Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tegoroczna maturzystka

Zna ktoś może jakąś stronę internetową gdzie można znakleźć pomoc tegorocznym

Polecane posty

maturzystom? Głównie mam na myśli porady związane z odpowiadaniem pod klucz. Kiedyś widziałam coś takiego, ale nie zajrzałam tam, bo to było jeszcze dawno, i niestety nie zapisałam też strony.

Gość totalna wiedźma
a teraz już nie za późno????

Dlaczego za późno? To jeszcze całe 2 dni...

Gość totalna wiedźma
no właśnie dwa dni i co przez te dwa dni zrobisz???? na maturę z polskiego aby sobie przypomnieć lektury www.klp.pl

No mi się wydaje, że 2 dni to sporo czasu... Poza tym co do lektur, to i tak w arkuszu jest podany fragment tekstu. Niby należy odwołać się do całości lektury, lecz za to uzyskuje się jedynie kilka punktów. Dlatego odpuszczę sobie powtarzanie z tej dziedziny. Bardziej interesuje mnie czytanie ze zrozumieniem. W tej części nie potrafię dostosować się do klucza, a to jest moja zmora :O

Gość you changed me 685
Też uważam, że przez dwa dni można jeszcze sporo zrobić. Sama powtarzam lektury dopiero od ostatniego tygodnia, bo z moją pamięcią do nazwisk to mogłabym jeszcze zapomnieć gdybym zaczęła powtarzać np miesiąc wcześniej.

Gość you changed me 685
Co do czytania ze zrozumieniem to uważam, że w odpowiedziach trzeba pisać zwięźle i na temat. Nie wysuwać Bóg wie jakich wniosków z kosmosu, albo takich jak nam się wydaje, tylko konkretnie z tekstu i powinno być git.