Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość scjentologiaaaa

SCJENTOLOGIA ODMIENIŁA MOJE ŻYCIE

Polecane posty

sam byłem przez 15 niewierzacym miałem problemy z depresja i myslami samobójczymi ale dzięki matce boskiej sie nawróciłem i przeszła mi depresja nie mam myśli samobójczych

Witam autorko:) powiem ci ze ja do żadnych kościołów scjentologicznych nie należę, nie chodzę na zebrania a ni nic w tym stylu. Po prostu czytam, analizuję, myślę:) też jestem szczęśliwsza i dużo bardziej "żyje" niż w czasie gdy należałam do najgorszej i najbardziej krwawej sekty-kościoła katolickiego. Scjentologia buduje jakieś centrum? wyciągają kasę?(kasa i wyciąganie kasy to domena KK) nie wiem kto jakie korzenie lub kłącza scjentologii spotkał na swej drodze, ale tu nie o to chodzi serio. Śmieszą mnie ludzi którzy ublizają, poniżają i są tak strasznie pełni jadu gdy ktoś dzieli się z nimi swoimi przeżyciami, a sami wierzą w jakiegoś żydowskiego Jahwe. A KK nie obdziera was z kasy i życia? Jak czasem poczytam "wierzących" popatrzę ile w nich jadu i nienawiści a także zwykłej głupoty to mnie ciarki przechodzą i wolę swoją scjentologię,która nie nakazuje ale pokazuje ze najprzyjemniej jest żyć w tolerancji, zrozumieniu i otwarciu na drugiego człowieka...

Gość ben
Ludzie. Jak można być tak naiwnym. Posłuchajcie tych bajek! Wszystko zaczęło się 75 milionów lat temu. Żył wtedy intergalaktyczny imperator Xenu. Xenu władał 76 planetami w tej części galaktyki, włączając w to Ziemię, zwaną wtedy „Teegeeack. Xenu miał nie lada problem. Wszystkie 76 planet, które kontrolował były przeludnione, średnio 178 bilionów osób żyło na każdej z nich. Xenu opracował więc plan. Po pierwsze postanowił obalić państwowotwórczych Galaktycznych Urzędników (ang. Loyal Officers translacja własna przyp. gandziu). Po drugie zatrudnić pomoc w postaci psychiatrów. Z pomocą renegatów udało mu się dokonać przewrotu i pokonać Galaktycznych Urzędników, w związku z czym przejął całkowitą kontrolę. Potem, dzięki złowrogim psychiatrom, przywołał do siebie tryliony mieszkańców pod pretekstem inspekcji podatku dochodowego (sic!). Ale zamiast tego dostali oni zastrzyki z paraliżującą miksturą alkoholu i glikolu (stąd prawdopodobnie ta awersja scjentologów do psychiatrii, a tak przy okazji glikol etylenowy to trucizna np. występująca w niezamarzającym płynie chłodniczym „Borygo lub rozpuszczalniku. Dawka śmiertelna to 100 ml, w mniejszych ilościach powoduje uszkodzenie wątroby i mózgu. Odtrutką jest alkohol etylowy. Widać że, Hubbard liznął nieco chemii aby nadać swojej porażającej historii nieco drobiazgowego posmaku realności przyp. gandziu). Nieprzytomne osoby załadowano do „statków kosmicznych (ang. space planes ponownie translacja własna przyp. gandziu), podobnych do samolotów DC-8, tyle tylko że, z silnikami rakietowymi i które mogły przelecieć 300 lat świetnych w 9 tygodni. itp a teraz moja analiza z strony fizyki zybko przeliczyłem 63dni to jest 5443200sekund drogę jaką przebyli 1 rok świetlny = 0,3066pc= 63241j.a.= 9,460710^15m (z wikipedii)(9,4607 i 15 zer) s=9,4607*10^15 * 300lat świetlnych t=5443200s to prędkość jaką się poruszali wynosi z wzoru na prędkość v= s/t v=5,21 *10^11 m/s a prędkość swiatła to największa prędkość w wszechświecie c=3*10^8 m/s czyli prędkość z jaką poruszali się scjentolodzy to v=1738 * c czyli 1738 szybciej niż światło :D a w gwiezdnych wojnach Sokół Milenium poruszał się jedynie z prędkością 1,6 *prędkość światła :D Znając chociażby podstawy fizyki można się zorientować, że to bzdury! ps. Chętnie z wami podyskutuję. No dalej! Czy może się boicie, że nie dacie mnie rady przekonać?

Gość Iwona 7703
Założenia scjentologii są po prostu fantastyczne, pomoc i wsparcie w samodoskonaleniu w teorii jest naprawdę godne podziwu, niestety tylko w teorii, gdyby obecnie założenia i cele tego kościoła nie zostały wypaczone to naprawdę warto by było się do tego kościoła przyłączyć i powalczyć za niego.

Gość gość
Trudno żeby wymysły faceta który pisał Sc fi nie były fantastyczne... Ale z was frajery.