Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wynajmująca

wynajem mieszkania?

Polecane posty

ijhij- czy ty wiesz co piszesz?:P według tego co piszesz to jeśli podpisze umowe na 10 lat to powinnam przez ten czas płacić i nie wyprowadzać się?

Gość taa niedobra pupa
ijhij- jeśli w umowie jest coś takiego jak wypowiedzenie, to znaczy że właściciel zgadza się na rozwiązanie umowy przed terminem. Jest taka możliwość w prawie - rozwiązanie umowy za porozumieniem stron.

Gość ijhij
a co mnie obchodzi fakt, ze wynajmujesz mieszkanie od debila? I co ma do tego pieczatka notariusza?:O Jezeli ktos sie dogada z wlascicielem, to super, ale jezeli podpisujesz umowe na rok i wyprowadzisz sie wczesniej, a wlasciciel zorientuje sie, ze moze cie za to podac do sadu i bedzie mial taka ochote, to prawo jest po jego stronie:O Wierz w sobie co chcesz, twoj problem:O

Gość taa niedobra pupa
[zgłoś do usunięcia] ijhij - sama jesteś niekumatą kretynką, jeszcze to pytanie co ma do tego notariusz mnie rozwaliło... :)

Gość ijhij
Jest taka możliwość w prawie - rozwiązanie umowy za porozumieniem stron. Zgadza sie, jezeli wlasciciel nie bedzie robil problemow, to mozna sie wyprowadzic i po miesiacu przy umowie podpisanej na rok, ale prawda jest taka, ze to tylko dobra wola wlasciciela i brak checi z jego strony, aby ciagac sie po sadach.

Gość ijhij
Jezeli potrafisz jedynie obrazac ludzi, ktorzy maja inne zdanie niz ty, to szkoda klawiatury🖐️

Gość pszeisy mówią________
3. Jeżeli czas trwania najmu jest oznaczony, zarówno wynajmujący, jak i najemca mogą wypowiedzieć najem w wypadkach określonych w umowie.

Gość tobru
Znalazłem bardzo dobrą stronę omawiającą wszystko co jest związane z wynajmem. www.poradnikwynajmu.pl

Gość seba55
Warto moim zdaniem spróbować poszukać przez taki wynalazek jak Star Broker – www.starbroker.pl. Wrzucałem tu kilka tygodni temu ogłoszenie i już mam praktycznie dogranego najemcę na lokal w Warszawie. Darmowa rejestracja, ochrona danych – dzwonią tylko wybrani agenci, można oceniać pośredników po transakcji, przez co widać jak na dłoni, kto faktycznie pomaga, a kto nie.

Gość ayris
My jakiś czas temu znaleźliśmy świetne mieszkanie na http://dom.money.pl/mieszkania/wynajem/chorzow/ i wynajmujący chce w umowie zapisać, że będzie nas obowiązywał 3-miesięczny okres wypowiedzenia. Co myślicie o tym czasie? Nie za długo? Mieszkanie jest naprawdę ładne i nie drogie a właściciel mówił, że będzie się rozliczał z US.

Gość gość
Jeśli chcesz mieszkania, w którym będziesz czuć się bezpiecznie a w umowie nie bedzie żadnych zawiłości to moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem jest skorzystanie z usług agencji nieruchomosci przy której nie będziesz musiała martwić. Ja ostatnio korzystałem z usług http://www.a-b-s.pl/

Gość gość
Podejrzana sprawa, ja na twoim miejscu szukałabym już nowej miejscówki. Jeżeli oczekujesz uczciwości to ja osobiście polecałabym szukanie mieszkania przez agencję nieruchomości. Sama z takiej korzystałam rok temu i do tej pory wszystko jest prawidłowo. Udało się dzięki - http://www.a-b-s.pl/

Przed chwilą KRETYN-SPAMER z tej agencji twierdził, ze kawalerka w Krakowie za 1600/m-c jest TAŃSZA od kawalerki w Warszawie za 1250/m-c. Jak tylko tacy KRETYNI w tej agencji pracują, to lepiej omijać ich szerokim łukiem :).

Gość gość
W takich sprawach najlepiej radzić sie agencji. Ja sam nie bardzo ogarniam sprawy z tym związane, dlatego jak wynajmowałem mieszkanie w Szczecinie, to korzystałem z http://www.city-szczecin.pl/ . Zdecydowanie się opłaciło.

Gość gość
Takie działania zwykle są niezgodne z prawem, dlatego uważam, że aby uniknąć jakichkolwiek nieprzyjemności związanych z wynajętym mieszaniem, należy zgłosić się do agencji nieruchomości. Za ich pośrednictwem wszystkie prawne uwarunkowania są zawsze regulowane. W taki sposób mi udało się znaleźć wymarzone mieszkanie a korzystałam po raz pierwszy z agencji nieruchomości - www.a-b-s.pl

Gość gość
Ja poprosiłam o pomoc w znalezieniu mieszkania do wynajęcia biuro nieruchomości www.alter-haus.pl z Opola, znaleźli super ofertę, pomogli mi wszystko załatwić

Gość ana8900
Pozostaje jeszcze kwestia jak już znajdziemy to mieszkanie. Trzeba się pilnować i dokładnie spisywać umowę. A najlepiej to jest skorzystać z gotowego już wzoru, np. z http://poradnikprzedsiebiorcy.pl/pobierz/umowy i spisać z osobą, która nam wynajmuje. Nie zawsze ten kto wynajmuje o tym pamięta, albo chce z nami mieć umowę, a to też nas chroni - jeśli ją spiszemy.

Gość gość
Mam pytanie czy to normalne że właścicielka chce potrącić 200 złotych z kaucji za sprzątanie 42 m mieszkania chodzi o lekkie zakurzenie i bardzo niewielkie zabrudzenia bo ogólnie mieszkanie jest posprzątane ). Jest też olej na ścianie w kuchni, który prysnął podczas gotowania i właścicielka mówi że trzeba pomalować cała kuchnie z salonem oczywiście na mój koszt) bo są one połączone i kolor jej się będzie odróżniał. Ktoś ma jakaś wiedzę w tej kwestii?

Gość gość
Ja również zwróciłam się o pomoc do biura nieruchomości http://www.karpatia.net.pl/ i dostałam świetna propozycje mieszkania. Warto przeglądać takie oferty :)

Gość gość
polecam zapoznać się z ofertą www.gwiazda.info :-)

Gość gość
Najlepiej wynajmować mieszkania od sprawdzonych osób i firm. Od siebie mogę wam polecić http://www.wronarentals.com/ Mają ciekawe oferty mieszkań na wynajem. Firma ta działa na terenie Lublina i okolic.

Gość gość
W Warszawie jest niezła agencja najmu pmspoland.pl. Chyba najważniejsze zalety to całodobowy serwis techniczny i regularne inspekcje nieruchomości, jak w ogóle chcesz oddać wszystko pod zarząd. Nawet mi w drobnym remoncie pomagali, żeby dopasować się pod potrzeby najemców. Współpraca zdecydowanie długoterminowa.

Gość gość
Wynajem mieszkania to naprawdę bardzo fajny i opłacalny biznes. sama wynajmuję mieszkania nad morzem i biznes bardzo dobrze mi sie kręci. Kupilam również nowe mieszkanie i moj wybor padł na apartament Lubicz w miejscowości Rowy. Będzie to idealna inwestycja pod wynajem.

Gość gość
Dobrze oceniam panią Basię Jelec z biura Efekt, znalazła nam bardzo fajne mieszkanko na wynajem. O tyle było to trudne że mam dzieci i jeszcze pieska...a wiadomo że właściciele różnie patrzą na takich najemców.

Jeżeli jesteście właścicielami mieszkania, które ma pójść na wynajem to powinniście się rozejrzeć za dobrą firmą, która wam w tym pomoże. Od siebie mogę wam polecić http://www.mieszkaniami.pl/  Działają w największych miastach w Polsce.

Gość tttrr

Fajnie działa stronka megamieszkania.pl. Codziennie nowe oferty, ciągle są aktualizowani, można sobie włączyć powiadomienia sms tak żeby faktycznie być na bieżąco i jeśli coś fajnego się pojawi to żeby sobie szybko zaklepać przed innymi. Ja tak właśnie zrobiłem i super udało się trafić z mieszkaniem dla rodziny.