Muska 0 Napisano Maj 1, 2010 Jestem tegoroczną Maturzystką i strasznie boje się pisemnej i ustnej matury z języka polskiego. Matematykę mam opanowaną w jednym palcu i z angielskim też jakoś sobie dam radę. Od kilku dni czytam codziennie streszczenia lektur, które w tym roku mogą się pojawić na pisemnej z polskiego.Przyznam się szczerze, że mam raczej umysł ścisły i wszelkiego rodzaju daty, czy obliczenia wchodzą mi łatwo do głowy, ale pisanie wypracowań to jest jak dla mnie wielka porażka. Może mógłby mi ktoś poradzić jak mam się w te ostatnie kilka dni nauczyć wszystkich lektur i jak napisać maturę z polskiego? Opowiedzcie mi swoje przeżycia, będzie mi łatwiej :):)... Swoją drogą jeśli chodzi o prezentację ustną to też może być niezła porażka, bo nie jestem zbyt komunikatywna - zwłaszcza jak mam stać oko w oko z komisją. Mam taki problem, że jak czegoś zapomnę powiedzieć, to już za chiny ludowe nie ruszę dalej z tekstem. Zapomnę, zestresuje się i nie zdam, a praca jest dość głupia :(. Pomóżcie mi ... chcę z kimś o tym szczerze popisać! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach