Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kartinek123

Czy dwa dni po usnięciu ósemki można zapalić

Polecane posty

Gość kartinek123

papieroska w końcu:-)

Gość lal123123123
ABSOLUTNIE! ale przebiła ci się czy rozcieli Ci dziąsło i Ci wyjęli? W tym drugim przypadku nie, w pierwszym chyba już tak. (ja miałam ten drugi...)

Bolało usunięcie ósemki? Ja idę 11 na wyrywanie z rozcinaniem dziąsła

naklej sobie plastra i moze jakoś przeżyjesz...

Gość subwufer
wyrywanie ze znieczuleniem więc nie boli. ja dwa dni sobie robię okłady, więc się nie puchnie bardzo. nie ma się czego bać. nie wolno przez 2-3 dni płukać, lepiej nie jeść, nie myć zębów :O później płukać szałwią, lody jeść żeby ochłodzić jamę ustną. i środki przeciwbólowe. nie ma się czego bac.

Gość lal123123123
jeśli Ci się nie przebiła to najgorszy horror jaki przeżyłam (mimo że miałam znieczulenie miejscowe i troche w życiu przeżyłam-m.in dwukrotne złamanie ręki)Łzy ciekły mi popoliczkach (nie żartuje). Myślałam że mi kość pęknie tak dentysta naciskał, skrobał dłutkiem, paskudne uczucie. a potem 2 tygodnie jesć nie możesz. A cała impreza kosztuje pare stów. No i antybiotyk obowiązkowo. na drugą ósemkę poszłam do inengo dentysty, mnei bolało ale za to twarz mi puchła przez dobrych pare dni, Wyglądałam jak świnia. KOSZMAR!

A może stosować okład z ciepłych lodów doustnie :-) ??? Tak tylko sobie żartuje, cholernie się boję

Lal mi się przebiła dosyć dobrze. Miałam wyrywaną górną ósemkę i nawet nie poczułam. Idę państwowo

Gość kartinek123
Nie ma czego się bać, tak była przynajmniej w moim przypadku, bałam się bardzo...bardzo....naczytałam się w internecie historii, aż zwątpiłam, że się zdecyduje. I tak...więcej czekałam na działanie znieczulenia, pan chwilkę podłubał podłubał, poczułam smak krwi i powiedział magiczne słowo kończymy....zaszył (3 szwy) noc przespałam, biorąc w nocy ketonal, teraz biore ibuprom, i jakoś da się przeżyć:-), ósemka do połowy wyszła, więc nie wiem z tym paleniem, ale już mam smaka na papierosa:-(

Gość lal123123123
Toan to nie masz się co bać. Znam sporo osób którym się przebiła i to zupełnie inna bajka, Nie muszą Ci robić dziury w dziąśle i grzebać tam w poszukiwaniu zęba. I wiesz jakie komentarze słyszałam bo dentysta miał asystenta ( Ojej, tu już nerw widać) Jezu jak dobrze że ósemki za mną

Gość subwufer
@ lal123123123 boże, współczuję, u jakiegoś partacza byłaś :O mi dał znieczulenie podwójne a miałam częściowo tylko zatrzymany więc nie całe dziąsło trzeba było rozcinać. a też byłam dwa dni temu. i zapłaciłam 350 zł :O bardzo ważne są okłady z lodu, bo dzięki temu opuchlizna jest mniejsza. ja miałam już dwie ósemki wyrwane (drugą, tą bardziej zatrzymają właśnie w czwartek ostatni) i nie napuchłam, ale dwa dni okłady z lodu na policzek (nie wolno na węzeł chłonny). i już wczoraj jadłam... fakt, że boli.... i też biorę antybiotyk. o kurdę, dzięki, że mi o antybiotyku właśnie przypomniałyście...

Gość kartinek123
tez mam antybiotyk, nie napuchłam az tak bardzo, z okładów zrezygnowałam, ale mam taką gulkę w środku co mi przeszkadza przy połykaniu, z jedzeniem.....dzis zaszalałam i zjadłam kasze gryczana z sosem....no i jeszcze mały szczękościsk tak na płótora palca.

Gość subwufer
a i w moim przypadku zabieg trwał parę minut dosłownie, z czekaniem aż znieczulenie zacznie działać to w gabinecie byłam nie dłużej jak ze 20 minut. chirurg profesjonalista po prostu