Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość luksja punsja

Studenci- wszystko jedno jacy. Wejdźcie!

Polecane posty

Gość luksja punsja

Boję się iść na studia. Boję się, że na wykładach (na tych pierwszych) spytają mnie o coś a ja nie bd potrafiła odpowiedzieć i mnie wyśmieją, że co ja tu robię skoro nie mam podstawowych wiadomości itp. Boję się, że się nie odnajdę w tym studenckim świecie, że mnie nie polubią itd. Mam też zamiar (bardzo bym chciała) ukonczyć 3 kierunki, ale nie na raz oczywiście. Trudno jest pogodzić (dodam że niepokrewne) dwa kierunki? Drugi chciałabym zacząć po roku lub dwóch od tego pierwszego. Jestem pełna obaw, przenoszę się do innego miasta, z dala od rodziców od których byłam zależna... Pomocy?

Gość luksja punsja
bo chcę być wykształconą osobą i jestem wszechstronna poza tym po 1 kierunku ciężko o pracę

jak cos jest do wszystkiego to jest do niczego głosi stara prawda 🖐️ ciężko o pracę bez doświadczenia a ty po 8-10 latach studiów w wieku 30 lat go nie będziesz mieć

Gość luksja punsja
ja do 25 roku życia włącznie mam zamiar ukończyć wszystkie studia. Kto powiedział, że muszę mieć tytuł magistra wszystkich 3 przedmiotów? Dlaczego jeśli coś mnie pasjonuje, to nie mogę tego zrealizować? Pytam się tylko jak jest na studiach, czy mam zacząć obgryzać paznokcie, a jeśli ty nie studiujesz to wyjdź z tego wątku

Gość na 200
luz jest na studiach :classic_cool:

Gość luksja punsja
politologia, filologia i kulturoznawstwo

Gość twoja znajoma...
Niby jesteś wszechstronna jak piszesz a wcześniej, że nie masz podstawowych wiadomości. Super wszechstronność :/ Może lepiej najpierw skończ szkołę średnią a potem martw się o kierunki studiów.

Gość na wykładach
nikt Cie o nic nie pyta :P na ćwiczeniach czasem, ale ja nigdy nie miałam żadnych konsekwencji gdy nie wiedziałam czegoś ze szkoły, zawsze przypominali :) (studiowałam na PW, teraz na UW)

Gość luksja punsja
dzięki w końcu za odpowiedź

politologia i kulturoznawstwo są w miarę łatwe. spokojnie da się studiować oba naraz i jeszcze mieć dużo wolnego czasu. A filologia polska czy jakaś inna? Studiów się nie bój - na wykładach siedzisz i słuchasz, nikt Ci nie będzie zadawał pytań. Mogę się one pojawić na ćwiczeniach, ale zazwyczaj przed zajęciami podawany jest dokładny temat rozmowy i literatura z której należy się niej przygotować. Studia to najlepszy okres w życiu, zobaczysz :)

Gość anhelitka
przynajmniej masz dość proste kierunki. pomyśl co mają powiedzieć ci, którzy studiują np. fizykę ze studiami międzynarodowymi.

Gość luksja punsja
filologia angielska dokładnie, zapomniałam dopisać podobno na filologii nie ma życia, a pozostałę kierunki są łatwe i przyjemne a do tego ciekawe- przynajmniej dla mnie