Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Patrycjappp

homoseksualizm a religia ?

Polecane posty

Gość Patrycjappp

Dzien dobry pisze poniewaz juz sama nie wiem co robic zeby bylo dobrze, otoz chodzi o to ze jestem lesbijka , mam dziewczyne jestesmy w stalym zwiazku... kocham ja taka jest prawda .. ale ostatnio spotkalam sie ze stwierdzeniem ze religia zabrania homoseksualizmu, ale przeciesz czy Bog nie pragnie szczescia kazdego czlowieka ? jak to ze soba pogodzic ..prosze o pomoc..

Gość Bóg pragnie szczęścia nawet dl
dla chorych jak ty ludzi :classic_cool:

Gość vervia
hm no wlasnie dobre pytanie...

Bóg pragnie szczęścia nawet dl - homoseksualizm debilu to nie choroba ;|

Homoseksualizm to mutacja genetyczna troche. Nic na to nie poradzisz, ale nie ma w tym nic zlego. Bog pragnie szcescia kazdego czlowieka. Ale religja i Bog to dwie rozne rzeczy, ktore trzeba od siebie oddzielic. Religja to zbiorowisko ludzkich mysli zbudowanych na idei przekazanej przez Boga. A skoro idea mowi o milosci, to zaslugujesz na milosc i na szczescie, i Bog Cie kocha. Religja, czyli ludzka dobudowka nie musi Cie obchodzic.

Gość alina z wsi Bzina
Bóg nie potępia homoseksualistów tylko czyny seksualne, tzn. jeśli bedziesz żyć w czystości to wszytko jest ok, ale jeśli będziesz uprawiać sex to niestety popełniasz nie "tylko" grzech ciężki, a nawet wołający o pomstę do nieba-grzech sodomy i to nie jest wymysł moherów czy oszołomów, jak niektórzy by powiedzieli, ale Boga, który na temat homo "wypowiada się" w Biblii.

Gość alina z wsi Bzina
czyny homoseksualne oczywiście miałam na myśli