Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomozciemi prosze

wyliczcie mi kiedy mam termin

Polecane posty

Gość pomozciemi prosze

Witam ostatni@ miaam 1 marca a 30 kwietnia wyszło ze jestem dopiero w 5 tygodniu (6 milimetrow) na kiedy bede miec termin na grudzien czy na styczen

Gość akljah
ale 1 byl pierwszy dzien czy ostatni??

Gość malinka213
hehe ja tez mialam 1 marca termin mam na 6 grudnia ps 1 marca to byl 1 szy dzien mojej ostatniej mieisaczki!

według zasady Naegelego wychodzi ci że powinnaś urodzić między 23.11 a 20.12 zakładając że masz cykle 28 dniowe. jak chcesz 1 dzień to wychodzi na 6.12 ale mało kto rodzi dokładnie w dzień terminu.

Gość pomozciemi prosze
ale pani doktor stwierdzila ze nie jestem w 7 tyg tylko w 5 wiec nie patrzcie na pierwszy dzien ostatniej miesiaczki.

Gość pomozciemi prosze
potrzebuje kalkulatora w ktorym moge wyliczyc z dnia zaplodnienia a nie z dnia ostatniej miesiaczki. Bo ostatnia miesiaczka pokazuje 6 grudnia ale wtedy wychodzi ze bym byla w 9 tyg z miesiaczki i 7 tyg z zaplodnienia a na usg wyszlo ze jestem w 5 tyg ale nie zapytalam sie na kiedy mam termin

ale to się tak liczy. Jako długość ciąży podajesz datę ostatniej miesiączki a nie zapłodnienia. Są 3 sposoby: od zapłodnienia (ale czy na prawdę wiesz kiedy ono było?) to nie to samo co stosunek od ostatniej miesiączki (i tak się podaje najczęściej mimo że przez 2 tyg nie jest się jeszcze w ciąży to się to liczy i wtedy ciąża trwa mniej więcej 280 dni od daty ostatniej miesiączki) z wymiarów początkowego USG Termin masz między 23.11 a 20.12 i jeśli urodzisz w tych ramach czasowych to będzie w terminie.

Gość pomozciemi prosze
ok ale skoro lekarz powiedzial ze zaszam pozniej niz w plodnych czyli nie 13 a 27 tzn ze wiem kiedy doszlo do zaplodnienia. A nie chce zeby w karcie bylo ze mam urodzic z miesiaczki wtedy jak juz od samego poczatku wiadomo ze dzidzius zpstal zaplodniony 2 tyg pozniej niz dni plodne (bo tak to licza kalkulatory) wiec mogla by mi ktoras wyliczyc z dnia zaplodnienia czy kazdy sie bedzie upieral do ostatniej miesiaczki. A moze do 6 grudnia mam sobie doliczyc 2 tygodnie i wtedy mi wyjdzie

Gość pomozciemi prosze
z wymiarow na 1 usg wyszlo ze ma 6 milimetrow czyli 5 tydzien wiec pewnie bedzie koniec grudnia albo poczatek stycznia. Chyba najlepiej bedzie jak sie zapytam lekarza bo tutaj sie nie dowiem :( myslalam ze ktoras miala podobnie i mi pomoze

ale w karcie będzie z miesiączki i korekty z usg. Nic się tym nie martw bo tak ma być. Ja z Kornelkiem też zaszłam poxniej, a urodziłam w dzień terminu z USG. Na prawdę się tym nie stresuj bo prowadzący ciążę wie co robi. Masz na urodzenie w terminie cały miesiąc (bo właśnie na takie sytuacje jest ten miesiąc). Ta cyferka (dzień terminu) jest ci do niczego nie potrzebna (chyba ze chcesz cc ale wtedy też ocenią wszystko przed zabiegiem zanim wyznaczą datę).

Najlepiej będzie jak zapytasz lekarza i ci wszystko wyjaśni. Poda ci datę na podstawie wymiarów USG (bo chyba o to ci chodzi, ale tego nikt ci nie wyliczy tylko lekarz i aparat usg)