Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mala niUNIUSAAA

od jakiegos czasu chudne mimo ze jem normalnie ..

Polecane posty

Gość mala niUNIUSAAA

co to moze byc :(( wazylam 58 a teraz waze 53 nie wiem czemu .. mam takie zwiotczale cialo :(

Gość mala niUNIUSAAA
o nie tylko nie to :( do tego wyskakuja mi siniaki same mimo ze sie nie uderzylam o nic:( codziennie nowe eh

Gość ewestrcc
ja waze 47kg przy 173cm chodzilam do najlepszego gastrologa w moim miescie zbadalam sie pod katem wszystkich mozliwych chorob -jestem zdrowa jak ryba -wyniki rewelacja :) a tyć ponoć bede po 40-stce;) .Jem 5-6 obfitych posilkow dziennie -genetyka i przemiana materii

Gość mala niUNIUSAAA
:D:D dobre z tą kupą :D hehe ... :D tylko ze ja zawsze mialam problemy z tym zeby schudnac a teraz nie odchudzalam sie ani nic a tu nagle w 2 tygodnie 5 kilo bez powodu ..:(

Gość mala niUNIUSAAA
a stresów zadnych nie mam :(

Gość subwufer
no to idź do lekarza pierwszego kontaktu powiedz jak sprawa wygląda i poproś o skierowanie na badania... ciekawe czy będzie Cię tak samo pytał o kupę jak mnie :classic_cool: :P

Gość aaaaaaaasda
a może tarczyca?nadczynność

Gość zbadaj tarczyce
to moze byc z nia zwiazane, choc mam nadzieje, ze nie...

Gość ja tez tak mammm
Apetyt dopisuje, a ty wciąż tracisz na wadze. W dodatku jesteś podenerwowana, szybko się męczysz i stale (nawet w chłodne dni) jest ci gorąco. W takim przypadku warto nie tylko zrobić morfologię, ale też oznaczyć stężenie hormonów tarczycy: TSH, T3 i T4. Ich nieprawidłowy poziom (za wysoki lub za niski) oraz niski poziom cholesterolu to znak, że tarczyca źle pracuje. Jeżeli wyniki badań tarczycowych są dobre, zgłoś się do lekarza. Nieuzasadniona utrata wagi może sygnalizować także postępującą chorobę nowotworową. Kiedy po lekkim uderzeniu lub mocniejszym uścisku robią ci się siniaki, zrób badanie krwi na krzepliwość. Poproś też w laboratorium, by sprawdzono, czy masz właściwy poziom cukru, bo skłonność do siniaków bywa jednym z objawów cukrzycy. Tak samo należy postąpić, gdy stale odczuwasz pragnienie. Zwykle dowodzi to złej tolerancji cukrów, zwłaszcza jeśli poza pragnieniem dokucza ci osłabienie i często miewasz infekcje błon śluzowych (np. pleśniawki). Zbyt wysoki poziom cukru w surowicy krwi zwykle jest sygnałem, że cierpisz na cukrzycę.

Gość subwufer
sie nie bój sie :classic_cool: a może wydarzy się coś śmiesznego ? :P i wszystko będzie ok , jak u mnie. widzisz masz stresa jednak :P boisz się iść do lekarza , zbadać i dowiedzieć czy coś Ci jest czy nie... ;)

Gość mala niUNIUSAAA
wlasnie czytalam objawy nadczynnosci i mam polowe z nich :( wlosy mi wypadaja sa rzadkie strasznie sie pocę a nigdy tak nie mialam :( co jakis czas mam napday dusznosci i dziwne plamy na stopach :( a czy to jest grozna choroba ??

Gość mala niUNIUSAAA
no musze isc do tego lekarza lepiej wiedziec niz zyc w niepewnosci . nie ma co sie bac

Gość bieggiem do lekarza
Te siniaki i poty niepokoją .Czy pocisz sie nocą ? Zmierz temperaturę wieczorem -rob tak przez tydzien i zapisuj. To moze być rak krwi.Doradzam błyskawiczną wizytę u lekarza

Gość bieggiem do lekarza
Najczęstsze objawy białaczki to: - nienaturalne osłabienie, ospałość i bladość; - długotrwała infekcja z następującymi po sobie zapaleniami gardła, ucha, oskrzeli czy płuc, pomimo stosowania antybiotyków; - gorączka niewiadomego pochodzenia; - siniaki lub ciemnoczerwone wybroczyny, pojawiające się bez wyraźnych przyczyn; - utykanie albo niechęć do wstawania lub chodzenia z powodu bólu stawów i mięśni; - powiększone węzły chłonne na karku, pod pachami i w pachwinach - powiększenie wątroby i śledziony - gól głowy - zaburzenie widzenia - utrata masy ciała

Gość bieggiem do lekarza
siniaki lub ciemnoczerwone wybroczyny, pojawiające się bez wyraźnych przyczyn powinna Cię zaniepokoic podwyzszona temperatura ciała-powyzej 37

Gość bieggiem do lekarza
Czy pocisz sie nocą ? Jestes oslabiona ? Bardzo niepokoją mnie te siniaki/plamy

Gość nadczynnosc tarczycy
to moj typ. tez to mam :(

Gość bieggiem do lekarza
Być moze ale pierwsze słyszę aby przy chorobach tarczycy pojawiały się siniaki /plamy. Mam nadzieję ze to błaha choroba i tego Ci autorko zycze za calego serca ale NACISKAM-idz do lekarza:) pozdrawiam

Gość mala niUNIUSAAA
goraczki raczej nie mam ale poce sie w nocy nieraz mam tak ze stoje sobie i nagle robi mi sie gorąco duszno w środku :( mimo ze uzywam antyperspirantow ktore kiedys pomagaly to i tak sie poce :(( caly czas :(nawet jak zimno jest

Gość inkkkkkkkkka
przed wizytą u lekarza zrób morfologię z rozmazem białych krwinek,ręcznym rozmazem ,ob

Gość inkkkkkkkkka
ta morfologia bardzo ważna i tak dostaniesz skierowanie na badania tyle ze dłuzej będziesz sie stresowała.Mykaj na morfologię.

Gość mala niUNIUSAAA
bieggiem do lekarza dziękuje bardzo :* :) musze isc do lekarza od razu po weekendzie majowym nie ma co zwlekac nadczynosc tarczycy : tez wyskakuja ci siniaki ??

Gość inkkkkkkkkka
morfologia w tym wypadku powie bardzo wiele,bez niej wizyta u lekarza zbędna.

Gość mala niUNIUSAAA
inkkkkkkkkka ale gdzie mam zrobic ta morfologie ? tak normalnie mam pójsc bez skierowania ??

Gość inkkkkkkkkka
bez skierowania w przychodni zapłacisz ok 12-14 zł ,tak samo w prywatnych laboratoriach,ja osobiscie polecam w szpitalach na oddzialach hematologii robią od ręki,ta sama cena bardzo dokładny rozmaz,wyniki do 2 godzin i z tym bym poszła do lekarza.

Gość inkkkkkkkkka
najlepiej naprawde na oddzialach hematologii przykąłdaja sie do solidenego bardzo rozmazu a tutaj o rozmaz chodzi najbardziej i komputerowy i ręczny,czasami dokładają szkiełko dla lekarza z Twojją krwią aby sam mógl sę przyjrzec pod mikroskopem.

Gość mala niUNIUSAAA
aha dziekuje ci za rade tylko ze nie jestem pewna czy mój lekarz rodzinny sie zna na takich rzeczach bo nie jest zbyt dobrym lekarzem :(

Gość inkkkkkkkkka
poza tym na oddziałach hematologii jak juz uzyskasz wyniki możesz próbowac poprosić o szybką analizę wyników,robią to średnio chętnie,ale robia:) jak grzecznie poprosisz.