Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość owczarkowa

czym karmicie swoje psy?

Polecane posty

Gość owczarkowa

gotujecie? jesli tak to co? gotowe jedzonko? suche czy puszki? jakiej firmy?

Gość owczarkowa
nikt nie ma psów? :( zostałam własnie właścicielką 2 owczarków niemieckich. chcialabym, zeby mialy jak najlepiej. chcialam poznac opinie czym najlepiej karmic pieski.

Gość owczarkowa
no wlasnie tez mam w planach gotowac psiakom. wydaje mi sie to lepsyzm rozwiazaniem. jedynie jak czasu nie bedzie to dostana puszke,albo suche.. czy tam zmieszane. tylko nie wiem jakiej firmy. do tej pory jadly pedigree, wydaje mi sie ze to straszny syf i chce to zmienic. problem jest jeszcze taki ze ich dieta powinna sie roznic miedzy soba. nie wiem czego ktorej dawac wiecej albo mniej

Gość owczarkowa
bo jest to 2 letnia mamusia z 3 miesięczną córeczką

Gość kolumna Zygmunta
u mnie pies je i suchą karmę i gotowane rzeczy np. makaron (ryż, kasza) z jajkiem, warzywami, kurczakiem. Gotowane żołądki lub serca z w/w kaszankę, pasztetową, od czasu do czasu jakąś szybką zupę warzywną- bez przypraw ale na mięchu ;)

Gość owczarkowa
a jaka firme karmy polecacie?

Gość owczarkowa
ale jak czytam sklad pedigree to mna trzęsie. 30% miesa a reszta to jakies tłuszcze roslinne. nie mowie odrazu o jakis karmach 50zl za kg... no way. to dwa duze psy i chybabym zbankrutowała ale widzialam juz lepsze, takie powiedzmy jedna puszka 7zł i tam juz w skladzie jest mieso, jarzyny itp.

Gość owczarkowa
dzieki, wlasnie o cos takiego mi chodzilo. wiadomo, ze na stronach to kazdy swoje wychwala. a ja chcialam opinie wlascicieli ;)

nie no marchew jak najbardziej ok. tam w tym linku jest opisane dokladnie jakie wolno dawac. generalnie to korzenie wloszczyzny

jarzyny, takie jak: buraki ćwikłowe, marchew, pietruszka, seler, groszek. Ponieważ psy nie miażdżą zębami pokarmu, lecz połykają duże jego kawałki, jarzyny należy podawać ugotowane lub starte.