Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Uszy a dziecko

Niedosłuch u dziecka pomocy!

Polecane posty

Gość Uszy a dziecko

Witam, moje dziecko mam wrażenie coraz gorzej słyszy. Od września poszedł do przedszkola i dosyć dużo choruje, teraz też jest chory. Bardzo się martwię co się dzieje. Mąż twierdzi, że przesadzam i wymyślam bo pewnie ma problem z powodu kataru ale ja w to nie wierzę, jak można nie słyszeć z powodu kataru. Tzn. on słyszy tylko jak się coś troche ciszej powie to już tego nie słyszy. Ciągle tylko chce, żeby głośniej powiedzieć. Jestem już zapisana na wizytę u laryngologa ale jest dopiero za 3 tygodnie, mam wizytę w chorzowie. Podobno są tam dobrze lekarze, nie wiem. Myślę czy może kupić młodemu jakieś krople do uszu, coś co można bez recepty, żeby mu się przemyły uszka wewnątrz bo może ma zatkane albo coś. Jak mu myję uszka to bardzo delikatnie, żeby nie uszkodzić nic i może za delikatnie i może mu się zatkało. Czy można kupić takie krople? Czy ktoś miał z was taką sytuację?

Trzeba koniecznie iść do laryngologa i zrobić badanie słuchu. Pogorszenie słyszenia może być spowodowane katarem i miejmy nadzieję że tak jest w przypadku twojego dziecka. Uszy mogą być też zatkane czopem woszczynowym, który usuwa się u laryngologa. moze to być też zapalenie ucha, które czasem przebiega bez bólu. Z kroplami raczej byłabym ostrożna. Dopiero po konsultacji z lekarzem. Czy tej wizyty u laryngologa nie dałoby się przyspieszyć?! Jeśli dziecko jest chore, to musi je przyjąć laryngolog na kasę chorych bez żadnego czekania. Później można dla pewności badanie powtórzyć u innego lekarza.Z TYM NIE MOŻNA TAK DŁUGO ZWLEKAĆ! Zawsze lekarz rodzinny może napisać na skierowaniu "PILNE" Sama od kilku lat borykam się z niedosłuchem i na dzień dzisiejszy dysponuję już dosyć dużą wiedzą na ten temat. W razie czego (odpukać) mogę służyć radą. Uszy do góry.Wszystko będzie dodrze

Gość Baby alone
http://www.ifps.org.pl/web/iaktualnosci.php mnie ten problem niedosluchu tez dotyczy, niestety. Uwazam, ze jako matka masz intuicję i raczej Twoje podejrzenia się sprawdzą. Może to być drobiazg (woda w uszach- do zabiegu) albo cos poważniejszego. Najlepszy jest Instytut Fizjologii i Patalogii Słuchu w Warszawie - sprzęt, fachowcy. Na wizytę czeka się niestety ok.3 miesięcy. Potrzebne skierowanie od lekarza pierwszego kontaktu. Piszę na wszelki wypadek, może Warszawa nie będzie potrzebna. Na gorze link do instytutu, zawsze jakis punkt zaczepienia. Pozdrawiam i życzę Wam dużo zdrowia!

Gość Baby alone
Nie rób nic sama, bez zalecen lekarza!