Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 no_no_no1988

Jestem przera偶ona!!

Polecane posty

Go艣膰 no_no_no1988

W przyszlym tygodniu id臋 do pracy. Jestem przera偶ona!! Choruje na nerwice l臋kow膮, jestem strasznie niesmiala. Strasznie si臋 boje, 偶e dostane tam "ataku". Nie chce 偶eby mysleli o mnie, 偶e jestem wariatk膮. Musze isc do pracy, bo musze pom贸c tacie. Moja mama umar艂a 2 lata temu. Starsza siostra studiuje na dw贸ch kierunkach wi臋c nie pracuje. Mam jeszcze m艂odsze rodzie艅stwo. Tata nie jest w stanie utrzymac nas wszystkich!! Musze isc do pracy. Wczesniej pracowalam, ale zawsze pracowal tez tam ktos znajomy, ktos kogo znalam i przy kim czu艂am si臋 bezpiecznie. A teraz wszystko b臋dzie nowe, nowi ludzie. Nie mam zamiaru nawet m贸wic mojej rodzinie tego co tu napisalam, tego, 偶e tak strasznie si臋 boje. Oni nie rozumiej膮 mojej choroby. M贸wi膮 zawsze "przesta艅 sobie wmawiac". TYlko, 偶e to nie takie proste!!! Widze, 偶e sie o mnie martwi膮, chcieliby mi pom贸c...ale nie potrafi膮!!Nie mam w nikim wsparcia! Jestem sama!!

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 nieuk i wiesniak
a uczysz sie jeszcze? bo jesli tak to dlaczego ty masz isc do pracy a starsza siostra stawia na siebie nie na rodzine?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mam to samo i tak samo
sk膮d jeste艣?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mam to samo i tak samo
psychologowie itd g贸wno daj膮, to sie nazywa aspo艂eczno艣膰, s膮 terapie ja nie by艂am na niej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 no_no_no1988
nie ucze si臋. To byl m贸j wyb贸r. Sko艅czylam tylko liceum. Mam 22 lata. Chcialabym byc normalna, robic to co wszyscy w moim wieku...tez studiowac itd. ale nie da艂abym rady psychicznie, wykonczylabym si臋!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fgfgd
mam podobnie, jak kogos znam to nie boje sie , czuje sie swobodnie itd ale jak kogos nie znam tez czuje strach , wlasnie szukam pracy, ale jak dostane tez bede sie bala tych pierwszych dni.........

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 no_no_no1988
jestem z woj. lubuskiego.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fgfgd
ja tez:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fgfgd
blizej gorzowa czy ZG

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 no_no_no1988
wiadomo kazdy sie boi tego co nieznane, nowe. ale m贸j organizm strasznie reaguje, np. nie moge oddychac, ledwo utrzymuje r贸wnowage, serce mi wali, przeskakuje itd, ca艂a si臋 trz臋se.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 no_no_no1988
blizej zg

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pomysl o tym ze ludzie sa
na tyle przejeci soba i swoimi sprawami,ze nie bada sie zastanawiac, czy jestes niesmiala i jak sie odezwiasz. Nie jestes pepkiem swiata , pamietaj! po prostu przyklej sobie na usta mily usmiech , sluchaj czego od ciebie chca i tyle.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nieuk i wiesniak
przykro mi, ale nie wiem jak moge ci pomoc :( moze kup sobie jakies tabletki ziolowe na uspokojenie chociaz na poczatek pracy az zaaklimatyzujesz sie :) idz do apteki i popros cos na stres. pozniej na pewno bedzie z gorki :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fgfgd
ja tez:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 no_no_no1988
ja zdaje sobie sprawe, 偶e ludzie maj膮 mnie gdzies, 偶e nie jestem p臋pkiem swiata. Tzn. teraz juz to wiem ale m贸j m贸zg ma juz zakodowane, 偶e ma tak reagowac i ju偶 (tak jak kiedys kiedy myslalam, 偶e wszyscy si臋 na mnie patrz膮 itd)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 artre
0/10

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 no_no_no1988
do nieuka: tabletki zio艂owe na mnie nie dzialaj膮- pr贸bowalam. A takich na recepte nie chce brac. Ja przede wszystkim potrzebuje 偶eby mnie ktos zrozumial. Nie chce 偶eby ludzie si臋 nade mn膮 uzalali i m贸wili jaka to ja biedna itd! chce 偶eby ktos mnie poklepal po ramieniu i powiedzial "dasz rade"!! ale tak szczerze!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 no_no_no1988
fgfgd: mieszkam blisko Nowej soli

Udost臋pnij ten post

zar臋czm cie, NIKT na ciebie specjalnie nie patrzy. I pamietaj, jak z wrazenia czegos nie zrozumiesz, to popros uprzejmie,zeby ci powtorzono, to normalne. Mozesz NIC nie mowic, poza tym, co nalezy do twoich obowiazk贸w. Pamietaj tylko o sympatycznej minie i usmiechu. Nawet z usmiechem mozesz powiedzic, ze jestes bardzo stremowana, bo to twoj pierwszy dzien. Nie mysl sobie,ze inni tez sie nigdy nie denerwuja.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fgfgd
ja tez he

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fgfgd
mzoe jestesmy z jednego miasta he:) a gdzie idziesz do pracy?na strefe?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 no_no_no1988
pomysl o tym ze ludzie sa : dzi臋kuje za rady. Niby to taie proste, ale...;/ Nie dla mnie

Udost臋pnij ten post

oczywiscie,ze dasz rad臋. jak cos ci nie wyjdzie to mylic sie jest rzecza ludzk膮. Kazdy kiedys obil cos po raz pierwszy. Stan przed lustrem i powiedz- nie bede wiecej durna egoistk膮, zapatrzon膮 i wsluchana w siebie! Przestaje muslec o sobie! Pomysle o innych- o tym, jak ONI sie czuja, czy moge im sie na cos przydac czy sprawic czyms przyjemnisc.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 artre
jakiego ataku sie spodziewasz?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nieuk i wiesniak
jak dla mnie to jest oczywiste, ze dasz rade. przeciez sama sie na to zdecydowalas wiec nie jest to beznadziejna sytuacja :) pracujac mysl o tym, ze w ten sposob pomagasz rodzinie :) sama tez na tym skorzystasz, pierwszy ruch jest najgorszy niezaleznie od tego czy jestes osoba niesmiala czy tez tryskajaca energia :) nie bedzie tak zle :) twoj tata na pewno bedzie z ciebie dumny i mama ci tez pomoze :) - taki aniol stroz :) zobaczysz :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 trzymajcie mnie
A my艣lisz, 偶e tylko ty si臋 boisz? Tylko ty masz l臋ki i obawy? Czego si臋 boisz w艂a艣ciwie, zapytaj siebie tak w lusterku? 呕e ci kto艣 powie cze艣膰? Zapyta sk膮d jeste艣, czy co艣 w tym stylu? Ugryzie ci臋 czy jak? Idziesz i pracujesz, robisz swoje i powoli si臋 poznajesz z innymi a nie dziwaczysz.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 no_no_no1988
pomysl o tym ze ludzie sa: przed lustrem nie stane. ale powiedziec sobie spr贸buje.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 trzymajcie mnie
i jeszcze jedno, dobrze ci m贸wi膮-wmawiasz sobie i robisz z siebie g艂upa.

Udost臋pnij ten post

czy uwazasz,ze nikt nigdy nie beyl potwornie stremowany? Prawie kazdy mial takie momenty,ze bal sie odezwac, chocby kupic zapalki w sklepie, tez tak mialam, a jak sie dogada艂am, nie ja jedna. Ja sobie po prostu uswiadomilam, ze jest to egoistyczne patrzenie na swiat, przez pryzmat wlasnego ja. Bardzo pomaga wolontariat, pomaganie komus. Sa ludzi ktorzy naprawde uciesza sie,jesli do nich zagadasz, maja wieksze problemy, potrzebuja kogos, mozesz tym kims byc ty.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 no_no_no1988
arte: pisalam jak to sie u mnie objawia

Udost臋pnij ten post