość a co tu rozumić :P
Amerykanske Psychology zrobili nowe badania i wybadali że genu nima :P Jak nima gena to nie wrodzone :D i terapie robią

Gość a co tu rozumić :P
Jest szansa że Regres się wyleczy :P

czy on mnie chce do seksu?

Gość kkfkfj
Spadaj pustaku:classic_cool:

lepszy homo niz zaden :classic_cool:

Gość pomaranczowsza
przeciez ten artykul jest naginaniem nautralnych opinii do swoich celow (przez kosciol). jak mozna kierowac sie artykulem publikowanym przez instytucje, ktora nie jest neutralna? to, ze jakis psycholog ma jakies domniemania, bo jak najbardziej ma prawo, nie oznacza, ze to juz jest definitywne orzeczenie odnosnie WSZYSTKICH gejow na swiecie :D poza tym, czy to gen, czy nie gen, jak ktos okresla swoje preferencje, to pozwol mu zyc zgodnie z tymi preferencjami, nie szukaj drog, zeby go 'nawrocic' pod twoje preferencje. sama kiedys zabujalam sie w geju. bardzo mnie lubil, wychwalal styl i urode, tanczyl ze mna WOLNE tance na imprezach, nawet mial takie gesty, jak facet, ktory podrywa babke. np. zmyslowe przyciagniecie do siebie za pasek od spodni podczas tanca :P ale on to robi ot po prostu z kolezenskich figli. tak jak dwie kolezanki np. moga trzymac sie za reke, tanczyc razem, ba, nawet wiecej ... ;) zakoleguj sie z nim ew. i zapytaj dlaczego ci sie przyglada, bo pytanie nas tutaj jest, jak sama widzisz, bezowocne, poniewaz nikt z nas nie zna tej sytuacji.

Gość nie lubię Regresa
Przecież to nie jest zadanie kościoła tylko American Psychological Association. Ktoś związany z kościołem przetłumaczył to z angielskiego na polski i to wszystko. Co w tym dziwnego że naukowcy co jakiś czas rewidują swoje poglądy? Wszyscy tak robią, oprócz Regresa i Cream :D Po przetłumaczeniu na polski masz: "Amerykańskie Stowarzyszenie Psychologiczne (American Psychological Association) przyznaje się, że nie istnieje gejowski gen" Pewnie na gejowskich stronach już dawno o tym pisali :D

Gość regres to sknera

Gość nie lubię Regresa
Zobaczcie że ten artykuł pisany był dokładnie rok temu, więc też rok temu na pewno o nim pisali na stronach gejowskich i lesbijskich - to jest pewne. Tak na marginesie co oznacza NATURALNA opinia ? Nie ma czegoś takiego jak naturalna opinia :D

spadac z tymi linkami..gowno mnie to obchodzi

Gość pomaranczowsza
facet, ktory napisal ten artykul jest zwiazany z chrzescijanskim ruchem anty-gejowskim. dodam, ze nie czytalam calego artykuly, bo mi sie nie chce, ale z psychologia i apa mam do czynienia na biezaco. apa nie znalazlo biologicznej (genetycznej) przyczyny homoseksualizmu, ale jednoczesnie twierdzi, ze nadzien dzisiejszy nie ma dowodow, ze terapia moze z homoseksualizmu 'wyleczyc'. apa podaje pezstronne informacje, a instytycje stronnicze moga sobie te bezstronne informacje wykorzystywac do swoich wlasnych celow, zelezy na co poloza nacisk. a w ogole, to co za roznica, czy jest gejowski gen? jezeli nie istnieje, to co to zmienia? dajciez ludziom zyc! potem wku.r.wiacie sie, ze robia parada i halasuja na swoj temat, a przeciez oni to robia tylko dlatego, ze sie spoleczenstwo ich czepia i szykanuje.

Gość pomaranczowsza
nie napisalam 'naturalna opinia' tylko 'neutralna' - a ze wkradla mi sie literowka, to nie znaczy, ze inteligenta osoba nie domysli sie z kontekstu :P

Gość pomaranczowsza
owszem, o tym artykule na pewno pisali na stonach gejowskich, bo jego autor jest dosc popularnym siewca 'gay hate' :D glowkujcie, glowkujcie dalej koledzy :D

Gość nie lubię Regresa
nie rozumiem tego.... dlaczego spadać z tym linkiem ? Przecież to co w linku to znajdziesz na oficjalnej stronie APA tylko po angielsku. Jakie to ma znaczenie kto to tłumaczył z angielskiego ? pomaranczowsza facet nie pisał tego artykułu tylko tłumaczył go z angielskiego na polski, a z APA na pewno nie masz do czynienia na bieżąco, bo nie wiedziałaś że już rok temu APA wydało oświadczenie że takiego genu nie ma, więc nie kłam. To jest zadanie APA a nie kościoła, czy kogokolwiek. Co za różnica czy jest gen czy nie ma ? Jak nie ma genu to nie jest wrodzone.

pomoze mi ktos czy nie ...

Gość pomaranczowsza
czlowieku, bob unruh napisal ten artykul, nie apa! a osoba, ktora go tlumaczyla to jakis amator, bo nawet nie wypolerowal/a jezykowo do konca. czy oni napisali rok temu, ze nie ma takiego genu, czy nie - po pierwsze, wcale mnie to nie obchodzi, po drugie, to nic nie wyjasnia w sprawie homoseksualistow, poniewaz z genem czy bez genu, oni sa kim sa.

Gość pomaranczowsza
do autorki - nikt ci nie pomoze, bo sprawa jest beznadziejna. jezeli on jest gejem i sie na ciebie patrzy, to niz znaczy, ze od patrzenia mu sie zmieni. jedyne co moze pomoc to zaznajom sie z nim blizej i rozeznaj sama sytuacje. moze jest bi. moze wcale nie jest gejem. napisalam wczesniej co robil moj kolega gej, duzo wiecej niz twoj, i bynajmniej nie ozaczalo to, ze mu sie odmienilo :P

Wyraźnie pisze czyje to zdanie i nie ważne kto je tłumaczył na polski: "American Psychological Association rewiduje swoje stanowisko w sprawie homoseksualizmu W publikacji wydanej przez Amerykańskie Stowarzyszenie Psychologiczne (American Psychological Association) przyznaje się, że nie istnieje gejowski gen..."

wypierdalac podszywy!!!!!!!

Gość pomaranczowsza
przyznaje sie? po prostu stwierdza wynik badan, jak kazdy inny wynik! z tym, ze ten wynik to zaden cud, bo on absolutnie nic nie zmienia, tyle ze anty-geje beda sobie gadac, ze to nie wrodzone. no i za roznica, wrodzone czy nie wrodzone? chyba mozna sie domylic, ze raczej nikt z widzimisie i dla jaj, albo dla zrobienia calej reszcie swiata nie bedzie gejem, zwazywszy na cala zlozona niekorzystnosc tej sytuacji. wiec jak sobie ktos jest gejem, to niech bedzie, a jak popelni jakies przestepstwo, to bedzie tak samo ukarany, jak nie-gej. idac tym samym tokiem, jak powinien miec takie same rowniez przywileje prawne, jak nie-gej. facet, ktory napisal ten artykol zrobil to dla swoich celow, a ze jest znanym osobnikiem (czego mogles nie wiedziec, gdyz nie mieszkasz w usa), to wlasnie jest wazne, ze to on go napisal. a ze przytacza takie czy inne badania apa, to nie jest zadnym odkryciem, bo wyniki te sa podane do publicznej wiadomosci i kazdy ma do nich wzglad.

No są podane do publicznej wiadomości. Tylko dlaczego tak długo musiałaś czytać artykuł żeby zrozumieć że APA oświadcza że nie ma genu gejowskiego i dlaczego dowiedziałaś się o tym teraz a nie rok temu. Mówiłaś że jesteś na bieżąco z oświadczeniami APA

Gość pomaranczowsza
Bo jestem idiotką :(

jestem ulomna i nie rozumiem niczego

Gość pomaranczowsza
nie musialam dlugo czytac artykulu, bo oswiadczenie bylo na samym poczatku. poza tym ta sprawa mnie w ogole nie interesuje, a wypowiedzialam sie tylko dlatego, ze przez przypadek otworzylam ten glupi watek i widze, ze ktos sie podnieca oswiadczeniem o tych nieszczesnych genach uzytym w artykule protegujacym kampanie 'nawracania gejow'. nie napisalam tez, ze czytam wszystkie oswiadczenia apa, tylko ze oglnie jestem obeznana z ta organizacja, chocby na tyle, zeby rozroznic, ze ten caly artykul jest napisany nie przez apa, tylko przez faceta anty-geja. a zeby odpowiedziec na twoje pytanie dlaczego dowiedzialam sie teraz a nie rok temu, to powtorze jeszcze raz, dla mnie to nie ma znaczenia, czy jest gejowski gen, czy go nie ma, to ani w jedna, ani w druga strone nie zmienia mojego do nich nastawienia. a o co tobie w ogole chodzi i co chcesz swoimi wywodami udowodnic?

Gość pomaranczowsza
a autorce pytania radzę olać pedała z pracy i zainteresować się heteroseksualnymi kolegami

Gość do nie rozumiem tego
Masz na na niego ochote?O co Ci biega?Jara Cie?